reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Hej, nie udzielałam się w tym temacie bo jestem tu na forum od niedawna. Również jestem sierpniową mamą 2021r. :)
My rutynę mamy dosłownie od paru dni, do tej pory byla bezsenność. Dzis np syn wstał o 4.30, tak niestety u nas to norma. Po dwóch godzinach miał drzemkę, spodziewam się drzemki przed południem i przed kapielą, ale już teraz jakos dziwnie zaczyna mi ziewać 😅 długość drzemek jest różna, od 10 min, 20, 30, do ostatnio nawet 2 godzin! Ale sen ma plytki więc siedzę nieruchomo :)
Znam ten ból mój starszy syn (2 lata) od urodzenia wstaje o 5:00 :p
Przy drugim jestem jak w niebie bo śpi do 6:30-7:00 :D

O której kładziesz swojego?

U nas pobudka koło 7 i każda drzemka co 2h.
O 19:00-19:30 już śpi na noc

reklama
Znam ten ból mój starszy syn (2 lata) od urodzenia wstaje o 5:00 :p
Przy drugim jestem jak w niebie bo śpi do 6:30-7:00 :D

O której kładziesz swojego?

U nas pobudka koło 7 i każda drzemka co 2h.
O 19:00-19:30 już śpi na noc
Właśnie u nas też po 2 godz aktywności jest już senny, marudny itp ale staram się ten czas wydłużać bo bardzo ciężko go uspac. Wtedy jak pisałam poprzedni komentarz to zasnal 😅 czyli dzis będą 4 drzemki.
Na noc wygląda to tak - kąpiel uzależniona od pory ostatniej drzemki, zazwyczaj je przed kąpielą (jest wtedy spokojniejszy, bawi się w wodzie, mogę go ubrac i wysmarować w miarę spokojnie) 18.30-20 kąpiel i wtedy w zależności od jego zmęczenia / marudnosci. Ostatnio pozno chodzil spac, znowu jak pójdzie za wcześnie to obudzi się o 24 czy 1 w nocy i fika 2 godz 😅
Takze u nas ta rutyna jest dość ruchoma, to i tak cud ze wypracowaliśmy cokolwiek 😁

Właśnie u nas też po 2 godz aktywności jest już senny, marudny itp ale staram się ten czas wydłużać bo bardzo ciężko go uspac. Wtedy jak pisałam poprzedni komentarz to zasnal 😅 czyli dzis będą 4 drzemki.
Na noc wygląda to tak - kąpiel uzależniona od pory ostatniej drzemki, zazwyczaj je przed kąpielą (jest wtedy spokojniejszy, bawi się w wodzie, mogę go ubrac i wysmarować w miarę spokojnie) 18.30-20 kąpiel i wtedy w zależności od jego zmęczenia / marudnosci. Ostatnio pozno chodzil spac, znowu jak pójdzie za wcześnie to obudzi się o 24 czy 1 w nocy i fika 2 godz 😅
Takze u nas ta rutyna jest dość ruchoma, to i tak cud ze wypracowaliśmy cokolwiek 😁
A może przez parę dni spróbuj inaczej?
U nas jest tak, że jak się zbliżają 2 max. 2,5h od ostatniej drzemki to kąpiemy chłopaków oni sobie szaleją razem w wodzie, potem przebieramy i już z kołysanką w tle i przy zgaszonym świetle jedzą mleko i potem usypiamy. Cały proces od wyjścia z wanny trwa 20-30min.
U mnie nie ma czegoś takiego jak wyciszanie przed snem... Bo ich się nie da wyciszyć. Ale zdarza się, że zasypiają w trakcie picia mleka. Może tak spróbuj?

U nas karmienie po kąpieli nie zdało egzaminu. Leon jest nerwowy bo jest glodny, on potrzebuje mleka co 2 godz...Nie mogę go w spokoju wykapac , krzyczy, placze i kopie przy smarowaniu (mamy różne maści na skórę od dermatologa), a o placzu przy ubieraniu nawet nie wspomnę... Napina sie i wrzeszczy, ubranie staje się niemożliwe 😅

Ale wiesz co, dawno nie stosowałam takiej kolejności. Chyba dzis spróbuję :) może akurat teraz mu przypasuje

reklama
Do góry