reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dziewczyny, a czy któraś z Was może szydełkuje? 🙉 ja już się bawiłam w rożne handmade, ale tego jeszcze nie próbowałam. Czy to jest trudna sprawa? 😀

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was może szydełkuje? [emoji86] ja już się bawiłam w rożne handmade, ale tego jeszcze nie próbowałam. Czy to jest trudna sprawa? [emoji3]
Bardzo prosta ale najłatwiej zacząć na początek od większych szydelek i grubszych wloczek. Wtedy można zrobić fajne zabawki albo ozdoby dla dziecka. Malutkie szydelka super do takich serwetkowych lub szalikowych rzeczy ale mnie szybko oczy bolały i się plątało [emoji14]

Cześć Dziewczyny. Ja po USG prenatalnym - wyszło 12+5. Ogólnie wszystkie parametry prawidłowe (nerki, serce, kręgosłup, mózg, nóżki, rączki), ale u dziecka był nieco podwyższony puls - 181, a lekarz powiedział że powinno być do 175. Przez to wzrosło ryzyko jeden z wad. Powiedział, że oczywiście może wynikać to z mojego stresu, ale wiecie - myśli, myśli, myśli... Zdecydowałam się na NIFTY, od razu pobrałam.

Teraz 7 dni czekania :( Trzymajcie kciuki. Ach i powiedział, że na 80% dziewczynka.
Dlatego ja mając w zanadrzu darmowe USG (prenatalne) na NFZ poszłam po tygodniu . I tętno było już ok. Po prostu się tak denerwowałam tym USG genetycznym .

Bardzo prosta ale najłatwiej zacząć na początek od większych szydelek i grubszych wloczek. Wtedy można zrobić fajne zabawki albo ozdoby dla dziecka. Malutkie szydelka super do takich serwetkowych lub szalikowych rzeczy ale mnie szybko oczy bolały i się plątało [emoji14]
Ja się trochę bawiłam w zaplatanie makramy i na początku czarna magia, ale później się nawet nie myśli, tylko robi. Z szydełkiem zastanawiam się jak da się robić te wszystkie kształty? Jak np. Ktoś zapłata przytulankę, ciężko mi sobie to wyobrazić.

Dziewczyny, a czy któraś z Was może szydełkuje? 🙉 ja już się bawiłam w rożne handmade, ale tego jeszcze nie próbowałam. Czy to jest trudna sprawa? 😀
Ja kilka lat temu zajmowałam się hand made , w sumie dużo różnych dziedzin. Szydełko też chwyciłam w rękę. Umiem kilka ściegów , a nawet jeśli umiesz jeden lub dwa , jesteś w stanie zrobić kocyk , szalik czy coś łatwego, robiąc nawet kilka kwadratów i je łącząc to może powstać torebka. Do tej pory nie umiem korzystać z gotowych wzorów , albo sama coś tworze 🙂albo polecam Ci kanał na YouTube babojola ( Jola Mazurek) Dla mnie chyba najlepiej tłumaczy. Ja już robiłam czapki , maskotkę etc. Najlepiej pracuje mi się szydełkiem o nr 3.5. Jeśli nauczysz się łańcuszka i jeden podstawowy ścieg to już coś powstanie.

Ja kilka lat temu zajmowałam się hand made , w sumie dużo różnych dziedzin. Szydełko też chwyciłam w rękę. Umiem kilka ściegów , a nawet jeśli umiesz jeden lub dwa , jesteś w stanie zrobić kocyk , szalik czy coś łatwego, robiąc nawet kilka kwadratów i je łącząc to może powstać torebka. Do tej pory nie umiem korzystać z gotowych wzorów , albo sama coś tworze 🙂albo polecam Ci kanał na YouTube babojola ( Jola Mazurek) Dla mnie chyba najlepiej tłumaczy. Ja już robiłam czapki , maskotkę etc. Najlepiej pracuje mi się szydełkiem o nr 3.5. Jeśli nauczysz się łańcuszka i jeden podstawowy ścieg to już coś powstanie.
Super, dziękuję Wam za podpowiedzi ☺ chyba sobie zamówię taki zestaw bo z tym odpoczywaniem dostanę świra, dłuży mi się ten czas, a tak to chociaż może bym zrobiła coś pożytecznego 😍

reklama
Do góry