reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Tak, z usg cały czas wychodzi wlasnie te 2 dni na minusie i w karcie ciazy mam wpisane ze termin z usg to 5.08 - czy Ty tez masz termin na 5?[emoji16]

Będę pamiętać o tym suplemencie. :) ja oczywiście zasnęłam razem z corka, ostatnio to mi najlepiej wychodzi, ale przebudziłam się i jeszcze przyszłam zobaczyć co tutaj słychać:D
Dokładnie też 05.08.2021 [emoji846] i teraz zobaczyłam na zdjęciu że tam przecież widać.
Nawet okruszki podobnej wielkości. U Ciebie 2,89 u mnie 3,02. Także idą łeb w łeb [emoji3059]

reklama
A ja jestem po wizycie u chirurga. Za miesiąc czeka mnie usunięcie 2 ósemek, w tym jednej operacyjnie. No i niestety będę musiała brać antybiotyk.

Dziewczyny, ja po dzisiejszym dniu idę dalej spać, przebudziłam się po godzinie i zerknęłam co tu słychać. :)
Spokojnej nocy życzę Wam wszystkim i do napisania jutro, dobranoc [emoji847][emoji561]
Dobranoc Tobie i wszystkim dziewczyna😴 😴😴
Ja też ciągle po pracy i po obiedzie zaliczam spanko 1-2 godziny. Potem szybko na forum, trochę TV i znowu szykuję się do spania.
Tak mi mija dzień za dniem🤭 przynajmniej na razie.

No nie.. U kolejnej źle wiadomości 
Masz zdjęcie usg??
Nadzieja jakaś jest, tylko pozostaje teraz czekać. Tylko dodatkowo wychodzi jeszcze młodsza niż ostatnio, czyli już tydzień różnicy przy regularnych cyklach. A pęcherzyk żółtkowy jest za duży, co stanowi niekorzystny czynnik rokowniczy 😔😔☹️ Oboje z dr patrzyliśmy i może był cień migotania jak oboje stwierdziliśmy, no ale z racji że wychodzi że jest jeszcze młodszy, to może być za wcześnie xa już miało być dziś widać...

Załączniki

• IMG_20210105_232051_BURST006.jpg
    IMG_20210105_232051_BURST006.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja też po wizycie! Jednak poszłam dziś... Zobaczyłam maleństwo 0,35 cm 💓 wg. Om termin na 29.08. a wg. USG 31.08. więc ledwo się łapię na sierpniówko 😅 serduszko bije, ale to tylko tyle co wiem bo lekarz stwierdził, że nie sprawdzał bo to podgrzewa zarodek i najlepiej jakby badanie trwało jak najkrócej. Uspokoiłam się, ale w czwartek mam wizytę u tego lekarza, u którego chcę prowadzić ciążę więc zobaczymy co mi powie 😊 a tymczasem dobrej nocy Wam życzę 😍

Zerknęłam teraz na zdjęcie USG i niestety nie mam zapisane, mam tylko CRL i tyle z wielkości [emoji26]
Właśnie mi też nie zmierzono pecherzyka żółtkowego ani nie mam zapisanego pulsu i trochę smutam. Ale może to i lepiej, ginekolog powiedziała, że wszystko jest dobrze, a z pomiarami szukałabym w internecie rzeczy, których mogę się bać. Chciałabym teraz do prenatalnych spróbować się bardziej cieszyć, nie martwic każdą rzeczą. Mąż mnie dzisiaj rozśmieszył i dał do myślenia, bo porównał mnie do plaskoziemcow za to szukanie dziury w całym xD

Ja na pewno chce pójść, dla sprawdzenia, ale też muszę regularnie usuwać kamien, mam krzywe zeby i mocno mi się odklada. Mialam w ogóle w lecie założyć aparat, ale bardzo nie spodobała mi się ortodontka i zastanawiam się, czy gdybym poszła teraz do innej, to czy zrobi mi plan leczenia na podstawie zdjęć z wiosny? Bo zdjęcia to jedyna blokada w ciąży, a boje się, że jak tego nie zrobiłam w wakacje to znowu na 5 lat to odłożę [emoji22]
Ja mam tak samo, miałam iść do ortodonty, ale dużo rzeczy się wydarzyło i zawsze były jakieś wymówki. Teraz ciąża. Na kotroli dentystka powiedziała, że na spokojnie po ciąży ortodonta.

Dziewczyny, jak waga? przytyłyście już coś? (U mnie 9+6)
Słuchajcie, mam raczej drobna budowę, ale ulubione jeansy juz cisną :/ Stanik to samo. Najgorzej, ze pracuje z domu i ciagle leginsy na tyłku. Przychodzi problem, gdy trzeva wyjść gdzieś. Nawet powitałam sukienki z powrotem, wszystko oby luźniej 😂

Na koniec sierpnia 28.08. więc jeszcze chwilę poczekam na takie 3cm człowieczka na USG
Szybko zleci, ja się czuje tak jakbym dopiero się dowiedziała o ciazy a juz 10 tydzień. Czas ucieka w mgnieniu oka :)
Dokładnie też 05.08.2021 [emoji846] i teraz zobaczyłam na zdjęciu że tam przecież widać.
Nawet okruszki podobnej wielkości. U Ciebie 2,89 u mnie 3,02. Także idą łeb w łeb [emoji3059]
Ooo to super, ciekawe czy załapiemy się na ten termin:d ja przy ostatniej ciazy niestety bylam 7 dni po terminie i skończyło się na wywoływaniu, nie chciałaby chyba drugi raz tego przechodzić:/

reklama
Dziewczyny, jak waga? przytyłyście już coś? (U mnie 9+6)
Słuchajcie, mam raczej drobna budowę, ale ulubione jeansy juz cisną :/ Stanik to samo. Najgorzej, ze pracuje z domu i ciagle leginsy na tyłku. Przychodzi problem, gdy trzeva wyjść gdzieś. Nawet powitałam sukienki z powrotem, wszystko oby luźniej [emoji23]
Na początku waga poleciała, teraz poświątecznie doszedl 1kg, ale widzę tak samo jak Ty ze stanik juz jest przymały i spodnie o ile w nogach są dobre to guzik juz ledwo dopinam

Do góry