reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cześć dziewczynki, jak tam samopoczucie, czy któraś ma już 36/37 tc, jak się czujecie? mnie już drugi dzień męczy osłabienie i mdłości
Ja jutro 36tydzień i z samopoczuciem w kratkę 🥴 jeden dzień dobry, kolejny zły. I tak cały czas :) Mdłości nie mam, ale nie mam w ogóle ochoty jeść .. może to pogoda, może to, że mało miejsca w żołądku 😅
Dzisiaj miałam usg, Maluch waży 2660.
A wasze ?

@Joanulka dobrze już mieć datę :) Ty za 2tyg a ja równo za 3tyg - 19/08 :) 👶🏻🤞🏻

reklama
@MegBor ja tez jutro 36 tc kończę 😅

Moje samopoczucie to jeden wielki roller coster 🤷🏻‍♀️ Raz super a raz masakra, chociaż ostatnio zaczął mnie brzuch pobolewac w okolicach pachwin.
Moj mały w piątek 3100 ważył...

Fajnie tak znać date 😊😁 tez bym chciała ! A tu brzuch jeszcze wysoko i szyjka długa i zamknięta 🤷🏻‍♀️

Dawajcie znać jak po wizycie 😊

U mnie dziś 37+2 i od wczoraj włączyło się wicie gniazda, bo latam i ciagle coś robię. Czuje się mega dobrze! Brzuch mam wysoko, ale czytałam, ze w kolejnych ciążach nie musi opaść. Do tego mam dużego synka! W zeszłym tygodniu (36+2) ważył 3600g

No ja po wizycie 😉 Młody waży 3400 i ukazał mi się dzisiaj z uśmiechem na usg 😁 Szyjka zamknięta i długa także jeszcze trochę potoczymy kule 😁 Poza tym wszystko w normie i przez to że mam dużo wód wiercipiętek tak szaleje w brzuchu 😂 Dostałam poradę żeby dużo spacerować także dzisiaj nasze psy idą z nami do parku się wyszaleć

Hej dziewczyny 🌺🌸🌺

Joanulka cieszę się bardzo że już wszystko wyjaśnione 🌼 2 tygodnie i padniecie sobie w objęcia 😍

Lipka Ty masz u siebie takie piękne tereny! Możesz tam popływać? Według mojej położnej pływanie to najlepsza forma aktywności fizycznej dla kobiet na końcówce 😜 ma rozluźnić mięśnie miednicy i tym samym ułatwić (a być może i przyspieszyć) poród 😁

Adunia zazdroszczę uśmiechów 😁 Malizna się zawsze tak przekręca żeby nic nie było widać. Ale dzisiaj pani doktor w szpitalu pokazała nam jak ćwiczy oddychanie już 😍

Misiaaa to prawda że z higienicznych produktów nie musisz brać niczego że sobą. Wiadomo...ulubiony żel pod prysznic i tak lepiej spakować 😜 dla Dzidziusia są też ubranka. Ale największy szok to jak dostajesz kartę żeby sobie wybrać menu na najbliższe dni 🙈 i do tego miałam jeszcze śniadania w formie szwedzkiego stołu! A jak przychodzili goście to szłam z nimi do tej sali, gdzie serwowane są śniadania i można było się częstować kawą, herbatą... Soki tylko dla pacjentek 😁 wody też ile tylko możesz wypić 😜

Ja się dzisiaj meldowałam na poród 37+0 . Malizna siedzi głęboko. Waży ok 2800g . Ma się dobrze. Jest aktywna i bez przerwy się rusza- to wiem i bez badań 😁 Zapisano już że chcę rodzić w wannie i że jak wszystko będzie ok to chcę iść do domu. Też się cieszę. Ale jeszcze tyle planów że nie wiem jak je w te 2-3 tygodnie wpakować 😂
Polish_20200729_084148684.jpg

A to już z wczorajszych spacerów. Kilka km trzasnęłam ... aż miałam stopy spuchnięte.
Ja z samopoczuciem też w kratkę. Raz jest super i mogę góry przenosić. A innym razem nie mogę 3 kroków zrobić żeby się nie krzywić. Ale jeszcze tylko chwileczka, jeszcze momencik 😆

Ostatnia edycja:
@Mdła
U nas ładne jest jeziorko ale jedynie co to mocze stopy. Jakoś z roku na rok ciężej mi się zamoczyc na plazach😀. U nas na podwórku mamy basen duży to tylko raz cala weszlam. 😀 Stara się robie 🤔.
Pozostało mi +- 8 dni do porodu. Więc czekamy.
W piątek jeszcze do gin na wizytę... A już szczerze to nie chce mi się 😀

Cześć laski!
Od wczoraj mały jest już z nami. 👶😍
Byłam pod narkozą i były małe problemy, bo nie mogli mnie zaintubowac i leki zdążyły dojść do małego. Jak go wyciągnęli dostał 1pkt bo nie oddychał sam, ale po 3minutach już oddychał i dostał 10pkt. 😊 Ze względu na tej oddech zabrali go na obserwacje na neonatologie i przynieśli mi go jak byłam już na normalnej sali.

Dobrze ze wszystko skończyło się pomyślnie i teraz jest ok. Malutki jest taki grzeczny, że jeszcze nie słyszałam żeby płakał. ❤️😍IMG_20200729_200140_923.jpgIMG_20200729_183112.jpg

reklama
Cześć laski!
Od wczoraj mały jest już z nami. 👶😍
Byłam pod narkozą i były małe problemy, bo nie mogli mnie zaintubowac i leki zdążyły dojść do małego. Jak go wyciągnęli dostał 1pkt bo nie oddychał sam, ale po 3minutach już oddychał i dostał 10pkt. 😊 Ze względu na tej oddech zabrali go na obserwacje na neonatologie i przynieśli mi go jak byłam już na normalnej sali.

Dobrze ze wszystko skończyło się pomyślnie i teraz jest ok. Malutki jest taki grzeczny, że jeszcze nie słyszałam żeby płakał. ❤😍Zobacz załącznik 1155767Zobacz załącznik 1155768
Sama slodycz!!! GRATULACJE 🥳

Do góry