reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Mystic87 dzięki za odpowiedź kochana 😚
Ja nie mam rozstępów, ale za to na piersiach mam takie bardzo fioletowe żyłki, ale aż czuć wgłębienie pod palcem i na udach jaki cellulit 🙉🙈

reklama
A jakże 😁 lewa strona brzucha i boczki i posladki.na szczescie to zblednie jak po po

Podobno rozstępy sa dziedziczne i co by sie nie robilo to będą. Ale jaka w tym prawda??

To chyba różnie. Bo moja mama i jej mama nie miały i nie mają ani rozstępów, ani celulitu. Nic kompletnie. Babcia ze strony taty może troszkę coś tam ma. Także to chyba tak nie do końca z tym dziedziczeniem. Chyba to też zależy jak elastyczną, jędrną mamy skórę. 😊

Ja rozstępy mam na tyłku no i cellulit się rzucił na nogi 🤦‍♀️ Licze ze los będzie łaskawy i na brzuchu nic się nie pojawi

No zobaczymy jak to bedzie. Niby czlowiek aktywny, rusza sie caly czas a cellulit jest, rozstępy tez sa choc niewielkie. A co tam bede sie przejmowala, przciez mnie w internetach nie pokazuja i nie wystawiają na hejty żebym zaraz w depresje miala wpadac. Jakos sie ogarne😂 pewnie nie bedzie idealnie ale zawsze lepiej niz teraz hehe
Byle wejsc w ciuchy z konca 2019👖👗😂😂
A to co nie do wyglądam to najwyżej dośpiewam🎶🎵🎤 albo dotańcuje💃😂😂😂

Cellulit też mam! A nie miewam na co dzień. Cellulit występuje u mnie w każdej ciąży 🤷🏼‍♀️ po ciąży jak zaczynałam wracać do siebie (czyli po kilku miesiącach) -znikał. I tym razem też kibicuję odwrotowi 😂
Cóż... Pewnie zdarzają się wyjątki ale wychodzę z założenia że jednak to naturalne że ciało kobiety się zmienia... W jeansy z liceum bym nie weszła (dobrze że nie mam 😂). Mówi się trudno i żyje się dalej 😂🤷🏼‍♀️😂
I tak trzeba będzie teraz ciuchy kupić bo te sprzed ciąży pewnie trochę poczekają na swój powrót do łask...

Moze cos w tym jest ze sa dziedziczne [emoji6]ja mam pamiątkę taka po okresie dojrzewania tyłek ramiona i uda. Jestem w 5 ciazy a nowego nie mam ani jednego ( odpukac) Za to naczynka popekane[emoji36]ale jak brzuch wraca do normy to bardzo ich nie widać
A jakże [emoji16] lewa strona brzucha i boczki i posladki.na szczescie to zblednie jak po po

Podobno rozstępy sa dziedziczne i co by sie nie robilo to będą. Ale jaka w tym prawda??
Mystic cóż ty nam tutaj tak po nocach buszujesz [emoji16]

W poprzedniej ciąży niby mi się szyjka zaczęła skracać i otwierać w okolicy 34 tygodnia. Lekarz kazał leżeć przez 2 tygodnie. No to leżałam [emoji2372] później myłam podłogi na kolanach, chodziłam po schodach itd. I nic [emoji85][emoji2372][emoji85]

Patrycja zostały mi rozstępy na tyłku z poprzedniej ciąży. Teraz odkąd się dowiedziałam o ciąży staram się codziennie trochę pojogować żeby skórę naciągnąć i smaruję- i na razie nie ma. I oby tak zostało. A jeśli chodzi o te, które już są...no cóż... W stringach po plaży nie chadzam [emoji2372] [emoji23] [emoji23][emoji23]

Oliwka masz prawo do wybuchów. Chociaż ja wolałabym sama dojść do wniosku że przesadzam. [emoji2360] Mąż mógłby nie przeżyć takiej interwencji w mojej fazie wznoszącej [emoji16][emoji23][emoji16] na szczęście nie zdarza mi się to bardzo często. Chociaż ostatnio zaobserwowano nasilenie [emoji2360][emoji23][emoji2360] wychodzę z założenia że będzie jeszcze gorzej. O czym lojalnie uprzedzam rodzinę [emoji23][emoji23][emoji23] Daj znać czy wyniki lepsze!
Cisnienie sie unormowalo..... 127/78 takze leki działają. Mam brac doraźnie 2x1 dopegyt przy skokach. Niestety w każdej ciazy mialam stany przedrzucawkowe... Takze chyba powoli sie zaczyna. Najważniejsze ze to kontroluje poki co... Jeszcze chwile musimy dac rade od 27 lipca robie oblężenie na IP bo mam skierowanie do szpitala. Mam nadzieje tylko ze nie bedzie oblężenia i bez problemu mnie na Karowej przyjmą.

Co do cellulitu... To u mnie masakra.... Uda ramiona napuchniete.... Mam nadzieje ze to wodny [emoji6]i ze szybko zejdzie a jak nie to bede sie katowac masażami. Po każdej ciazy szybko dochodzilam do siebie, mam nadzieje ze i tym razem szybko zejde do 53 kg i rozmiaru Xs/s[emoji16]

Ja nie mam rozstepow, ale może jak brzuch się obniży albo już jak urodze to coś wyjdzie.
Pamiętam jak już urodziłam i przeszłam na swoja sale to maz się pytał jak brzuch wygląda i w sumie zapomniałam sprawdzić:D pamiętam to, podnoszę koszulę A tam tyle tej skóry... ojoj:D ale jak wychodziłam ze szpitala to już było lepiej. Później faldki same zniknęły, bardzo szybko wskoczylam w stare jeansy. Zobaczymy jak będzie teraz. Chociaż mam nadzieję że mi zostanie parę kg i nie będę taka sucha jak zawsze:D

Buszuje po nocy bo prawie wcale nie śpię!!!!!
Ze 2 może 3 h snu na dobe. Zamiast sie teraz wysypiac to ja cala ciążę tak mam. Później co by sie przespało to nie bedzie możliwości.

Heh dostalam smsa ze jutro bez kolejki na wybory możemy wchodzic i odrazu mi sie przypomnialo jak do laboratorium bez kolejki wchodzilam😂😂😂😂

Ja mam rozstępy z poprzednich ciąż i narazie żadnych nowych. Na szczęście są małe i tylko na podbrzuszu i pośladkach oraz jedna pierś 🙈
A cellulit ..... matulu całe ciało 😢

reklama
Odpukać na ten moment nie mam żadnych rozstępów 😬 oby tak zostało ! Chociaz jak maja się pojawić to i tak się pojawią🤷🏻‍♀️
Dzisiaj mam tragiczny dzień 🤦🏻‍♀️ A goście przychodzą... mały kopie mi po żołądku, że aż mi niedobrze i boli :/ macie jakieś sposoby na mdłości ? Nie miałam ich w ogóle, a tu nagle taka niespodzianka jak mój maluszek zrobił się Klocuszkiem 🤷🏻‍♀️

Do góry