reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Dziewczyny a ja dziś odwiedziłam ip. Zaczęłam rano plamić na brązowo miałam już kilka dni wcześniej śluz z brązowymi pasmami ale tak w znikomej ilości poczytałam że może być to spowodowane zmianami hormonalnymi trochę się uspokoiłam i czekałam do wizyty a dziś się nasiliło zaczęłam się niepokoić i pojechaliśmy. Dzidziuś ma się dobrze mierzy 8,1mm serduszko bije a przyczyna plamień nieznana. Dziś 6+5 tc. Dostałam luteinę dwa razy dziennie i zalecenie by prowadzić oszczędzający tryb życia. Na szczęście 4 stycznia wizyta i biorę zwolnienie wtedy będę miała więcej czasu by spędzać go z Wami.
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku oby każda z Was miała bezproblemową ciążę i zdrowego maluszka obok siebie w 2021 roku!

Wymioty na szczęście nie ale mdłości tak i to czasami okrutne [emoji33]

Damy radę ;) w końcu przejdą
U mnie troszkę z rana i po posiłkach czasami, ale rzadko, ale to dopiero połowa 5 tygodnia, więc może jeszcze coś się będzie działo...
U mnie na razie delikatne bóle podbrzusza, w okolicy jajników, które ustąpiły parę dni temu, metaliczny posmak i ból piersi. No i najgorsze - w dzień mogłabym mieć 5 drzemek, a w nocy nie umiem spać, ciągle się kręcę.

Oj to mnie męczą już drugi tydzień.. Wymioty też, ale na szczęście już coraz rzadziej, mam nadzieję, że będzie lepiej z czasem, bo ledwo żyję z tymi mdłościami..

U mnie mdłości pojawiły się tydzień temu i nie występują jak w filmach tylko z rana, a cały dzień. Wymioty sporadycznie. Przejdą na początku II trymestru.

Dziewczyny a ja dziś odwiedziłam ip. Zaczęłam rano plamić na brązowo miałam już kilka dni wcześniej śluz z brązowymi pasmami ale tak w znikomej ilości poczytałam że może być to spowodowane zmianami hormonalnymi trochę się uspokoiłam i czekałam do wizyty a dziś się nasiliło zaczęłam się niepokoić i pojechaliśmy. Dzidziuś ma się dobrze mierzy 8,1mm serduszko bije a przyczyna plamień nieznana. Dziś 6+5 tc. Dostałam luteinę dwa razy dziennie i zalecenie by prowadzić oszczędzający tryb życia. Na szczęście 4 stycznia wizyta i biorę zwolnienie wtedy będę miała więcej czasu by spędzać go z Wami.
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku oby każda z Was miała bezproblemową ciążę i zdrowego maluszka obok siebie w 2021 roku!
Dobrze,ze pojechałaś ! Najważniejsze,ze jest wszystko dobrze. Ja wczoraj też bylam na ip . Bierz Zwolenienie i będziemy odpoczywać ;) .

Wszystkiego dobrego!

reklama
U mnie mdłości pojawiły się tydzień temu i nie występują jak w filmach tylko z rana, a cały dzień. Wymioty sporadycznie. Przejdą na początku II trymestru.
Tak też czytałam, dlatego odliczam już dni do początku II trymestru 🙂 To moja pierwsza ciąża, to też podobno może mieć wpływ na trochę intensywniejszy przebieg mdłościowy 🙈 Mam nadzieję, że będzie lepiej 😊

Do góry