reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja wczoraj byłam w szale zakupowym 😅 nakupiłam ubranek dla synka ale jeszcze ciagle mi mało 😂 zgadzam się z tobą @Lipka ! Narzekamy dużo ale to piękny stan i jak tak pomyśle, że to niedługo koniec to tez mi zal ale z drugiej strony nie mogę się doczekać, żeby już wziąć w ramiona mojego synusia 😊
@Adunia91 dokładnie ! Chociaż wczoraj udało mi się kupić takie bez metek ! Najbardziej denerwują mnie te w czapeczkach 🤬 jak można tak nie myśleć i dawać metki do środka czapeczki, żeby drapała taka delikatna główkę.

reklama
Hej!
U nas 33 tydzień 🥰
@Mdła Mi już też coraz ciężej, najbardziej dokucza mi ból krocza - pachwiny. Ostatnio też coś kiepsko śpię, nie mogę sobie pozycji znaleź mimo iż mam poduszkę "C". O goleniu i pomalowaniu paznokci nie wspomnę. W tamtym tygodniu byłam u kosmetyczki, gorąco, na boso się chodzi a pomalować samemu nie idzie. 😒

@Lipka Właśnie dziś już się wzięłam za pranie ubranek, tyle tego mam że szook. Nasz synek chyba ma już więcej ubrań niż ja z narzeczonym razem. 🤣

Lipko wierz mi,że daleka jestem od narzekania i marudzenia! Każdego dnia się dziwię, że można tak cudownie przechodzić ciążę 🤩 jak już wspominałam- cieszę się każdym dniem. Zwłaszcza że to kompletna niespodziewanka dla nas! I durna się cieszę że jeszcze raz mogę poczuć jak ktoś mnie kopie od zewnątrz i od środka jednocześnie- jak sobie rękę przyłożę 🤣🤪🤣

Ale są dni, że naprawdę się paskudnie czuję. I dzisiaj wcale nie lepiej-zastanawiam się czy to nie przeziębienie. Bo zawalony mam nos do tego. Jak tu oddychać jak brzuch już pod brodę i jeszcze nos zatkany ? 😂😂😂

Suzie takie zdenerwowania jest normalne. Dobrze że teraz wizyty mam co 2 tygodnie 🙈 tydzień się cieszę że wszystko pięknie o ładnie i już tylko parę dni zostaje na denerwowanie się. Bo pewnie w sobotę będę się już cieszyć z wizyty w poniedziałek ✌️

Ciuszki mam uprane i większość popradowana nawet. Jeszcze kilka tych najmniejszych sztuk zostało. Starałam się nie mieć za dużo. Tylko wygodne i praktyczne dla maleństwa i dla rodziców 😁 Kocyki, pieluszki tetrowe i flanelowe. Wszystko już czeka. Tylko jeszcze łóżeczko przygotować... ale to już po egzaminie 🙈

Ja wczoraj byłam w szale zakupowym 😅 nakupiłam ubranek dla synka ale jeszcze ciagle mi mało 😂 zgadzam się z tobą @Lipka ! Narzekamy dużo ale to piękny stan i jak tak pomyśle, że to niedługo koniec to tez mi zal ale z drugiej strony nie mogę się doczekać, żeby już wziąć w ramiona mojego synusia 😊
@Adunia91 dokładnie ! Chociaż wczoraj udało mi się kupić takie bez metek ! Najbardziej denerwują mnie te w czapeczkach 🤬 jak można tak nie myśleć i dawać metki do środka czapeczki, żeby drapała taka delikatna główkę.
Ja też ciągle powtarzam że już starczy ubranek, A później jestem w sklepie albo wyświetli mi się jakaś reklama na necie i kupuje. Ostatnio mąż pokazuje mi spodenki w sklepie dla malej. A ja tak myślę i mówię kurczę chyba już takie kupiłam. Więc nawet już się pogubiłam co mamy.
Teraz czekam jeszcze na piżamy dla mnie i staniki. Muszę jakiś szlafrok sobie kupić. I zacząć pakować torbę. 😀

Hej dziewczyny! :)
Ja już tez sama nie wiem co mam dla Młodego 😅 muszę zabrać się za pranie i prasowanie, żeby ogarnąć czy mam to co powinnam 😬
Coraz ciężej się ruszać to fakt, ale dla mnie najgorsze chyba jest przekręcanie się w nocy i sikanie 😅 a jak zaczną się prawdziwe upały (bo na razie te 2/3dni to przedsmak) to nie wiem jak damy radę 😅🤪
A czy wasze bobasy też są teraz w dużej fazie aktywności? Mój jest już chyba jednocześnie silny i ma miejsce i mocno wszystkie fikołki odczuwam 😊 No i zaczynają dokuczać mi bóle podbrzusza 😖
A jak wasze szkoły rodzenia? 🤓 my po drugich zajęciach online 👍🏻
Miłego! ☀️

