reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Plusy pogody to pranie. W końcu wychodzę na prostą 😀 chwila i suche.
Dzis aktywnie, od rana sprzątanie, pranie ubranek dla malej, później ogarnięcie basenu i podwórka, a na koniec chwila relaxu na plaży :)
A jutro od rana na badanie krwi.
Polish_20200617_195633285.jpg

reklama
😍 Lipka powiedz że to fototapeta. Żeby mnie żółć zazdrości nie zalała 🙃 Naprawdę aktywny dzień za tobą!

Ja za to zdechła w łóżku. Ale trochę się pouczyłam, jakieś pranie zrobiłam i spakowałam torbę dla dzidziusia do szpitala. Starsza córka dostała okres 😶 a młodszą coś składało cały dzień. Obie poskładałam do kupy i już jest dobrze 🤣 Więc w sumie na plus 🤷🏼‍♀️

😍 Lipka powiedz że to fototapeta. Żeby mnie żółć zazdrości nie zalała 🙃 Naprawdę aktywny dzień za tobą!

Ja za to zdechła w łóżku. Ale trochę się pouczyłam, jakieś pranie zrobiłam i spakowałam torbę dla dzidziusia do szpitala. Starsza córka dostała okres 😶 a młodszą coś składało cały dzień. Obie poskładałam do kupy i już jest dobrze 🤣 Więc w sumie na plus 🤷🏼‍♀️
Tak tak to tylko Photoshop 😅😂
Dobry czas na pakowanie torby dla nas i dzieciątek. 😍

Dziewczyny na kiedy macie terminy ze już torby pakujecie do szpitala? Ja mam na 17 sierpień wstępnie i mam w planie dopiero w połowie Lipca się pakować. Nic nie mam gotowego 😝 pokój nie tknięty, robi za składzik narazie. Ja to mam wrażenie, ze jeszcze tyle czasu zostało, ze nie jestem psychicznie gotowa i daleko mi do wicia gniazda 😬

😁 Joanulka Ty masz termin 2 dni przede mną. Ale ja chcę mieć to uporządkowane bo w połowie lipca mam ostatni egzamin. Pewnie jak tego nie ogarnę to mnie będzie bardziej zajmować niż nauka 🤷🏼‍♀️🤣🤣🤣 nie wiem skąd się to u mnie tym razem wzięło! Nie poznaję sama siebie! Ale ma być i koniec 🤣🤣🤣

Lipka a już się zaczęłam zastanawiać gdzie Ty mieszkasz że sobie na taką plażę wyskakujesz na spacerek 🤣😂🤣 jeszcze to sprzątanie ogrodu i basenu ! Jak razem połączysz to mózg z nadmiaru żółci odzazdrosnej przestaje funkcjonować prawidłowo 🤷🏼‍♀️😵🤷🏼‍♀️

Ja mam termin na 10 sierpnia i w sumie to przeciągam to pakowanie i przygotowania. Mam już większość rzeczy kupionych, trzeba je tylko wyprac i wyprasować ale na pakowanie torby do szpitala jeszcze nie jestem gotowa 😆 W przyszły piątek mamy wizytę u lekarza i może po niej zabierzemy się do akcji... Wtedy może tej już zamówię łóżeczko i wózek bo mam wybrane tylko kliknąć i kupić 👍

@Adunia91 wózek kupiliśmy w zeszłym tygodniu i dostawkę tez, ale tylko dlatego ze wyjeżdżamy do Polski w piątek i z obawy, ze będziemy na kwarantannie po powrocie, przyspieszyliśmy temat zakupów. Zostaną mi drobne rzeczy do dokupienia i mogę to zrobić przez internet.

Ja mam na 6 sierpnia. Ale spakowana torba to spokojna głowa. A tak to mam sny ze nagle się zaczyna A ja nie wiem co gdzie mam itp. Nie zawsze udaje się dotrwać do końca terminu. Więc na moje lepiej się spakować i niech torba stoi i czeka no i przy pakowaniu dopiero można zobaczyć co jeszcze potrzeba. :) jNiby zostało mi 49dni. 😬
U mnie lozeczko już stoi jedynie na świeżo trzeba będzie ubrać pościel ale to już w ostatnich dniach :D. Chyba teraz bardziej wszystko przeżywam niż w 1 ciąży.

reklama
Jakoś mam wbite do głowy że torbę się w 34 tc pakuję. To chyba jeszcze z pierwszej szkoły rodzenia mi zostało 😂 ale chcę załatwić żeby mieć wolną głowę do nauki. Kolloquium mam w 35 tc i chcę mieć to poczucie że wszystko już przygotowane i niech się dzieje co chce. Bo mnie się śni że rodzę oczywiście na egzaminie 🤣🤣🤣 Raz mi wody w kolorze atramentu odeszły ✌️😂 A sala wyglądała jak na apelu w podstawówce. Zielone obrusy, kawa w szklankach i ja na takim starym krzesełku jak z klas 1-3 😂😂😂

Do góry