Ja ostatnio badałam 30 listopada, to był 31 dzień cyklu (mam cykle 27 dni) i beta wynosiła 1230, potem już nie badałam, bo przyrost był w porzadku. Nie możesz jednak sugerować sie wynikami innych osób, musisz zbadać swój przyrost bety i ocenić, czy przyrost jest prawidłowy, liczby nie maja wielkiego znaczenia, tylko właśnie przyrost w normie.Witam jakie obecnie macie hcg ja 675 nie wiem czy nie za małe?
reklama
O matko co za historia, bardzo Ci współczuję, to musiało być straszne przeżycie. Niestety są lekarze i "lekarze"Moja pierwsza ciąża- miałam umówiona wizytę na usg żeby sprawdzić czy wszystko jest ok . W międzyczasie wyszedł pozytywny test . Mówię o tym ginekologowi poloznikowi który również pracuje w szpitalu i odbiera porody czyli wg mnie osoba kompetentna i w temacie . On ogląda ,ogląda po czym stwierdza "Nie jest pani w ciąży za to ma pani (tu podał nazwę ale już nie pamiętam) jajnik . Oczywiście łzy w oczach , włączam dr google czytam A tam że jakiś nowotwór jajnika . Płacz , panika mąż w pracy ja nie byłam w stanie nawet autem kierować. Mąż mówi umow się gdziekolwiek na wizytę na już. Dzwonię do pierwszego lepszego gin prywatnie . Przyjmuje mnie zapłakana, opowiadam mu ... na co on . Proszę pani w tak krótkim czasie nic nie widać, zrobić bhcg i sie nie przejmować. Bhcg rosło a za 9 miesięcy urodziłam wspaniałego chłopca. A ten jajnik ... przy każdej ciąży jeden jakoś się powiększa i coś tam się z nimi dzieje . Szkoda że lekarz tego nie zauważył ani nie powiedział ,tylko odrazu nastraszył był nie miły i miał wszystko gdzieś. Więc nie przejmuj się i zaczekaj na badania
Ladybird2345
Początkująca w BB
Doskonale to rozumiem, bo mimo że to moja pierwsza ciąża i staram się myśleć pozytywnie to też gdzieś w głowie mam ten strach, co będzie gdy nie wszystko potoczy się dobrze... Tak czy siak jeśli nie "starasz sie go zrozumieć" bo masz swoje powody i ja je szanuje to po prostu życzę Ci dużo pozytywnych myśli, które wierzę że dobrze wpłyną na Twoje samopoczucie i maleństwo
Ladybird2345
Początkująca w BB
Jestem po wizycie, 6t4d i bijące serducho
ciazniczka
Aktywna w BB
A jakiej wielkości zarodek?Jestem po wizycie, 6t4d i bijące serducho
Ladybird2345
Początkująca w BB
0,65 cmA jakiej wielkości zarodek?
ciazniczka
Aktywna w BB
A mój byl 0. 42 bez echa jeszcze i zie martwie0,65 cm
Dziewczyny nie martwcie sie na zapas. Za wczesnie biegniecie na usg. Przy 2 ciazy dostalam zjeb..e od gin za to ze przysLam w 5 tyg....serduszko jeszcze nie bilo ja sie poplakalam i w ogole taka drama... oczywiscie zmienilam od razy lekarza prowadzacego, bo sorry ale nikt na mnie krzyczec nie bedzie serduszko slychac po 6-7tyg.. ale pamietajcie ze u kazdej z Was zarodek zagniezdzal sie w innym czasie. I to ze liczycie 6 tydz od ostatniej miesiaczki to zarodek ma np tylko 4 tyg albo i mniej... wiec jest za wczesnie
Ladybird2345
Początkująca w BB
Trzeba czekać. Pewnie kwestia kilku dni. Może spróbuj w innym gabinecie, na innym aparacie USG.A mój byl 0. 42 bez echa jeszcze i zie martwie
reklama
Ladybird2345
Początkująca w BB
Dokładnie, każda z nas to inny organizm, każda ciąża jest inna. W pierwszej ciąży USG 5t2d widać ładnie pęcherzyk 7mm z zarysem zarodka 3mm, teraz 5 t4d sam pecherzyk 12mm. Tydzień czekania, tydzień nerwów i stresu, a mogłam od razu pójść późniejDziewczyny nie martwcie sie na zapas. Za wczesnie biegniecie na usg. Przy 2 ciazy dostalam zjeb..e od gin za to ze przysLam w 5 tyg....serduszko jeszcze nie bilo ja sie poplakalam i w ogole taka drama... oczywiscie zmienilam od razy lekarza prowadzacego, bo sorry ale nikt na mnie krzyczec nie bedzie serduszko slychac po 6-7tyg.. ale pamietajcie ze u kazdej z Was zarodek zagniezdzal sie w innym czasie. I to ze liczycie 6 tydz od ostatniej miesiaczki to zarodek ma np tylko 4 tyg albo i mniej... wiec jest za wczesnie