reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Odpukać na ten moment nie mam żadnych rozstępów 😬 oby tak zostało ! Chociaz jak maja się pojawić to i tak się pojawią🤷🏻‍♀️
Dzisiaj mam tragiczny dzień 🤦🏻‍♀️ A goście przychodzą... mały kopie mi po żołądku, że aż mi niedobrze i boli :/ macie jakieś sposoby na mdłości ? Nie miałam ich w ogóle, a tu nagle taka niespodzianka jak mój maluszek zrobił się Klocuszkiem 🤷🏻‍♀️
No to masz przerabane!!! Udaj że Cie nie ma😂😂
Ja na mdlosci bralam takie krople Anaketon. Na samo wspomnienie az mnie zatrzepalo😣
Imbirowe byly. Gumy z tego to w ogole masakra, nie dzialaly. 1 zjadlam i reszta lezy.
Ewentualnie pomarancza lub sok pomaranczowy na chwile pomagal.
Ale ja to do 30 tyg mialam epizody wymiotne i mdłe wiec oby to nie wróciło 😑

reklama
Ja na pocatku ciąży miałam mega mdłości 🤮 Pomagały szoty imbirowe albo sok pomarańczowy ale na krótko. Obecnie jak mój wiercipiętek okopuje mi żołądek to staram się po prostu jeść mniejsze porcje ale czesciej. Ale jak czasami zasadzi kopniaka to refluks podjedzie że nie mam na to recepty 😂

Ja mam dzisiaj też straszne mdłości. Na tyle skuteczne, że że śniadaniem musiałam się pożegnać 😩 Nie mam z nimi aż takiego problemu... A w poprzednich ciążach nie pomagało absolutnie nic 🤷🏼‍♀️ zresztą jestem "Mdła" nie od parady 😂😂😂

Ale dzisiaj też że mną kiepsko. Leżę i zdycham 😩 brzuch, głowa... wszystko możliwe mi się dzieje... I jeszcze zasnąć nie mogę.

Mystic jak to 2-3godziny snu 😱 próbowałaś z olejkiem lawendowym? Doradziła mi położna. Mówiła: spróbuj. Nie na wszystkie działa ale może ci pomoże. I Alleluja! Przestałam wstawać w środku nocy ✌️ a nóż widelec i Tobie pomoże?

Aaa ja sie zastanawialam dlaczego ty masz taki nick😁 współczuję Ci tych dolegliwosci i to jeszcze na finiszu kiedy teoretycznie powinno chociaz to odpuścić. Moze jeszcze przejdą po odpoczynku? Tego Ci życzę!
Przyzwyczailam sie juz do tego krótkiego spania tym bardziej ze moj syn gada przez sen i czasem kursuje do mnie. No i siku musze wstawać 🙄
Na szczescie to już niedlugo 😄
Damy rade dziewczyny ze wszystkim!!!!!

Może i lepiej się przyzwyczaić zawczasu? 🤔 Może to i niezły pomysł 😂
W tej ciąży to bardzo sporadycznie mi się zdarza. Śmieję się że to po to żebym nie zapominała jak na co dzień fantastycznie się czuję 😂😂😂 Uwierzcie mi na słowo... jak się 9 miesięcy spędza między kanapą a kiblem biegając z pawiem na ustach, a "poranne mdłości" przechodzą około 21-22:00 ... to "zwykłe" dolegliwości ciążowe są naprawdę do przeżycia ✌✌✌

Damy radę. Ja bym wolała trochę jeszcze się pobujać z brzuszkiem. Żeby Malizna miała czas podrosnąć 😍 ale jeszcze trochę damy radę! W końcu W KUPIE SIŁA 😂🤪😂

Dziewczyny na zgage polecam migdały!!!😁
Mi pomagają nawet przy okropnej zgadze, 5szt i już po problemie 😁 na początku ciazy myślałam już że nic nie jest mi w stanie pomóc 🤮 A tu taka ulga 🥳

Może i lepiej się przyzwyczaić zawczasu? 🤔 Może to i niezły pomysł 😂
W tej ciąży to bardzo sporadycznie mi się zdarza. Śmieję się że to po to żebym nie zapominała jak na co dzień fantastycznie się czuję 😂😂😂 Uwierzcie mi na słowo... jak się 9 miesięcy spędza między kanapą a kiblem biegając z pawiem na ustach, a "poranne mdłości" przechodzą około 21-22:00 ... to "zwykłe" dolegliwości ciążowe są naprawdę do przeżycia ✌✌✌

Damy radę. Ja bym wolała trochę jeszcze się pobujać z brzuszkiem. Żeby Malizna miała czas podrosnąć 😍 ale jeszcze trochę damy radę! W końcu W KUPIE SIŁA 😂🤪😂
Mdła... współczuję Ci bo dla mnie do 30 tyg to była męka!
wyobraź sobie 13 ciąż jak ta kobitka co ją ostatnio w tv czesto pokazuja. Jakby tak pol życia miec te mdlosci i wymioty??? Masakrejszyn!!😬😬😬😨😨😱😱😱

Ja po wizycie. Kolejna 31.07 - chyba że już nie zdążę. :D
Mała moja niunia waży 2800g 🤭 teraz termin porodu wypada nam na 2.08 ;).
A ja mam +11 kg :D waga pokazuje mi 64kg
Dziś się nachodzilam O 14 wyjechaliśmy A dopiero co wróciliśmy do domu.
I zobaczcie jakie cudowne buciki! Patrzę się na nie i patrzę i nie mogę przestać 🤩😍 są takie malutkie. 🥰
20200711_194039.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Przyjęcie niespodzianka 👍🤩👍 super! No to dzisiaj poodpoczywaj 😉

Lipka 2800g to już brzmi bardzo dumnie! Buciki słodkie! Twoja Niunia może wchodzić tanecznym krokiem w życie 😉

Mystic ojjj tak! Też szczerze współczuję ci dolegliwości do 30tc. Wiem o czym piszesz i jak to wpływa na komfort życia. Dlatego nie chciałam więcej dzieci! Nie że nie chciałam dzieci ale kolejna ciąża napawała mnie przerażeniem 🤷🏼‍♀️ Więc teraz, kiedy jakieś tam mdłości zdarzają się raz na jakiś czas- czuję się jakbym miała ADHD 😂 jak podkakująca radośnie piłeczka 😂😂😂 mąż na mnie krzyczy że to już trochę za późno i muszę się w końcu uspokoić 😂😂😂
Pamiętam tą ulgę następnego ranka po porodzie kiedy wstałam....i nie było mi niedobrze! Podwójna radość! 🤦🏼‍♀️

Do góry