reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

U nas upałów jeszcze nie ma bo póki co to Szczecin na mapie pogodowej okazał się biegunem zimna i dzisiaj tylko 20 stopni... Ale od jutra ma się zaczac piekiełko więc korzystam i zabrałam psy do parku na bieganie, niech też mają coś od życia 😉

Co do porodu w wodzie to też słyszałam że babeczki biorą górę od kosiumu bądź totalnie rodzą na golaska. U nas była taka opcja porodu w jednym ze szpitali ale nie miała wziecia i sale z wanną przerobili na normalna porodowa

reklama
W Krakowie tez pogoda taka sobie🤷🏻‍♀️ Albo leje i pochmurno albo trochę słońca i 20 stopni. Czekam na cieplejsze dni ale nie upały 😂😅 wiem, za dużo wymagam 😂
Dzisiaj mam wizytę kontrolną, modlę się, żeby mały miał ochotę się pokazać, a nie tak jak ostatnio 😭 teraz jest ruchliwy a u lekarza jakby specjalnie się nie wierci 😂
Tez ostatnio jestem jakaś taka padnięta 🤷🏻‍♀️ Ale nie mogę się zrelaksować przez ciagle panujący remont na około 🤦🏻‍♀️ Czekam na koniec !

U nas dziś pogoda też średnia. Byłam z synkiem u fryzjera. A teraz siedzimy w domku. Wczoraj miałam moc 😀. Zrobiłam obiad, ciasto, czereśnie w słoiki, poprasowałam połowę ubranek i sprzątałam. Jakoś mi się chciało. :D

Co za kretyńskie stwierdzenie, że jak na dole goło to i na górze ma być. A widział ktoś dzieci w gaciach rodził? Była u mnie położna i się zapytałam. Odpowiedź, że to ode mnie zależy i jak dla mnie najlepiej była, powiedzmy sobie szczerze, mało pomocna. Co też jej oznajmiłam 😂 i wiem że dziewczyny mają szeroki pas od ktg i niektóre zakładają sobie na piersi drugi. Niektóre w stanikach a inne nago. Cóż... Jak mam sobie przygotować pytania to zawsze jakieś takie wydumane 🙈😂🙈

Mystic trzymaj się tam dzielnie 💚 i pisz tym bardziej. Chociaż trochę to z siebie wyrzucisz! A my będziemy mogły Cię chociaż wirtualnie potrzymać za rękę czy poklepać po ramieniu! Od tego tu jesteśmy żeby się wzajemnie chociaż probować dźwigać na duchu 💚💚💚

Adunia korzystać trzeba jak pogoda sprzyja spacerom! Pani doktor mówiła wczoraj że jak długo się ok czuję (i nie w największym upale) to wskazane jest dużo ruchu na świeżym powietrzu.

Suzie współczuję remontu. Pamiętam jak w pierwszej ciąży facet robił nam łazienkę 😖 Chciał się zaprzyjaźniać co gorsza, miał długie i brudne paznokcie u stóp (chodził naturalnie w klatkach basenówkach) i miał strasznie nieprzyjemny zapach potu. Cieszę się że tym razem już lwia część za nami. Chociaż z wanną coś się dzieje i muszę pisać do wynajmującego 😵 jak mi ją wymienią to czeka mnie powtórka z rozrywki na finiszu 🙈

Lipka całe szczęście że są dni kiedy się ma tę moc 👍 też miewam... choć bywają też takie bezsilnie marudne 😉 jeszcze trochę i będzie nam to wynagrodzone 😉😍😉

Ostatnia edycja:
Hejka! 👋
Ja wczoraj byłam u gin, pobrała już wymaz na GBS i zrobiła dodatkowo USG.
Szyjka też jest ok, malutki dosyć wysoko ma główkę także przedwczesnego nie będzie.
Mamy 34 tydzień i synek waży około 2200g. Myślę że ładna to już waga. 😊 Za 2tygodnie się znowu widzę z Panią doktor i mówiła że już będziemy robić KTG. Podobno od 36tyg jest obowiązkowe.

A co do samopoczucia to tak jak u Was. Różnie bywa, są dni że bym cały dom do góry nogami poprzewracała a niektóre dni to przeleże cały dzień na kanapie w salonie. 😁🥰
Powiem Wam, że im bliżej porodu tym bardziej mi się ten czas dłuży. Tak jakoś szybko przeleciało te 30tygodni a teraz o matko. 😞 Już nie mogę się doczekać tego dnia. 👶❤️

Miłego dnia laski i pogodnego całego tygodnia! 😁

A mi leci tak czas że chce go troszkę zatrzymać.. :) kocham ten stan. Mąż zauważył że jestem jakaś nieobecna. I chyba serio. Ciągle myślę o porodzie i cykam się! Już zaczęłam myśleć czy może poprosić, załatwić jakoś cc.. eh.
Dziś mama przyjechała po pracy z moim bratem na chwilkę do mnie i wzięła mojego synka do siebie:) mąż do 20 w pracy A ja ... sprzątam 😀. Kurde zamiast leżeć odpoczywać ja sprzątam.. Chyba kocham to. Może nie samo sprzątanie co później efekt. :D

Witajcie, ja tez po wizycie dzis. Młody waży już 2080g i wyprzedza, o 2 tyg z OM a o tydzień z pierwszego prenatalnego, swój wiek -32+1 dziś.
Szyjka długa i zamknięta. Dr powiedział se na dwie ciąże starczy 😅 Wszystkie przepływy ok, łożysko II stopnia i wciąż blisko ujścia szyjki. synek obrócił się i jest ułożony miednicowo, a był już od 20tc główkowo. Nie mam ładnych zdjęć, bo zakrywał się rączkami, tylko ucho i nosek udalo się sfotografować.
Odpoczywamy nad morzem i zbieramy siły na końcówczke ciąży. Wyprawka nie gotowa, zabieram sie za to z początkiem Lipca 😅

Ja tez dziś po wizycie :) szyjka w dalszym ciągu 45mm 😅 prosiłam panią doktor żeby jeszcze na szybko usg zrobiła, chociaż niedawno byłam na prenatalnym, bo miałam nadzieję, że synuś się pokaże do zdjęc... ale niestety 😭 uparty w dalszym ciągu 😞 chyba zobaczę go w pełnej krasie dopiero po urodzeniu 😅 kolejna wizyta za 3 tygodnie 😬

Dziewczyny pożyczcie mi od każdej chociaż po pół centymetra tych twardych szyjek 😂
Ja mam jutro wizyte i ciekawe co z moimi wrotami??? Otwarly sie bardziej czy trzymają zawiasy ??
A jeszcze znalazlam wczoraj swoje wymiary miednicy z poprzedniego porodu. Wiem ze to się może zmienić ale Mam pytanie do tych, ktore naturalnie urodzily.
Mialyscie swoje wymiary w skali normy czy delikatnie zanizone i udalo.wam sie urodzic??
Moje to:
Miedzykolcowy 24 (25-26)
Miedzygrzebieniowy 28 (28-29)
Sprężna 18 ( 20-21)
Mlody nie wstawił głowy idealnie ale nie wiem czy to kwestia wymiarow czy jego ulozenia.
Jutro obgadam to z dr.
Ale może któraś z Was cos napisze?????

reklama
Ja miałam dzisiaj spotkanie z moją prywatna położną. Taka kobieta to skarb! Powiedziała że mam dzwonić z każdą wątpliwością bądź pytaniem żeby mieć czysta głowę i jakoś ogólnie tak trochę zabrała mi swoją pozytywna energia trochę strachu z pleców :)

Do góry