reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Właśnie rozmawiałam z ginekolog przez telefon i twierdzi, że pierwsze USG to w 12 tygodniu wedle zaleceń...

Natomiast tyle się naczytałam, że w 6-7 tygodniu warto sprawdzić czy wszystko jest okej i że serduszko już jest, że nie jestem przekonana do tego 12 tygodnia.

Co wy na ten temat uważacie?
Jak dla mnie trochę późno, nie wytrzymałabym do 12 tyg.

ile ma Twoje dziecko? Ja urodziłam w kwietniu :)

Jeśli chodzi o wagę to na początku spadek kilku kg jest zupełnie normalny :)

Zrobiłam dziś betę, a jutro mam lekarza. Jestem ciekawa co tam wyjdzie
ooo to szybko postarałas się o drugie :)
Moja córa ma 2,5l. Planowaliśmy z mężem drugie dziecko po jej roczku, ale wyszły problemy z tarczyca i dlatego dopiero teraz :)

W ogóle wszystkie jesteście już po lekarzu?
Bo ja mam dopiero zrobić betę i w 7tyg USG, po tym założą mi kartę ciąży i dopiero wizyta u lekarza.
I tak zastanawiamy się czy mówić w święta rodzicom. Z jednej strony chcielibyśmy, z drugiej ciężko będzie udawać, ze się nie jest, chociażby przez to, ze jestem kawoszem. A z trzeciej jestem za tym, aby mówić po skończonym 3 miesiącu.
W poprzedniej ciąży powiedzieliśmy właśnie w swieta, bo wtedy wypadał juz jakis 15tc

Waga przy wzroście 173, to samo mniej więcej powiedział lekarz tylko ze ja nie jestem w stanie w siebie nic wmusić, jak mam ochotę to jem, ale bardzo szybko robie się po prostu syta. Za to guzik w spodniach musze rozpinać bo jakoś tak ciasno... [emoji23]
Ja tam też trochę zazdroszczę, cały czas bym jadła i mam na coś dobrego ochotę 😅 waga odrobinę w górę poszła;/

Właśnie rozmawiałam z ginekolog przez telefon i twierdzi, że pierwsze USG to w 12 tygodniu wedle zaleceń...

Natomiast tyle się naczytałam, że w 6-7 tygodniu warto sprawdzić czy wszystko jest okej i że serduszko już jest, że nie jestem przekonana do tego 12 tygodnia.

Jezu nie wytrzymałam bym.

Lekarz z nfz czy prywatny?

reklama

Chyba lepiej pójść wcześniej na usg, chociaż żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną.

Do góry