reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

cześć dziewczyny, aktualnie 18+4 i kompletny brak objawów, czy to normalne? Wcześniej dość często pobolewalo podbrzusze od kilku dni jak ręka odjął. Ogólnie od początku nie była to ciąża mocno objawowo. Trochę mdłości, bólu piersi/sutków oraz niewielka senność. We wrześniu 2020 było puste jajo, zakończyło się łyżeczkowanie, strasznie się boje... :(
Każda ciąża jest inna i nawet ta sama kobieta może każda ciąże znosić różnie. Na wizycie u lekarza powinnaś się uspokoić czy z dzidzia ok wszystko, jesteś po prostu w gronie szczęśliwców którzy mają mało objawów 🤪 ja jestem teraz w 3 ciąży i jest najgorsza pod kątem objawów... A w 1 to oprócz brzucha nie było nic, także 🍀
Ja się sama sobie dziwię, bo jestem raczej z tych, którzy wszystko planują i wszystko muszą mieć na zaś, a teraz czuję kompletny chill w sprawie wyprawki 🤣 Zrobiłam sobie listę rzeczy, których potrzebuję, zrobiłam rozeznanie w stronach internetowych, z których prawdopodobnie pozamawiam większość rzeczy i na tym się skończyło. Aż jestem w szoku, że jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka, chociaż znam płeć już od jakiegoś miesiąca 🤔 Powiedzcie mi, coś jest ze mną nie tak? Gdzie ten syndrom wicia gniazda? Skąd we mnie ten wewnętrzny spokój, że że wszystkim zdążę i wcale nie jest tego tak dużo, bym nie wyrobiła się z tym w miesiąc?
Nie martw się, jedne mamy wija gniazdo już od 20tyg,inne od 30,masz do porodu jeszcze czas, zdążysz ze wszystkim 👍😇

reklama
Witam się 😊
Mam termin na 28.08, zaraz was tutaj nadrobię 😊 żeby lepiej poznać, pewnie macie już zamknięty wątek 😉
Parę słów o mnie- mam 36 lat jestem z Białegostoku, jestem mamą 3 dzieci (14,12,5).
Płci jeszcze nie znam ale zamówienie było na dziewczynkę, w domu mamy już dwóch synów i córkę.

Ostatnia edycja:
Witam się z Wami i ja :)
Mam już aż 39lat, 4. ciąża (w domu 2 córki (11 i 9) i syn (3), obecnie 19tc (płeć jeszcze nieznana).
Przeczytałam wszystkie 712 stron, zajęło mi to ok 2 tygodnie.
Atmosfera bardzo mi się tu podoba.
Możecie mnie dodać do wątku zamkniętego?
Ja myślałam że ja taka dojrzała tu będę i również z dużą rodziną 😊

Cześć. Pisze pierwszy raz. To moja pierwsza ciąża, mam 34 lata. Termin na 29 sierpnia. Pierwszy trymestr tragedia - nigdy w całym moim życiu nie czułam się tak chora, a ponoć ciąża to nie choroba. Teraz znacznie lepiej.
Mogę prosić też o dołączenie do forum zamkniętego??

Dziewczyny , a mam takie pytanko , czy zdarzyło Wam się zjeść coś lub wypić co obecnie w ciąży zabronione ? Mam wyrzuty sumienia bo kiedy miałam / mam mega mdłości , napije się kilka łyków Coca coli. Już nie pije dużo , tylko do momentu by mi się odbiło bo przynosi mi to ulgę, ale mimo wszystko mam wyrzuty sumienia. Co prawda nie pije Coca coli czy innych napojów , nawet kawy. Nie piłam nawet przed ciążą , ale przy tych okropnych mdłosciach kilka łyków Coca coli dawało ukojenia , pomagało by mi się odbiło. Wczoraj przy wieczornych mdłosciach wzięłam kilka łyków. Wiem, że jest niewskazana, ale mam nadzieje , że będzie Ok. Co prawda widziałam kobiety w ciąży , które piją Coca colę czy pepsi w mc Donald, ale ja taka panikara , że wole tego nie robić , a mimo wszystko przy mdłosciach sięgałam po ten napój. 😔😖
Haha, ja przy pierwszych dwóch ciazach bez Coli i chipsów nie mogłam funkcjonować, wtedy zrozumiałam co to znaczy mieć ciążowe zachcianki 🤣 A tak na poważnie, nie pamiętam juz gdzie ale słyszałam, ze przy biegunkach odrobina Coli jest wrecz wskazana
Trochę mi ulżyło , że nie jestem jedyna 😏. Ja nie mam zachcianek , ogólnie nie pije napojów gazowanych , a w ciąży nie mam ochoty na nic do picia. Colę piłam przy tych największych mdłosciach , w sensie pare łyków by mi się odbiło bo dawało to jakaś ulgę. Na razie nie mam zachcianek bo mam brak apetytu i brak chęci na picie. Jedynie co mogę pić to sok wyciśnięty z pomarańczy i to tylko zimny , herbata zimna do śniadania , ale jej całej nie pije bo mi nie wchodzi. No i woda z cytryna , tez zimna , tez z kostkami lodu i przez słomkę 🤪

Hej kobietki. Mój termin to 10.08 i 4 dziewczynka 🤣🤣🤣 Chyba będzie Paulinka .....😁
20210401_201344.jpg
20210401_201344.jpg

Haha, ja przy pierwszych dwóch ciazach bez Coli i chipsów nie mogłam funkcjonować, wtedy zrozumiałam co to znaczy mieć ciążowe zachcianki 🤣 A tak na poważnie, nie pamiętam juz gdzie ale słyszałam, ze przy biegunkach odrobina Coli jest wrecz wskazana
Tak tak na biegunkę wygazowana cola 🙌🏻 . Odkopalas stary post , już na szczęście mdłości za mną i oby nie wróciły 😄

reklama
Do góry