reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

To podobno tak samo jest jeśli chodzi o ruchy w brzuchu. Moja mama opowiadała ze ja to prawie się tam nie ruszałam, tylko sporadycznie coś tam się obtarlam, natomiast mój brat to mieszał jej chyba bigos w brzuchu 😂 Czyli dziewczynki grzeczniejsze od początku 😉 Mój rycerz też raczej należy do tych co raczej mało śpią a dużo się wiercą ale nie narzekam 😉
Potwierdzam. U mnie obaj cyrkowcy

reklama
To podobno tak samo jest jeśli chodzi o ruchy w brzuchu. Moja mama opowiadała ze ja to prawie się tam nie ruszałam, tylko sporadycznie coś tam się obtarlam, natomiast mój brat to mieszał jej chyba bigos w brzuchu 😂 Czyli dziewczynki grzeczniejsze od początku 😉 Mój rycerz też raczej należy do tych co raczej mało śpią a dużo się wiercą ale nie narzekam 😉
Moje córki były zdecydowanie mniej ruchliwe a teraz brzuch cały chodzi od rana do nocy z niedługim przerwami. Przedwczoraj jak spałam, mąż przyszedł się położyć, przyłożył rękę a młody ćwiczył karate przez 15 min, także nawet późna nocą daje czadu.

Ja dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że moja dziewczynka daje popalić, męża kopie po buzi 🤣 i jest na prawdę bardzo ruchliwa 💚 co mnie oczywiście bardzo cieszy , ale może poprostu moja taka charakterna☺

Ja obydwu synów mialam bardzo ruchliwych w brzuchu, jednemu to zostało do dzisiaj bo nie usiedzi , tylko ciągle coś musi robić, ale teraz niby w brzuszku córeczka ale też mega ruchliwa, więc jestem ciekawa co z tego będzie. Wczoraj miałam wrażenie że mi chce pępkiem wyjść 😍☺️

No nie wiem 😂 koleżanka była z synkiem w ciąży... ale o tym dowiedziała się dopiero pod koniec 6 miesiąca 😂 trochę ją przetrzymał. Także wiecie... do tego 6 miesiąca też wychodziła z założenia że dziewczynki wstydliwe 😂😂😂
Teraz jest Dzidź aktywny dość. Te przepisowe minimum 10 odczuwalnych ruchów na dobę to zaraz po przebudzeniu załatwia 😁 ale w porównaniu ze swoją starszą siostrą... No przy niej to miałam Karate Kid i drużynę piłki nożnej jednocześnie!😂 Demolowała mi wnętrzności. Miałam najpierw skopany pęcherz i cieszyłam się jak głupia, że się przekręciła... To mi później poobijała żebra 😂 jeszcze po porodzie dochodziły do siebie po tych ćwiczeniach! 😂😂😂

Dziewczyny, a nie macie problemu z pęcherzem? 😔 u mnie to największy problem, nie jest to jakos bardzo uciążliwe, bo zazwyczaj tylko rano piecze mnie w cewce moczowej , cały czas pije sok z żurawiny , na badaniu moczu nigdy nic nie wychodzi, ale obawiam się czy tam nie docierają bakterie do mojej kruszynki 🤔 ph też zawsze w porządku...

Dziewczyny, a nie macie problemu z pęcherzem? 😔 u mnie to największy problem, nie jest to jakos bardzo uciążliwe, bo zazwyczaj tylko rano piecze mnie w cewce moczowej , cały czas pije sok z żurawiny , na badaniu moczu nigdy nic nie wychodzi, ale obawiam się czy tam nie docierają bakterie do mojej kruszynki 🤔 ph też zawsze w porządku...
A mialas robiony posiew z moczu czy zwykle badanie ogolne?

reklama
Do góry