reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja rowno za tydzień. Dobrze ze ide w Pl bo w nl ustalili mi pierwsze usg w 10 tyg [emoji15] 18.01 wczesniej tel konsultacja z polozna. Umowic sie moge jeszcze na 8+4 na usg wczesnej ciazy [emoji28] ale chyba skorzystam .
No u mnie w okolicy to na koniec grudnia dopiero termin.. Nie będę jechała dlaej o 100km na usg, bo w 6 może być tylko pęcherzyk, a ja chce serduszko zobaczyć. Więc akurat u mnie będzie 7t4d jak będę na wizycie. Więc spokojnie już będzie widać.. Ostatnia ciaza zatrzymała mi się w 8t3d także będę pewnie po usg żyła w stresie.. I pewnie szybko pójdę na kolejną wizytę..

reklama
Dziś mam 2 wizytę u lekarza, dziewczyny 3majcie za nas, strasznie się stresuje tyle się naczytalam ostatnio że szkoda gadać. W pierwszej ciąży byłam mądrzejsza nic nie czytałam bo miałam mniej czasu i jakoś zdrowsza byłam przez to 🙈🤣
A który tydzień, że się tak Stresujesz??

No u mnie w okolicy to na koniec grudnia dopiero termin.. Nie będę jechała dlaej o 100km na usg, bo w 6 może być tylko pęcherzyk, a ja chce serduszko zobaczyć. Więc akurat u mnie będzie 7t4d jak będę na wizycie. Więc spokojnie już będzie widać.. Ostatnia ciaza zatrzymała mi się w 8t3d także będę pewnie po usg żyła w stresie.. I pewnie szybko pójdę na kolejną wizytę..
Lekarz znalazł wtedy przyczynę czy po prostu natura? :(

Wazne żeby był o 66%.. U mnie po 4 dniach z 27 na 147 uroslo, zobaczymy dziś ile uroslo..
66% po 48 godzinach? Myślałam, że ma być 2x, ale to moja pierwsza ciąża i nie znam się
Przydałaby mi się ta wiedza ,żeby wieczorem jakoś to ocenić, bo do ginekolog dopiero w piątek mogę zadzwonic

66% po 48 godzinach? Myślałam, że ma być 2x, ale to moja pierwsza ciąża i nie znam się
Screenshot_20201216_115335.jpg

Tak piszą i tego się trzymam..

Pytanie do dziewczyn, które mają maluszki w domu.
Jak radzicie sobie z opieką nad nimi? Chodzi mi szczególnie o noszenie, usypianie itd.
Ja mam w domu syna 10,5 miesiąca no i czasem muszę go wziąć na ręce, mam trochę mieszane uczucia, bo boję się o drugiego bąbelka (według OM 4tc, dziś mam betę).

Nosicie? Nie nosicie?

Ja także proszę o linka do zamkniętego forum ;)

reklama
Do góry