reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Suzie super że wszystko jest w porządku 🍀 🌻 🍀 a z porodem mamy jeszcze czas 😉 jasne że"nigdy nie mów nigdy" ale też nie ma się co nastawiać że będzie szybciej... Ja się staram nastawić na to, że przenoszę. Żeby nie dostać rozstrojenie nerwowego na koniec 😂 Termin meldowania się w szpitalu i ustalenia czego bym sobie życzyła mam dopiero 29.07. Więc jeszcze trochę cierpliwości 🙈😂🙈

Lipka teraz ciebie dopadło. Ja zdychałam 2 dni. A trzeciego wstałam jak nowonarodzona!

Pogoda piękna. Jutro 12 rocznica ślubu 😍 dzieci u babci i nawet mąż w domu. Także będziemy gotować, spacerować i jakiś film dobry bym wynalazła na wieczór...a może i 2 🤔

Kasa zaraz przyjdzie to już się jaram na resztę zakupów 😂😂😂

reklama
Ja od kilku dni mam śpiocha-nicnierobieńca 😆 Pokiko że u nas upałów nie ma to chodzę senna i staram się czymś zająć w ciągu dnia żeby ciągle nie kimać bo potem nicki zarwane. Za to synuś w brzuchu ma wigor i ciągle mnie tam udeptuje.

A tak z innej beczki, jakiej firmy kupujecie butelki? Bo jak zobaczyłam ten asortyment w internecie to oszalałam 🤦‍♀️

Z butelek mam NUKa i NIP first Moments. Na razie dwie i zobaczymy jak się sprawdzą. Siostra starsza w wieku niemowlęcym stanowczo wzgardziła zarówno skoczkami jak i butelkami wszelkiej maści. 🤷🏼‍♀️ Mam nadzieję że jednak teraz będzie inaczej! 😉

Na samopoczucie nie mogę narzekać. Wiadomo że się słabsze dni zdarzają ale generalnie wszystko ok. Za to ciągle w strachu, że przecież nie może być tak dobrze do końca i kiedy się to spieprzy 😂🤣😂

Ja właśnie jeszcze nie mam butelek. I też się zastanawiam jakie kupić. Fajne teraz mają szklane.
Dziś była wizyta. Wszystko ok. Córeczka ma już 2400g :)
Polish_20200620_232434683.jpg fotki troszkę niewyraźnie bo robiłam zdjęcie z filmu. :) Ale ogólnie super pamiątka. Mam nagrane jak mała ziewa, otwiera buzke i wytyka język :D

Ostatnia edycja:
@Lipka sliczna córcia 😍 ja się zastanawiam nad filmem czy w ogóle iść specjalnie na to 4d jak mój taki wstydnis :(
Co do butelek to kupiłam zestawi 4 z aventa natural, zobaczymy jak się przydadzą 🤷🏻‍♀️

Ja właśnie jeszcze nie mam butelek. I też się zastanawiam jakie kupić. Fajne teraz mają szklane.
Dziś była wizyta. Wszystko ok. Córeczka ma już 2400g :)
Zobacz załącznik 1136587 fotki troszkę niewyraźnie bo robiłam zdjęcie z filmu. :) Ale ogólnie super pamiątka. Mam nagrane jak mała ziewa, otwiera buzke i wytyka język :D
Piękna córcia i super waga!
Ja tez myśle nad szklanymi butelkami, ostatnio znalazłam fajne Elhee i chyba kupię takie 2 na początek 💕

Lipka jaką masz ślicznotkę ukrytą pod sercem 😍 i jak zapozowała do filmu ku uciesze rodziców 😁 ciekawe kiedy mój Dzidź osiągnie taką dumną wagę 🤔 pewnie przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać!

Ja mam jutro wizytę + KTG. Może pani doktor sama z siebie z ciekawości zajrzy żeby sprawdzić czy się nam płeć objawi 🥺 a jak nie to pewnie i tak za 2 tygodnie. Użalać się nie ma na co. Więc mam nadzieję że wszystko będzie ok !

reklama
Lipka jak egzotycznie w tym Wąbrzeźnie! Super! I nad morze też masz niedaleko 🤩

Dzisiaj mam jakąś makabryczną noc za sobą 🤦🏼‍♀️ nie mogłam spać, ciągle się budziłam...a jak już się w końcu udało to śnił mi się sen o wywoływaniu porodu 🤦🏼‍♀️🤣🤣🤣 Budziłam się często więc równie często przysypiałem. I tu różne wariacje na temat! Od biało-różowego pokoju z falbankami i innymi takimi bezami i Małgorzatę Rozenek biegającą za mną z gigantyczną strzykawką z (a jakże- różową) zawartością... Po postapokaliptyczne scenerię rodem z horrorów i pielęgniarki w strojach rzeźniczych tłumaczące że to dla mojego dobra 😂😂😂

Ale teraz świeci piękne słonko, ptaszki ćwierkają i za 1,5 h mam wizytę. Więc odganiamy nocne zjawy! 😁 Dzień dobry ☀️!

Do góry