reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Powiem wam dziewczyny, że jestem teraz trochę zestresowana praca, bo nikt jeszcze nie wie. Chciałam bym pracować Ale wiem, że pracodawca mi nie zapewni warunków i jeszcze będę się czuła jak zbędny przedmiot. Mam pracę fizyczną i ja lubię Ale boję się że coś może się stać w pracy. Myślę, że jak im powiem, ze jestem w ciąży to będą mi kazali iść na L4
Kochana to ciezka decyzja ale myślę że powinnaś ja przedyskutować ze swoim lekarzem. Przede wszystkim sama bedziesz doskonale wiedziała jak się czujesz i jak długo dasz rade pracowac, lekarz tez na pewno wskaze Ci najlepsza według niego opcje. Wiec spokojnie, nie stresuj się, musisz wybrać to co jest najlepsze dla Ciebie i brzuszka :) [emoji177]

Kochana to ciezka decyzja ale myślę że powinnaś ja przedyskutować ze swoim lekarzem. Przede wszystkim sama bedziesz doskonale wiedziała jak się czujesz i jak długo dasz rade pracowac, lekarz tez na pewno wskaze Ci najlepsza według niego opcje. Wiec spokojnie, nie stresuj się, musisz wybrać to co jest najlepsze dla Ciebie i brzuszka :) [emoji177]
Czytałam dzisiaj trochę jakie warunki musi pracodawca zapewnić i mogę stać tylko 3 godz A mam pracę tylko stojącą i czuje, że spokojnie te 6 mogłabym stać. Mam problemy z zatrzymywaniem się wody i teraz odkąd jestem w ciąży już mi się woda zatrzymała i po 8 godz to mam mega kulosy ciężkie. Ale tak jak mówisz porozmawiam ze swoim lekarzem 16 lutego. Z jednej strony to zwolnienie byłoby ułatwieniem bo teraz kombinuje komu dziecko zostawić, niedawno był covid w przedszkolu A mała już drugi tydzień ma gile zielone z nosa więc nie mogę jej puścić do przedszkola.... Teraz też muszę kombinować jak te badania zrobić, raz, że mam pracę dwuzmianowa, dwa do laboratorium mam jakoś 30, 35 km i musze znowu kombinowac komu dziecko zostawić tym bardziej, że moja mama teraz na kwarantannie siedzi i została mi 70 letnia babcia, a mąż w pracy też nie może wziąć wolnego... Jeszcze ten covid MASAKRA :p

Powiem wam dziewczyny, że jestem teraz trochę zestresowana praca, bo nikt jeszcze nie wie. Chciałam bym pracować Ale wiem, że pracodawca mi nie zapewni warunków i jeszcze będę się czuła jak zbędny przedmiot. Mam pracę fizyczną i ja lubię Ale boję się że coś może się stać w pracy. Myślę, że jak im powiem, ze jestem w ciąży to będą mi kazali iść na L4
Ja bym chciała żeby mi kazali 🙈pracuje w aptece praca stojącą po 12-13godzin bardzo chętnie bym poszła na l4 Ale mam wrażenie że ze względu na brak personelu reszta będzie mieć do mnie pretensje zwłaszcza że miałam pracować w wigilię. Inna sprawa to taka czy warto ryzykować swoim i dziecka zdrowiem A umowę mam na czas określony więc nawet nie wiem czy będę miała gdzie wrócić. Co wy zrobilybyscie na moim miejscu ?

Moim zdaniem temat pracy to bardzo ciężki temat...
Po 1. Kiedy powiedzieć o ciąży. Czy od razu jak się dowiemy, czy jednak czekać do tego 12 tygodnia żeby było w miarę bezpiecznie. Jednak 12 tydzień to już prawie 3 miesiąc. A przy założeniu że ktoś ma okres wypowiedzenia 3 miesięczny to zanim przyjdzie a my go w miarę wprawimy to można powiedzieć że będziemy już jedna noga na szpitalnym oddziale. (oczywiście każda branża na inny charakter)
Po 2. Pracować do którego miesiąca? (jeśli będzie wszystko ok)

Ja to wam powiem ze mi się wydaje że u mnie czy odejdę w 4 czy 7 miesiącu to moja szefowa i tak mi tylek obrobi że jak mogła ich zostawić w takiej sytuacji...

Jak Ci będą kazali iść na l4 to się nawet nie zastanawiaj!! Bierz 100% płatne l4, chodzone i korzystaj z wolnego [emoji7]

reklama
Witajcie :) moja historia wygląda tak: w dniu spodziewanej miesiączki miałam plemienia. Nie ukrywam myslalam, że to okres. Ale był tak słaby, że zrobiłam test. Pozytywny. Beta potwierdziła ciaze. Plamienia mnie zmartwily jednak, więc poleciałam do gina. Dał mi duphaston i akard i kazał zostac w domu. Dalej plamie.. Stresuje mnie to, bo 3 lata nie udawalo nam się zajsc w ciążę.. Myslicie, że wszystko będzie ok?

Do góry