reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cześć dziewczynki, jak tam samopoczucie, czy któraś ma już 36/37 tc, jak się czujecie? mnie już drugi dzień męczy osłabienie i mdłości
Ja jutro 36tydzień i z samopoczuciem w kratkę 🥴 jeden dzień dobry, kolejny zły. I tak cały czas :) Mdłości nie mam, ale nie mam w ogóle ochoty jeść .. może to pogoda, może to, że mało miejsca w żołądku 😅
Dzisiaj miałam usg, Maluch waży 2660.
A wasze ?

@Joanulka dobrze już mieć datę :) Ty za 2tyg a ja równo za 3tyg - 19/08 :) 👶🏻🤞🏻

reklama
@MegBor ja tez jutro 36 tc kończę 😅

Moje samopoczucie to jeden wielki roller coster 🤷🏻‍♀️ Raz super a raz masakra, chociaż ostatnio zaczął mnie brzuch pobolewac w okolicach pachwin.
Moj mały w piątek 3100 ważył...

Fajnie tak znać date 😊😁 tez bym chciała ! A tu brzuch jeszcze wysoko i szyjka długa i zamknięta 🤷🏻‍♀️

Dawajcie znać jak po wizycie 😊

U mnie dziś 37+2 i od wczoraj włączyło się wicie gniazda, bo latam i ciagle coś robię. Czuje się mega dobrze! Brzuch mam wysoko, ale czytałam, ze w kolejnych ciążach nie musi opaść. Do tego mam dużego synka! W zeszłym tygodniu (36+2) ważył 3600g

No ja po wizycie 😉 Młody waży 3400 i ukazał mi się dzisiaj z uśmiechem na usg 😁 Szyjka zamknięta i długa także jeszcze trochę potoczymy kule 😁 Poza tym wszystko w normie i przez to że mam dużo wód wiercipiętek tak szaleje w brzuchu 😂 Dostałam poradę żeby dużo spacerować także dzisiaj nasze psy idą z nami do parku się wyszaleć

Hej dziewczyny 🌺🌸🌺

Joanulka cieszę się bardzo że już wszystko wyjaśnione 🌼 2 tygodnie i padniecie sobie w objęcia 😍

Lipka Ty masz u siebie takie piękne tereny! Możesz tam popływać? Według mojej położnej pływanie to najlepsza forma aktywności fizycznej dla kobiet na końcówce 😜 ma rozluźnić mięśnie miednicy i tym samym ułatwić (a być może i przyspieszyć) poród 😁

Adunia zazdroszczę uśmiechów 😁 Malizna się zawsze tak przekręca żeby nic nie było widać. Ale dzisiaj pani doktor w szpitalu pokazała nam jak ćwiczy oddychanie już 😍

Misiaaa to prawda że z higienicznych produktów nie musisz brać niczego że sobą. Wiadomo...ulubiony żel pod prysznic i tak lepiej spakować 😜 dla Dzidziusia są też ubranka. Ale największy szok to jak dostajesz kartę żeby sobie wybrać menu na najbliższe dni 🙈 i do tego miałam jeszcze śniadania w formie szwedzkiego stołu! A jak przychodzili goście to szłam z nimi do tej sali, gdzie serwowane są śniadania i można było się częstować kawą, herbatą... Soki tylko dla pacjentek 😁 wody też ile tylko możesz wypić 😜

Ja się dzisiaj meldowałam na poród 37+0 . Malizna siedzi głęboko. Waży ok 2800g . Ma się dobrze. Jest aktywna i bez przerwy się rusza- to wiem i bez badań 😁 Zapisano już że chcę rodzić w wannie i że jak wszystko będzie ok to chcę iść do domu. Też się cieszę. Ale jeszcze tyle planów że nie wiem jak je w te 2-3 tygodnie wpakować 😂
Polish_20200729_084148684.jpg

A to już z wczorajszych spacerów. Kilka km trzasnęłam ... aż miałam stopy spuchnięte.
Ja z samopoczuciem też w kratkę. Raz jest super i mogę góry przenosić. A innym razem nie mogę 3 kroków zrobić żeby się nie krzywić. Ale jeszcze tylko chwileczka, jeszcze momencik 😆

Ostatnia edycja:
@Mdła
U nas ładne jest jeziorko ale jedynie co to mocze stopy. Jakoś z roku na rok ciężej mi się zamoczyc na plazach😀. U nas na podwórku mamy basen duży to tylko raz cala weszlam. 😀 Stara się robie 🤔.
Pozostało mi +- 8 dni do porodu. Więc czekamy.
W piątek jeszcze do gin na wizytę... A już szczerze to nie chce mi się 😀

Cześć laski!
Od wczoraj mały jest już z nami. 👶😍
Byłam pod narkozą i były małe problemy, bo nie mogli mnie zaintubowac i leki zdążyły dojść do małego. Jak go wyciągnęli dostał 1pkt bo nie oddychał sam, ale po 3minutach już oddychał i dostał 10pkt. 😊 Ze względu na tej oddech zabrali go na obserwacje na neonatologie i przynieśli mi go jak byłam już na normalnej sali.

Dobrze ze wszystko skończyło się pomyślnie i teraz jest ok. Malutki jest taki grzeczny, że jeszcze nie słyszałam żeby płakał. ❤️😍IMG_20200729_200140_923.jpgIMG_20200729_183112.jpg

reklama
Cześć laski!
Od wczoraj mały jest już z nami. 👶😍
Byłam pod narkozą i były małe problemy, bo nie mogli mnie zaintubowac i leki zdążyły dojść do małego. Jak go wyciągnęli dostał 1pkt bo nie oddychał sam, ale po 3minutach już oddychał i dostał 10pkt. 😊 Ze względu na tej oddech zabrali go na obserwacje na neonatologie i przynieśli mi go jak byłam już na normalnej sali.

Dobrze ze wszystko skończyło się pomyślnie i teraz jest ok. Malutki jest taki grzeczny, że jeszcze nie słyszałam żeby płakał. ❤😍Zobacz załącznik 1155767Zobacz załącznik 1155768
Sama slodycz!!! GRATULACJE 🥳

Do góry