reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Tez uważam, że czapeczka to tylko w razie chłodu, ale niestety u mnie w szpitalu na liście mam aż trzy 🙀 i bądź tu człowieku mądry 🤷🏻‍♀️ Wezmę takie jakie mam a co będzie to już wyjdzie w praniu 😬
Niby niedrapki tez są na liście ale tak jak mówisz @Adunia91 dziecko ma się dotykać wiec tego nawet nie pakuje :p

reklama
Ja spakowałam jakies czapeczki ale z tego co pamiętam to bez zawiazywania. No ale w sumie jak urodziłam synka to tylko na porodowce mu założyli A później już cały czas bez.
Człowiek przez pół ciąży się martwi że ze szybko urodzi. Później już stres, że jednak przenosi i będzie trzeba wywoływać. 😀 no cóż czekamy.
Dziś już zaliczyliśmy długi spacer A mamy 27stopni. Ufff ledwo oddycham 😀

Dziewczyny A ja jestem w szoku i nie mogę uwierzyć, że w niemczech na prawdę jest tak , ze nie bierzesz dla dziecka wgl nic... mówiły mi o tym znajome , ale sama nie wiedziałam czy wierzyc🤷‍♀️ A dzisiaj rozmawiałam z położną i ona nic nie kazała brać, żadnych pampersow , nic dla dziecka ... jedynie mąż ma przynieść w dniu wypisu ubranka na wyjście... szok , przecież to nie drugi koniec świata, a tak się różni w porównaniu do Polski... mało tego dla rodzącej też żadnych podpasek, podkładów, majtek siateczkowych itp. Kiedy tak będzie w Naszej Polsce...

Ja akurat w moim szpitalu też mam niewiele do wzięcia bo położna powiedziala ze mam dla siebie nie brać żadnych podkładów poporodowych ani tego typu rzeczy bo dla matki wszystko dają, a dla dziecka jedynie krem do pupy, mokre chusteczki i ciuszki na wyjście 😉 ja oczywiście i tam mam to wszystko spakowana bo jeszcze w tą hojność nie wierze ale zobaczymy 😉

Cześć dziewczynki, jak tam samopoczucie, czy któraś ma już 36/37 tc, jak się czujecie? mnie już drugi dzień męczy osłabienie i mdłości

@Joanulka Zazdrosze że już wiesz kiedy ❤️ Ja mam poczatek 38 tygodnia i już bym chciała żeby coś tam się w tym kierunku działo, ale póki co lokatorowi dobrze w brzuszku 😉 Dzisiaj idę na usg i zobaczymy czy może zaczal się kierować 'w stronę słońca' 😂

Hej laski pozdrowienia ze szpitalnej patologi[emoji6] mialam sie zgłosić na oddzial ( planowo) myslalam ze po robią badania sprawdza itd i do domu lub na cc. A tu dupa leze sobie do przyszłego piątku (7 sierpnia) wtedy zrobia mi cc. Lekarka nie pusci mnie do domu mimo ze jest ok. Ale w razie co maja mnie na oku i wezma na cito. Jednak to 5 ciecie bedzie. Ehhh szału tu dostane [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Cześć dziewczynki, jak tam samopoczucie, czy któraś ma już 36/37 tc, jak się czujecie? mnie już drugi dzień męczy osłabienie i mdłości
Ja mam właśnie 36t5d i też jestem taka słaba ale to chyba przez pogodę , do tego skurcze głównie wieczorem i w nocy, i klucie w pachwinach, myślałam że może szyjka się skróciła a ona długa na ponad 3cm, bo dzisiaj byłam u lekarza

Do góry