reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Plusy pogody to pranie. W końcu wychodzę na prostą 😀 chwila i suche.
Dzis aktywnie, od rana sprzątanie, pranie ubranek dla malej, później ogarnięcie basenu i podwórka, a na koniec chwila relaxu na plaży :)
A jutro od rana na badanie krwi.
Polish_20200617_195633285.jpg

reklama
😍 Lipka powiedz że to fototapeta. Żeby mnie żółć zazdrości nie zalała 🙃 Naprawdę aktywny dzień za tobą!

Ja za to zdechła w łóżku. Ale trochę się pouczyłam, jakieś pranie zrobiłam i spakowałam torbę dla dzidziusia do szpitala. Starsza córka dostała okres 😶 a młodszą coś składało cały dzień. Obie poskładałam do kupy i już jest dobrze 🤣 Więc w sumie na plus 🤷🏼‍♀️

😍 Lipka powiedz że to fototapeta. Żeby mnie żółć zazdrości nie zalała 🙃 Naprawdę aktywny dzień za tobą!

Ja za to zdechła w łóżku. Ale trochę się pouczyłam, jakieś pranie zrobiłam i spakowałam torbę dla dzidziusia do szpitala. Starsza córka dostała okres 😶 a młodszą coś składało cały dzień. Obie poskładałam do kupy i już jest dobrze 🤣 Więc w sumie na plus 🤷🏼‍♀️
Tak tak to tylko Photoshop 😅😂
Dobry czas na pakowanie torby dla nas i dzieciątek. 😍

Dziewczyny na kiedy macie terminy ze już torby pakujecie do szpitala? Ja mam na 17 sierpień wstępnie i mam w planie dopiero w połowie Lipca się pakować. Nic nie mam gotowego 😝 pokój nie tknięty, robi za składzik narazie. Ja to mam wrażenie, ze jeszcze tyle czasu zostało, ze nie jestem psychicznie gotowa i daleko mi do wicia gniazda 😬

😁 Joanulka Ty masz termin 2 dni przede mną. Ale ja chcę mieć to uporządkowane bo w połowie lipca mam ostatni egzamin. Pewnie jak tego nie ogarnę to mnie będzie bardziej zajmować niż nauka 🤷🏼‍♀️🤣🤣🤣 nie wiem skąd się to u mnie tym razem wzięło! Nie poznaję sama siebie! Ale ma być i koniec 🤣🤣🤣

Lipka a już się zaczęłam zastanawiać gdzie Ty mieszkasz że sobie na taką plażę wyskakujesz na spacerek 🤣😂🤣 jeszcze to sprzątanie ogrodu i basenu ! Jak razem połączysz to mózg z nadmiaru żółci odzazdrosnej przestaje funkcjonować prawidłowo 🤷🏼‍♀️😵🤷🏼‍♀️

Ja mam termin na 10 sierpnia i w sumie to przeciągam to pakowanie i przygotowania. Mam już większość rzeczy kupionych, trzeba je tylko wyprac i wyprasować ale na pakowanie torby do szpitala jeszcze nie jestem gotowa 😆 W przyszły piątek mamy wizytę u lekarza i może po niej zabierzemy się do akcji... Wtedy może tej już zamówię łóżeczko i wózek bo mam wybrane tylko kliknąć i kupić 👍

@Adunia91 wózek kupiliśmy w zeszłym tygodniu i dostawkę tez, ale tylko dlatego ze wyjeżdżamy do Polski w piątek i z obawy, ze będziemy na kwarantannie po powrocie, przyspieszyliśmy temat zakupów. Zostaną mi drobne rzeczy do dokupienia i mogę to zrobić przez internet.

Ja mam na 6 sierpnia. Ale spakowana torba to spokojna głowa. A tak to mam sny ze nagle się zaczyna A ja nie wiem co gdzie mam itp. Nie zawsze udaje się dotrwać do końca terminu. Więc na moje lepiej się spakować i niech torba stoi i czeka no i przy pakowaniu dopiero można zobaczyć co jeszcze potrzeba. :) jNiby zostało mi 49dni. 😬
U mnie lozeczko już stoi jedynie na świeżo trzeba będzie ubrać pościel ale to już w ostatnich dniach :D. Chyba teraz bardziej wszystko przeżywam niż w 1 ciąży.

reklama
Jakoś mam wbite do głowy że torbę się w 34 tc pakuję. To chyba jeszcze z pierwszej szkoły rodzenia mi zostało 😂 ale chcę załatwić żeby mieć wolną głowę do nauki. Kolloquium mam w 35 tc i chcę mieć to poczucie że wszystko już przygotowane i niech się dzieje co chce. Bo mnie się śni że rodzę oczywiście na egzaminie 🤣🤣🤣 Raz mi wody w kolorze atramentu odeszły ✌️😂 A sala wyglądała jak na apelu w podstawówce. Zielone obrusy, kawa w szklankach i ja na takim starym krzesełku jak z klas 1-3 😂😂😂

Do góry