Oj dziewczyny jak wam zazdroszcze ruchu🏃‍♀️🚶‍♀️!!! Tak czytam co kupujecie! Sama radosc!!!
Ja juz w trakcie 6 tyg leżenia🛌. Kondycja rowna zeru (flak). Jak larwa trutnia sie czuje😂
Kosci jak u 100latki bola👵
Ale juz niedlugo bo srodek 34tyg.
Robie listy zakupów dla księciunia i jak nie znajde w necie czegos to wysylam ludzi.
Ale ja sobie odbije jeszcze🛍. Internetowe zakupy nie cieszą mnie jak te tradycyjne. Jak juz urodze racucha👶 to jak wpadne do sklepu to...

!!!!

MegBor będziemy sobie podpowiadać patenty na upały! Razem jakoś raźniej. I łatwiej przebrnąć. Przyznam że mnie też przeraża jak to będzie 🙈 jak skwarek 🙈

Mystic ja mam odwrotnie- mogę ale nie lubię chodzić po sklepach 🙈 i wszystko przez internet załatwiam. To chyba też kwestia przyzwyczajenia. Praca na pełny etat, szkoła i dzieci- jak już mam czas połazić to wolę w górki i lasy. Ale szczerze przyznam że nigdy nie byłam Shopping Queen 🤣

Dobrze przewidziałam przeziębienie. Dzisiaj już pełny program. Nos, gardło, głową 🤧 więc kołderka i leżymy 🤷🏼‍♀️ pasuje. Leje ,pada i siąpi na przemian. Wezmę książki i zajmę się czymś pożytecznym ... 👍

MegBor będziemy sobie podpowiadać patenty na upały! Razem jakoś raźniej. I łatwiej przebrnąć. Przyznam że mnie też przeraża jak to będzie 🙈 jak skwarek 🙈

Mystic ja mam odwrotnie- mogę ale nie lubię chodzić po sklepach 🙈 i wszystko przez internet załatwiam. To chyba też kwestia przyzwyczajenia. Praca na pełny etat, szkoła i dzieci- jak już mam czas połazić to wolę w górki i lasy. Ale szczerze przyznam że nigdy nie byłam Shopping Queen 🤣

Dobrze przewidziałam przeziębienie. Dzisiaj już pełny program. Nos, gardło, głową 🤧 więc kołderka i leżymy 🤷🏼‍♀️ pasuje. Leje ,pada i siąpi na przemian. Wezmę książki i zajmę się czymś pożytecznym ... 👍
O masz ale sie zalatwilas. Mnie zawsze wapno z wit C stawia na nogi. Nawet w ciazy moj doktorek mowil ze mozna max 2 razy dziennie.
A co do upałów to napisze tak ze ja moglam w poprzedniej ciazy trzymac nogi caly czas w turustycznej lodowce😂😂😂
Giry jak u hobbita ( wielkie bo spuchniete ale ogolone co by nie bylo ze taki trol ze mnie jaskiniowy🤣)nos jak kalafior nieststy ukryc sie nie dalo w lodowce🤪🤪🤪
Tak sie zaklinalam ze wiecej dzieci na lato nie robie! Pierwszego mam z konca lipca a drugiego teraz bede miala z poczatkiem sierpnia. Nigdy nie mow nigdy😂

A ja wczoraj kupiłam wentylator słupkowy w biedronce i powiem wam że wieje jak nad morzem 😂 do tego ma pilota i nie trzeba się bujac jak chce się włączyć inny tryb więc polecam 👍 MegBor mój synuś też aktywny w brzuchu chociaż podczas upałów trochę mniej, jeszcze tydzień temu to miałam ośmiornice w brzuchu a teraz jakoś dostojniej się tam przesuwa :)

reklama
Zainwestowałam już w klimator. ✌️ Na razie tylko raz go mogliśmy wypróbować. Pogoda znośna, tylko parę dni upałów za nami a mury nie zdążyły się nagrzać. Ale dał radę schłodzić powietrze w pomieszczeniu o 3°C! Ciekawe jak się sprawdzi po kilku tygodniach upałów....a może nas ominą w tym roku?

Mystic niepotrzebnie goliłaś- Hobbici dumni byli ze swych owłosionych stóp! 🤪🤣🤪 patent z lodówką samochodową - genialny! Muszę sobie odnotować! A powiedz- pomagało trochę na obrzęki?

Do góry