reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja wczoraj też odebralam wynik bardzo liczne bakterie w moczu plus azotyny. Dzisiaj rano zanioslam próbkę na posiew. Zobaczymy co tam wyjdzie... U mnie prawdopodobne że źle pobrała m bo trochę pocieklo po udach i do pojemnika dopiero a po drugie wczoraj się nie podmylam przed bo nie wiedziałam że trzeba...
Też właśnie zrobiłam ten błąd. Niby wiedziałam ale tu mi już syn walił do drzwi wc , strasznie sikać mi się chciało i pomyślałam przecież to wszystko jedno zawsze tak pobierałam 😩mam nadzieję że u nas to właśnie tylko złe pobranie 😢jutro robię posiew wyniki pewnie będą wieczorem. Daj znać co z twoimi wynikami. Druga sprawa jest taka ,nie wiem czy też tak macie.... jak czytam o pustych jajeczkach, pronieniach to wpadam w panikę 😔 zaczynam szukać u siebie objawów. Wiem że nie powinnam ale to jakieś silniejsze ode mnie.

I takie - jest pani w ciąży, ale kartę założymy jak będzie serduszko i wtedy tez zlecę badania. W moim odczuciu takie jest ale nie wiadomo.
Ja dziś miałam serduszko już widoczne i kartę ciąży lekarz nie zalozyl, za 2 tygodnie założy jak będzie wszystko dobrze..
Ogólnie kartę ciąży zakładają w momencie żywego płodu, musi być akcja serca..

Też właśnie zrobiłam ten błąd. Niby wiedziałam ale tu mi już syn walił do drzwi wc , strasznie sikać mi się chciało i pomyślałam przecież to wszystko jedno zawsze tak pobierałam 😩mam nadzieję że u nas to właśnie tylko złe pobranie 😢jutro robię posiew wyniki pewnie będą wieczorem. Daj znać co z twoimi wynikami. Druga sprawa jest taka ,nie wiem czy też tak macie.... jak czytam o pustych jajeczkach, pronieniach to wpadam w panikę 😔 zaczynam szukać u siebie objawów. Wiem że nie powinnam ale to jakieś silniejsze ode mnie.
Też czytałam, ale wtedy źle emocje źle działają na kropka i przestałam.. Teraz myślę tylko pozytywnie..
Będzie dobrze.. Tylko musimy w to uwierzyć ❤️❤️❤️

Ja też trochę wpadłam w panikę jak to czytałam, a siedziałam wtedy i czekałam już przed gabinetem, więc jak wyszłam już po to cała panika zniknęła...i tak zostanie pewnie aż do kolejnej wizyty 😃
P. S apropo poprzedniego tematu, to nam kazał się wstrzymać ze współżyciem, co zresztą sami stosowaliśmy, pomimo że nie miałam żadnych plamień, złej przeszłości ani nic, a to pierwsza ciąża.
P. S2 A czy któraś z was dostała Duphaston pomimo braku plamień i jakichkolwiek objawów? 🤨

Ostatnia edycja:
Dla dziewczyn mających problem z bakteriami w moczu polecam probiotyk Lacibios Femina. Mi kazał go ginekolog stosować a endo jak się dowiedziała to też pochwaliła. I odpukać na razie problemu nie mam.... [emoji846]

Ja też odmeldowywuje się po badaniach dostałam euthyrox 25 i kontrola za 4 tyg oraz do zrobienia ponownie TSH, f3 i f4, przeciwciała i zalecenie udania się do diabetologa także kolejny lekarz i zobaczymy. Cieszę się, że teraz działamy bo w pierwszej ciąży też nie w 5t lekarz nic nie widział i kazał przyjść w 8t i niestety nie dotrwałam do tego momentu a później w szpitalu i wszędzie pytali o kartę ciąży a ja,że no jej nie mam. Dlatego dziewczyny jeśli tylko bije serduszko to zakładajcie karty ciąży nie moze być tak, że poronienie powoduje później złe statystyki.

reklama
Cześć dziewczyny dawano się nie odzywalam zle się strasznie czułam dużo spalam caly czas jest mi nie dobrze dobrze ze mam 8 letniego synka ktory sam się sobą juz zajmie. Dzisiaj byłam u lekarza mialam takiego stresa ale fasolka jest i serce tez bilo dostałam skierowanie na badania według OM 8+1 a według usg wyszlo 7+6 karty tez mi jeszcze lekarz nie zalozyl może dlatego ze poprzednim razem wyjął kartę pokazal co i jak zrobił usg i wyszlo ze płód się nie rozwija wiec teraz powiedział że przy następnym razem mam 20.01 wizytę na 11 mam nadzieje ze bedzie dobrze wszystko. Przykro mi tym co nie maja dobrych wieści trzymajcie się będzie dobrze wiem co czujecie przechodziłam to w czerwcu.

Do góry