reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Tez słyszałam, ze otyłość ma negatywny wpływ na zajście w ciąże. Jednak ograny są obciążone :(
A tez mam w dalszej rodzinie przypadek ze kobitka z 4 dzieci juz duzych bo po 20rż. Dostala skoku cisnienia, zawiezli ja do szpitala patrza co sie dzieje a tu 6 miesiac ciazy i cc na gwalt!!! Nic nie czula i nie wiedziala a tez byla grubsza. Chłopczyk zupelnie zdrowy juz 5 lat ma. A co najlepsze 2 tyg przed ta akcja bylismy na rodzinnej imprezie i ona nic nieswiadoma bawila sie i pila a tu taka niespodzianka. Ciąża z zaskoczenia😂

reklama
Joanulka 💐 dzielna kobieto Ty! Trzymam kciuki żeby lekarz był myślący i nie był jeszcze całkiem pozbawiony empatii. 🍀🍀🍀 Niezwykła historia!

Mystic ja się u Was tak późno zameldowałam bo mnie też ciąża zaskoczyła dość późno 🙈 w 20 tygodniu ciąży 🙈🙈🙈 Przysięgam, że nie wierzyłam że to możliwe! Ale test zrobiłam tylko dlatego, że tak ostro pracowałam fizycznie, że mnie podbrzusze zaczęło strasznie boleć. A przy umawianiu terminu z bólem brzucha zawsze pytają o test... Jakież było moje zaskoczenie 😳 dla wyjaśnienia- brałam cały czas tabletki, miałam krwawienia normalnie. Owszem-nieznacznie przytyłam... ale zima przecież była! 🤦🏼‍♀️ Jak zrobiłam test to byłam w strasznym szoku, ale jak pani doktor powiedziała, że to 19 tydzień i 5 dzień ....

A tez mam w dalszej rodzinie przypadek ze kobitka z 4 dzieci juz duzych bo po 20rż. Dostala skoku cisnienia, zawiezli ja do szpitala patrza co sie dzieje a tu 6 miesiac ciazy i cc na gwalt!!! Nic nie czula i nie wiedziala a tez byla grubsza. Chłopczyk zupelnie zdrowy juz 5 lat ma. A co najlepsze 2 tyg przed ta akcja bylismy na rodzinnej imprezie i ona nic nieswiadoma bawila sie i pila a tu taka niespodzianka. Ciąża z zaskoczenia😂
O kurczę, to dopiero niespodziankę mieli!! Moja kuzynka dowiedziała się o ciąży jakoś w siódmym miesiącu, na zwykłej kontrolnej wizycie u ginekologa... normalna dziewczyna, nie otyła.

Joanulka 💐 dzielna kobieto Ty! Trzymam kciuki żeby lekarz był myślący i nie był jeszcze całkiem pozbawiony empatii. 🍀🍀🍀 Niezwykła historia!

Mystic ja się u Was tak późno zameldowałam bo mnie też ciąża zaskoczyła dość późno 🙈 w 20 tygodniu ciąży 🙈🙈🙈 Przysięgam, że nie wierzyłam że to możliwe! Ale test zrobiłam tylko dlatego, że tak ostro pracowałam fizycznie, że mnie podbrzusze zaczęło strasznie boleć. A przy umawianiu terminu z bólem brzucha zawsze pytają o test... Jakież było moje zaskoczenie 😳 dla wyjaśnienia- brałam cały czas tabletki, miałam krwawienia normalnie. Owszem-nieznacznie przytyłam... ale zima przecież była! 🤦🏼‍♀️ Jak zrobiłam test to byłam w strasznym szoku, ale jak pani doktor powiedziała, że to 19 tydzień i 5 dzień ....
Wow!!!! Nie wyobrażam sobie reakcji 🙈 to pierwsza ciąża?

Otóż nie pierwsza! To trzecia ciąża. 🤦🏼‍♀️ Wiem jak kretyńsko to brzmi... Ale: pracowałam na pełnym etacie w przedszkolu ( przy czym zakladałyśmy całkiem nową grupę naturalną od podstaw), pisałam pracę roczną, pisałam inne zadania pisemne na ten rok i jeszcze czeka mnie w lipcu ostatnie Kolloquium 😵. Oprócz tego 2 szkolnych dzieci ( w tym jedna pierwszoklasistka) i całkiem normalne ogarnięcia domu i zwierząt. Jesteśmy jak na razie domem 2+2+2. Rodzice+ 2 córki+ pies + kot. 😂 Ledwie wszystko ogarniałam więc na rozmyślenia nie bardzo miałam czas. Okres był więc w ogóle mi to do głowy nie przyszło 😂

Poza tym w obu ciążach rzygałam dalej niż widziałam. Tak bardzo, że w ostatniej nawet na akupunkturę poszłam mimo wstrętu do igieł... Nic nie pomogało. I zawsze powtarzałam że mogłabym się zdecydować na trzecie dziecko gdybym nie musiała być w ciąży 😂

Polecam. Człowiek się dowiaduje , oswaja temat i już właściwie powinien torbę do szpitala pakować 😂😂😂

Miesiączkę miała, brzuch nie urósł. Co z ruchami to nie wiem, chyba miała łożysko na przedniej ścianie. Na zamkniętym wątku nasza @oliwka_11 tez prawie brzucha nie ma 😅
No to naprawde nieźle 😂😂
Tylko pogratulować ze takie osoby maja z glowy te pierwsze męczące miesiace😉
A może nam sie uda końcówka za to i na śnie urodzimy dzidzie , rano oczy otworzymy a tu obok leży cudo i sie patrzy 😂😂😂😂

reklama
Otóż nie pierwsza! To trzecia ciąża. 🤦🏼‍♀️ Wiem jak kretyńsko to brzmi... Ale: pracowałam na pełnym etacie w przedszkolu ( przy czym zakladałyśmy całkiem nową grupę naturalną od podstaw), pisałam pracę roczną, pisałam inne zadania pisemne na ten rok i jeszcze czeka mnie w lipcu ostatnie Kolloquium 😵. Oprócz tego 2 szkolnych dzieci ( w tym jedna pierwszoklasistka) i całkiem normalne ogarnięcia domu i zwierząt. Jesteśmy jak na razie domem 2+2+2. Rodzice+ 2 córki+ pies + kot. 😂 Ledwie wszystko ogarniałam więc na rozmyślenia nie bardzo miałam czas. Okres był więc w ogóle mi to do głowy nie przyszło 😂

Poza tym w obu ciążach rzygałam dalej niż widziałam. Tak bardzo, że w ostatniej nawet na akupunkturę poszłam mimo wstrętu do igieł... Nic nie pomogało. I zawsze powtarzałam że mogłabym się zdecydować na trzecie dziecko gdybym nie musiała być w ciąży 😂

Polecam. Człowiek się dowiaduje , oswaja temat i już właściwie powinien torbę do szpitala pakować 😂😂😂
Hehe los zadecydował najlepiej!
To w koncu jak sie zabezpieczac zeby nie bylo wpadek??? Kuzynka ze spiralą zaszla w ciaze i to moze ok pol roku po jej zalozeniu, tu na tabletach tez, prezerwatywy , globunki, plastry, hmmm trzeba chyba wszystko na raz użyć bo skoro nic nie daje 100% to moze razem plus dni nieplodne da😂😂
Nie piszcie mi tylko o wstrzemięźliwości heheh

Do góry