reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Mdła w takim razie również pozdrawiam 👊👋
Dziewczyny miałyście, może problem z przedwcześnie otwartą szyjką w poprzednich ciążach ? Wczoraj bylam u lekarza , powiedział że jest minimalnie otwarta. Od tego czasu czuje jakby ciągle mi się otwierała jeszcze bardziej 🙈 pewnie przesadzam , jak mówi mój mąż, ale może wiecie coś na ten temat? Czy da się to wyczuć?

reklama
Też mam wrażenie czasami że brzuch mi się troszkę opuścił 🙊. Jutro wizyta. Nie mogę się doczekać. :)
A dziś mam jakiś taki wielki brzuchol aż mi skóry brakuje 😀😀
20200710_201716.jpg

Ja też mam brzuszek trochę niżej ale dalej sapie jak parowóz 😂 Za to zauważyłam że mam jakieś tkliwsze sutki i jak smaruje piersi po kąpieli kremem to muszę omijać antenki 🤦‍♀️

Misiaaa- no to ja mówię właśnie że Badenia najdalej 😆 też mieszkam w Badenii 😁 więc pozdrawiam sąsiadkę ✌

Adunia na puchnące stopy też woda pomaga. Też piję przynajmniej 2,5l. Przydałby się nocnik jakiś przenośny 😂😂😂 zwłaszcza że pojemność mocno ograniczona.

Właśnie! Zauważyłam że nieznacznie opuścił mi się brzuch! Jeszcze nie całkiem ale jednak odczuwalnie. Na razie szału z oddychaniem niestety nie ma 🤷🏼‍♀️ ale zdecydowanie trudniej jest zrobić przysiady 🤦🏼‍♀️
Również mam wrażenie, ze brzuch się obniżył a to dlatego, ze jak siedzę to leży mi na nogach 🙈 szczególnie przeszkadza na toalecie 😂

Mnie się czasem wydaje, ze tez mi się obniża a potem patrzę i chyba jeszcze nie 😂
Ale ja jeszcze mam trochę czasu 😬 ale boje się, że przez to, że mały ma nisko głowę to będzie się obniżał i będzie naciskał na szyjkę 😖 ale to chyba tez tylko moje obawy bo lekarka stwierdziła, że szyjka długa i zamknięta pomimo tego, że wyczuwa głowę 🤷🏻‍♀️

@Mdła w takim razie również pozdrawiam 👊👋
Dziewczyny miałyście, może problem z przedwcześnie otwartą szyjką w poprzednich ciążach ? Wczoraj bylam u lekarza , powiedział że jest minimalnie otwarta. Od tego czasu czuje jakby ciągle mi się otwierała jeszcze bardziej 🙈 pewnie przesadzam , jak mówi mój mąż, ale może wiecie coś na ten temat? Czy da się to wyczuć?
Ja od 29 tyg mam rozwarcie na pol opuszka wielkiego palucha mojego gin i dzis koncze 37 tydz i po kontroli okazalo sie ze tyle samo jest. Podobno nic sie nie zmienia. Nie czułam zeby cos sie otwieralo, zero skurczy

Hejo! Trochę inny temat.
Jak u Was z rozstępami? Wyszły Wam? Od samego początku się smarowałam, a niestety pojawiły się. I to nie małe 😞 Jedyny plus to to, że na dole brzucha a nie na całym. Ale brzydko to wygląda. 😪

Ja rozstepow nie mam... Ale niestety mam naczynka popekane. Najbardziej z boku.
Hejo! Trochę inny temat.
Jak u Was z rozstępami? Wyszły Wam? Od samego początku się smarowałam, a niestety pojawiły się. I to nie małe [emoji20] Jedyny plus to to, że na dole brzucha a nie na całym. Ale brzydko to wygląda. [emoji25]

Hejo! Trochę inny temat.
Jak u Was z rozstępami? Wyszły Wam? Od samego początku się smarowałam, a niestety pojawiły się. I to nie małe 😞 Jedyny plus to to, że na dole brzucha a nie na całym. Ale brzydko to wygląda. 😪
A jakże 😁 lewa strona brzucha i boczki i posladki.na szczescie to zblednie jak po po
Ja rozstepow nie mam... Ale niestety mam naczynka popekane. Najbardziej z boku.
Podobno rozstępy sa dziedziczne i co by sie nie robilo to będą. Ale jaka w tym prawda??

reklama
Mystic cóż ty nam tutaj tak po nocach buszujesz 😁

W poprzedniej ciąży niby mi się szyjka zaczęła skracać i otwierać w okolicy 34 tygodnia. Lekarz kazał leżeć przez 2 tygodnie. No to leżałam 🤷🏼‍♀️ później myłam podłogi na kolanach, chodziłam po schodach itd. I nic 🙈🤷🏼‍♀️🙈

Patrycja zostały mi rozstępy na tyłku z poprzedniej ciąży. Teraz odkąd się dowiedziałam o ciąży staram się codziennie trochę pojogować żeby skórę naciągnąć i smaruję- i na razie nie ma. I oby tak zostało. A jeśli chodzi o te, które już są...no cóż... W stringach po plaży nie chadzam 🤷🏼‍♀️ 😂 😂😂

Oliwka masz prawo do wybuchów. Chociaż ja wolałabym sama dojść do wniosku że przesadzam. 🤦🏼‍♀️ Mąż mógłby nie przeżyć takiej interwencji w mojej fazie wznoszącej 😁😂😁 na szczęście nie zdarza mi się to bardzo często. Chociaż ostatnio zaobserwowano nasilenie 🤦🏼‍♀️😂🤦🏼‍♀️ wychodzę z założenia że będzie jeszcze gorzej. O czym lojalnie uprzedzam rodzinę 😂😂😂 Daj znać czy wyniki lepsze!

Do góry