reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

U nas wiedzą rodzice i rodzeństwo moje i męża plus ich partnerzy. Wiedzą już u mnie w pracy, u męża w sumie też, raczej wie już jakieś 70% z tych którym chcemy powiedzieć osobiście, jeśli dowiedzą się od kogoś przypadkiem to trudno, ale najprędzej dowiedzą się po prenatalnych :) w sumie nie wiem czemu, jakoś te wizyty do tej pory uspokoiły mnie na tyle że już nie mam czarnych myśli :) psychicznie czuję się bardzo dobrze.
A co do objawów właśnie to kurcze dziś 10+1 a ja cały dzień mam odruchy wymiotne, do tej pory, porównując się z wami i tym co pisalyscie to mogłam powiedzieć że bardzo łagodnie przechodzę ciążę, a dziś zaczęlo nie być miło :) mam nadzieję że to pojedynczy dzien i że się to u mnie nie rozkręci 🙄

reklama
Czy to normalne ze pod koniec 11 tygodnia pobolewa mnie brzuch? Z lewej strony, taki dziwny bol dzis odczuwam i świruje..

Ja schizuje na każdy lekki ból, czy kłucie :(
Spokojnie, też tak miałam. Udało mi się na szczęście mega uspokoić psychicznie ;) czasem mnie też coś zaboli, ale przechodzi i nie jest to mocny ból. Ważne żeby być czujnym, obserwować się, ale nie dać się zwariować ;) długa droga jeszcze przed nami :)

My jeszcze nie powiedzieliśmy rodzicom. Chcemy to zrobić na żywo, a przez odległość nie udało się nam spotkać. Liczymy na Wielkanoc, ale nie wiem czy tyle wytrzymamy.
Wie mój brat i koleżanka bo robiła mi USG[emoji4].

reklama
U mnie wie mama i jedna przyjaciółka.
W pracy powiem po poniedziałkowym usg. Wtedy też będzie karta ciąży.. Mi z porannych mdłości przezucilo mi się na wieczorne...
Dziś już zwiększam dawkę induliny z 6j na 8j....a to dopiero początek....

Do góry