reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Suzie super że wszystko jest w porządku 🍀 🌻 🍀 a z porodem mamy jeszcze czas 😉 jasne że"nigdy nie mów nigdy" ale też nie ma się co nastawiać że będzie szybciej... Ja się staram nastawić na to, że przenoszę. Żeby nie dostać rozstrojenie nerwowego na koniec 😂 Termin meldowania się w szpitalu i ustalenia czego bym sobie życzyła mam dopiero 29.07. Więc jeszcze trochę cierpliwości 🙈😂🙈

Lipka teraz ciebie dopadło. Ja zdychałam 2 dni. A trzeciego wstałam jak nowonarodzona!

Pogoda piękna. Jutro 12 rocznica ślubu 😍 dzieci u babci i nawet mąż w domu. Także będziemy gotować, spacerować i jakiś film dobry bym wynalazła na wieczór...a może i 2 🤔

Kasa zaraz przyjdzie to już się jaram na resztę zakupów 😂😂😂

reklama
Ja od kilku dni mam śpiocha-nicnierobieńca 😆 Pokiko że u nas upałów nie ma to chodzę senna i staram się czymś zająć w ciągu dnia żeby ciągle nie kimać bo potem nicki zarwane. Za to synuś w brzuchu ma wigor i ciągle mnie tam udeptuje.

A tak z innej beczki, jakiej firmy kupujecie butelki? Bo jak zobaczyłam ten asortyment w internecie to oszalałam 🤦‍♀️

Z butelek mam NUKa i NIP first Moments. Na razie dwie i zobaczymy jak się sprawdzą. Siostra starsza w wieku niemowlęcym stanowczo wzgardziła zarówno skoczkami jak i butelkami wszelkiej maści. 🤷🏼‍♀️ Mam nadzieję że jednak teraz będzie inaczej! 😉

Na samopoczucie nie mogę narzekać. Wiadomo że się słabsze dni zdarzają ale generalnie wszystko ok. Za to ciągle w strachu, że przecież nie może być tak dobrze do końca i kiedy się to spieprzy 😂🤣😂

Ja właśnie jeszcze nie mam butelek. I też się zastanawiam jakie kupić. Fajne teraz mają szklane.
Dziś była wizyta. Wszystko ok. Córeczka ma już 2400g :)
Polish_20200620_232434683.jpg fotki troszkę niewyraźnie bo robiłam zdjęcie z filmu. :) Ale ogólnie super pamiątka. Mam nagrane jak mała ziewa, otwiera buzke i wytyka język :D

Ostatnia edycja:
@Lipka sliczna córcia 😍 ja się zastanawiam nad filmem czy w ogóle iść specjalnie na to 4d jak mój taki wstydnis :(
Co do butelek to kupiłam zestawi 4 z aventa natural, zobaczymy jak się przydadzą 🤷🏻‍♀️

Ja właśnie jeszcze nie mam butelek. I też się zastanawiam jakie kupić. Fajne teraz mają szklane.
Dziś była wizyta. Wszystko ok. Córeczka ma już 2400g :)
Zobacz załącznik 1136587 fotki troszkę niewyraźnie bo robiłam zdjęcie z filmu. :) Ale ogólnie super pamiątka. Mam nagrane jak mała ziewa, otwiera buzke i wytyka język :D
Piękna córcia i super waga!
Ja tez myśle nad szklanymi butelkami, ostatnio znalazłam fajne Elhee i chyba kupię takie 2 na początek 💕

Lipka jaką masz ślicznotkę ukrytą pod sercem 😍 i jak zapozowała do filmu ku uciesze rodziców 😁 ciekawe kiedy mój Dzidź osiągnie taką dumną wagę 🤔 pewnie przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać!

Ja mam jutro wizytę + KTG. Może pani doktor sama z siebie z ciekawości zajrzy żeby sprawdzić czy się nam płeć objawi 🥺 a jak nie to pewnie i tak za 2 tygodnie. Użalać się nie ma na co. Więc mam nadzieję że wszystko będzie ok !

reklama
Lipka jak egzotycznie w tym Wąbrzeźnie! Super! I nad morze też masz niedaleko 🤩

Dzisiaj mam jakąś makabryczną noc za sobą 🤦🏼‍♀️ nie mogłam spać, ciągle się budziłam...a jak już się w końcu udało to śnił mi się sen o wywoływaniu porodu 🤦🏼‍♀️🤣🤣🤣 Budziłam się często więc równie często przysypiałem. I tu różne wariacje na temat! Od biało-różowego pokoju z falbankami i innymi takimi bezami i Małgorzatę Rozenek biegającą za mną z gigantyczną strzykawką z (a jakże- różową) zawartością... Po postapokaliptyczne scenerię rodem z horrorów i pielęgniarki w strojach rzeźniczych tłumaczące że to dla mojego dobra 😂😂😂

Ale teraz świeci piękne słonko, ptaszki ćwierkają i za 1,5 h mam wizytę. Więc odganiamy nocne zjawy! 😁 Dzień dobry ☀️!

Do góry