reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Hej, hej 😀 ja też biorę 2x dxuphaston, bo wcześniej i było puste jajo płodowe i poronienie. Ale teraz jestem dobrej myśli. Zobaczymy co powie jutro lekarz, bo tsh mialam zazwyczaj w ok olicy 2,5.
A jak u Was tarczyca?

Mi po ciąży kilka miesięcy temu wywaliło TSH i któryś z antygenów. Po miesiącu, dwoch leczenia spadło Tsh poniżej 1 i jest ciąża.
Dawkę mam zwiększona, za 6 tyg TSH kontrola i tyle.
W poprzedniej ciąży bez leków TSH idealne.

Ja mam hashi, ale tarczyca 1.12. Jednak nie ciesze się za bardzo bo w poprzedniej ciazy tak skakało ze skończyłam na dawce 175 [emoji849]

Też jestem teraz ciekawa czy będzie jak w poprzedniej że się unormuje sama czy jednak będę na lekach...

Hej dziewczyny , w końcu dziś zrobiłam betę mój wynik to 15480.0 mIU/mL . Norma na 6 tc to 1583-31795 . Może różnic się od polskich norm bo mieszkam za granicą. Jak sądzicie , czy to Ok jak na 6 tc? Pani mnie wystraszyła mówiąc , że jest wysoki i musza jeszcze raz zbadać , ale powiedziała , że to dobrze , gorzej jakby było mniej. Teraz w końcu z wynikiem mogę umówić wizytę u ginekologa , taki jest tu zwyczaj. Jak zrobiłam domowe testy nie chciała mnie przyjąć , kazała Pierw zrobić bete z krwi i dopiero dzwonić. Tak wiec jutro dzwonię do gina by umówić pierwsza wizytę. Miłego Wieczorku dla Was 🥰

reklama
Hej dziewczyny , w końcu dziś zrobiłam betę mój wynik to 15480.0 mIU/mL . Norma na 6 tc to 1583-31795 . Może różnic się od polskich norm bo mieszkam za granicą. Jak sądzicie , czy to Ok jak na 6 tc? Pani mnie wystraszyła mówiąc , że jest wysoki i musza jeszcze raz zbadać , ale powiedziała , że to dobrze , gorzej jakby było mniej. Teraz w końcu z wynikiem mogę umówić wizytę u ginekologa , taki jest tu zwyczaj. Jak zrobiłam domowe testy nie chciała mnie przyjąć , kazała Pierw zrobić bete z krwi i dopiero dzwonić. Tak wiec jutro dzwonię do gina by umówić pierwsza wizytę. Miłego Wieczorku dla Was 🥰
37AEBDF7-5292-467D-8A33-405053FC50BE.jpeg

Twój wynik jest jak najbardziej w normie! Pamiętaj, że przy becie ważne są przyrosty. W jakim kraju takie osobliwe zasady?

Do góry