Mi z kolei lekarz melisę odradził, a w internecie jest polecana dla kobiet w ciaży... nie należy pić zielonej herbaty, to mnie zdziwiło i lekarz potwiwrdził ta informacje.Ja piję melisę
reklama
Jak dla mnie trochę późno, nie wytrzymałabym do 12 tyg.Właśnie rozmawiałam z ginekolog przez telefon i twierdzi, że pierwsze USG to w 12 tygodniu wedle zaleceń...
Natomiast tyle się naczytałam, że w 6-7 tygodniu warto sprawdzić czy wszystko jest okej i że serduszko już jest, że nie jestem przekonana do tego 12 tygodnia.
Co wy na ten temat uważacie?
elciaaaak
Fanka BB :)
ooo to szybko postarałas się o drugieile ma Twoje dziecko? Ja urodziłam w kwietniu
Jeśli chodzi o wagę to na początku spadek kilku kg jest zupełnie normalny
Zrobiłam dziś betę, a jutro mam lekarza. Jestem ciekawa co tam wyjdzie
Moja córa ma 2,5l. Planowaliśmy z mężem drugie dziecko po jej roczku, ale wyszły problemy z tarczyca i dlatego dopiero teraz
MtV
ja tez sobie nie wyobrażam tyle czekać. W 12 masz pierwsze, ale prenatalne. Ja robię usg na każdej wizycie czyli co 3-4tygJak dla mnie trochę późno, nie wytrzymałabym do 12 tyg.
elciaaaak
W ogóle wszystkie jesteście już po lekarzu?
Bo ja mam dopiero zrobić betę i w 7tyg USG, po tym założą mi kartę ciąży i dopiero wizyta u lekarza.
I tak zastanawiamy się czy mówić w święta rodzicom. Z jednej strony chcielibyśmy, z drugiej ciężko będzie udawać, ze się nie jest, chociażby przez to, ze jestem kawoszem. A z trzeciej jestem za tym, aby mówić po skończonym 3 miesiącu.
W poprzedniej ciąży powiedzieliśmy właśnie w swieta, bo wtedy wypadał juz jakis 15tc
Bo ja mam dopiero zrobić betę i w 7tyg USG, po tym założą mi kartę ciąży i dopiero wizyta u lekarza.
I tak zastanawiamy się czy mówić w święta rodzicom. Z jednej strony chcielibyśmy, z drugiej ciężko będzie udawać, ze się nie jest, chociażby przez to, ze jestem kawoszem. A z trzeciej jestem za tym, aby mówić po skończonym 3 miesiącu.
W poprzedniej ciąży powiedzieliśmy właśnie w swieta, bo wtedy wypadał juz jakis 15tc
Eukaliptus
Ja tam też trochę zazdroszczę, cały czas bym jadła i mam na coś dobrego ochotę waga odrobinę w górę poszła;/Waga przy wzroście 173, to samo mniej więcej powiedział lekarz tylko ze ja nie jestem w stanie w siebie nic wmusić, jak mam ochotę to jem, ale bardzo szybko robie się po prostu syta. Za to guzik w spodniach musze rozpinać bo jakoś tak ciasno... [emoji23]
Pełna nadzieji
Jezu nie wytrzymałam bym.Właśnie rozmawiałam z ginekolog przez telefon i twierdzi, że pierwsze USG to w 12 tygodniu wedle zaleceń...
Natomiast tyle się naczytałam, że w 6-7 tygodniu warto sprawdzić czy wszystko jest okej i że serduszko już jest, że nie jestem przekonana do tego 12 tygodnia.
Lekarz z nfz czy prywatny?
elciaaaak
ooo ja, nie wiedziałam o zielonej herbacie i piłam do śniadania codziennieMi z kolei lekarz melisę odradził, a w internecie jest polecana dla kobiet w ciaży... nie należy pić zielonej herbaty, to mnie zdziwiło i lekarz potwiwrdził ta informacje.
reklama
Eukaliptus
Chyba lepiej pójść wcześniej na usg, chociaż żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną.Właśnie rozmawiałam z ginekolog przez telefon i twierdzi, że pierwsze USG to w 12 tygodniu wedle zaleceń...