reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Słuchajcie a jak u Was z aktywnością fizyczna? Bo ja od kilku miesięcy siedzę na czterech literach w sumie i myślę że przydałoby się coś ruszyć, chociażby jakieś dłuższe spacery. Ale z drugiej strony nienawidze zimna i jak widzę że odczuwalna temperatura na zewnątrz zbliża się do -10 to juz całkiem nie mam ochoty wychodzić
Ja w pobliżu miejsca zamieszkania mam wspaniały, rodzinny, kameralny fitness i zajęcia pilates. Wiem, że trenerka zajęłaby się mną z pełną profeską, ale póki co nici. Przed ciążą sporo ćwiczyłam z ciężarami ale od września przestałam z wiadomego powodu. Także jedyna aktywność to szybkie marsze i po schodach w domu "gora-dół" 😂

reklama
A ja mam pracę siedząca, 8h przed komputerem, stanowisko kierownicze, możnaby pomyśleć lekko, łatwo i przyjemnie 😁 nic bardziej mylnego 😕 projekty, terminy, zespół z ich żalami, fochami i pretensjami rodem z przedszkola... Eh trudna sprawa. Na razie czuje się dobrze ale gdy tylko ciało da sygnał że czas zwolnić tempo nie zawahamy się ani chwili. Dzidzia i ja jesteśmy teraz najważniejsze 😍
Poczytaj sobie ile możesz siedzieć przed monitorem w czasie ciąży. Ja nie wyobrażam sobie ani stać ani siedzieć 8 godz. Tu Ci si3 brzuch uciska od siedzenia A tam Cię ciągnie od stania :p mam na myśli już taka pokaźna ciążę,że brzuch widać

Poczytaj sobie ile możesz siedzieć przed monitorem w czasie ciąży. Ja nie wyobrażam sobie ani stać ani siedzieć 8 godz. Tu Ci si3 brzuch uciska od siedzenia A tam Cię ciągnie od stania :p mam na myśli już taka pokaźna ciążę,że brzuch widać
Dzięki, tak zrobię. No i ten obrzęk kostek i całych stop, gdy woda się zatrzymuje. Siedząca praca wcale nie jest dobra w naszym stanie. Ratują mnie trochę coraz częstsze wyprawy do toalety 😜

Dzięki, tak zrobię. No i ten obrzęk kostek i całych stop, gdy woda się zatrzymuje. Siedząca praca wcale nie jest dobra w naszym stanie. Ratują mnie trochę coraz częstsze wyprawy do toalety 😜
Chyba jest jakieś prawo, które reguluje, ile minut przerwy Ci się należy po kilku godzinach przed kompem.

A ja mam pracę siedząca, 8h przed komputerem, stanowisko kierownicze, możnaby pomyśleć lekko, łatwo i przyjemnie 😁 nic bardziej mylnego 😕 projekty, terminy, zespół z ich żalami, fochami i pretensjami rodem z przedszkola... Eh trudna sprawa. Na razie czuje się dobrze ale gdy tylko ciało da sygnał że czas zwolnić tempo nie zawahamy się ani chwili. Dzidzia i ja jesteśmy teraz najważniejsze 😍
Znam ten ból :) lubię swoją prace, ale tez jest sporo stresujących sytuacji. Staram się nie przejmować praca, bo sama ciąża jest dla mnie wielkim stresem :) natomiast nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i nic nie robić (pracuje zdalnie od marca, ciagle w domu..). Chce pracować do kwietnia - do premii rocznej hehe :D dziewczyny a jak się liczy to co nam przysługuje na macierzyńskim? Średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy przed pójściem na L4? Włącznie z nadgodzinami, premiami itp?

Znam ten ból :) lubię swoją prace, ale tez jest sporo stresujących sytuacji. Staram się nie przejmować praca, bo sama ciąża jest dla mnie wielkim stresem :) natomiast nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i nic nie robić (pracuje zdalnie od marca, ciagle w domu..). Chce pracować do kwietnia - do premii rocznej hehe :D dziewczyny a jak się liczy to co nam przysługuje na macierzyńskim? Średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy przed pójściem na L4? Włącznie z nadgodzinami, premiami itp?
Tak, wszystko za co są składki odkładane. Pensja +premie z ostatnich 12stu miesięcy.

reklama
Do góry