reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

No ja mam hemoroidy wewnętrzne czyli jedynym objawem jest krwawienie przy wypróżnianiu...troche się boję że to spowoduje anemię bo moja hemoglobina już teraz nie była najwyższa 🤦‍♀️

reklama
Witajcie, na hemoroidy zewnętrznie proctohemolan maść. Osobiscie odpukac nie mam problemow z hemoroidami, aczkolwiek zaczynam miec problemy z wyproznianiem (29 tydz).
Mi p.dr. polecila zrobic usg,4d miedzy 28 a 32 tygodniem, jestem umówiona na 28.05., czyli 30 tydz. ciąży.

Witajcie, na hemoroidy zewnętrznie proctohemolan maść. Osobiscie odpukac nie mam problemow z hemoroidami, aczkolwiek zaczynam miec problemy z wyproznianiem (29 tydz).
Mi p.dr. polecila zrobic usg,4d miedzy 28 a 32 tygodniem, jestem umówiona na 28.05., czyli 30 tydz. ciąży.
Kurcze a u mnie jeszcze na takie usg nie przyjmuje nikt mądry 😫
8tyg czekam. Juz mam 30 tydzien a tu nadal pozamykane. A tam gdzie maja to dr nie umie tego czytac i przyjmuje tylko swoje pacjentki. Czyżbym już mojego niuśka nie widziala aż do porodu???

No Ja właśnie bralam szelazo sr raz na noc a mimo to hemoglobina spadła i teraz mam to brać rano dwie tabletki i wieczorem 1 tabl Tardyferon Fol. Na razie spadła do 10.5 :/
Chyba to żelazo jest do dupy, bo ja je tez biorę i tez wyniki poszły w dół :/ Jutro mam wizytę więc będę rozmawiać z lekarz. Słyszałam, że dobrym żelazem jest sorbifer durules.. 🤷🏼‍♀️

Mój gin narazie powiedzial żebym wcinała szpinak, szparagi i wszystko co naturalnie zawiera w sobie żelazo bo właśnie jak zapisze mi w tabletkach to na bank będą zaparcia. Ale coś czuję że te tabletki i tak mnie nie ominą

Mój gin narazie powiedzial żebym wcinała szpinak, szparagi i wszystko co naturalnie zawiera w sobie żelazo bo właśnie jak zapisze mi w tabletkach to na bank będą zaparcia. Ale coś czuję że te tabletki i tak mnie nie ominą
I przede wszystkim dużo mięska i buraków :)
U mnie niestety wzbogacona dieta nie pomogła.. a samo przyjmowanie akurat tego żelaza tez nie :/
A na zaparcia stosuje już wszystko 😂 dużo pije, jem jabłka i suszone morele, codziennie rano i wieczorem pije siemię lniane 👍🏻 I wystarczy ze czegoś nie zastosuje i już problem 😖😂

Siemię lniane jest dla mnie substancją nie do przełknięcia... Nie pomaga fakt że wiem jakie ma cudowne właściwości. Nie jestem w stanie przełknąć 🤷🏼‍♀️😩 ale na razie nie muszę... Na razie wystarcza dużo jogurtu naturalnego i mocno urozmaicone jedzenie. Dużo błonnika i innych takich 😜.

Kupiłam sobie strój kąpielowy na początku kwietnia. I teraz nie wiadomo czy w ogóle będzie można iść popływać... 🧜 Niby jeszcze decyzja nie zapadła. Ale ja w ogóle słabo znoszę upały bez wody. Wystarczy mi godzinka pływania i już jest ok. A w wysokiej ciąży jeszcze upałów nie przechodziłam... I strach mnie ogarnia jak o tym myślę 😂

Siemię lniane jest dla mnie substancją nie do przełknięcia... Nie pomaga fakt że wiem jakie ma cudowne właściwości. Nie jestem w stanie przełknąć 🤷🏼‍♀️😩 ale na razie nie muszę... Na razie wystarcza dużo jogurtu naturalnego i mocno urozmaicone jedzenie. Dużo błonnika i innych takich 😜.

Kupiłam sobie strój kąpielowy na początku kwietnia. I teraz nie wiadomo czy w ogóle będzie można iść popływać... 🧜 Niby jeszcze decyzja nie zapadła. Ale ja w ogóle słabo znoszę upały bez wody. Wystarczy mi godzinka pływania i już jest ok. A w wysokiej ciąży jeszcze upałów nie przechodziłam... I strach mnie ogarnia jak o tym myślę 😂
My za miesiąc kupujemy duuuuuuzy basen więc będę się moczyła 😀. Tylko że nie mam stroju. Wszystkie co mam sA na moje przed ciążowe piersi w rozm B. Teraz się nie mieszczą. 😀

A no widzi pani! A ja od stroju zaczęłam 😂😂😂 bo jak to tak w lecie w ciąży bez stroju 😂😂😂
Polish_20200520_112752983.jpg
dzisiaj wyczytałam że baseny jednak otworzą tylko że z obostrzeniami.
Dla mnie ok bo i tak do porodu nie mogę pracować... A rano do końca lipca jest pusto (ferie letnie zaczynają się dopiero 30.07. ).

reklama
A no widzi pani! A ja od stroju zaczęłam 😂😂😂 bo jak to tak w lecie w ciąży bez stroju 😂😂😂
Zobacz załącznik 1122755
dzisiaj wyczytałam że baseny jednak otworzą tylko że z obostrzeniami.
Dla mnie ok bo i tak do porodu nie mogę pracować... A rano do końca lipca jest pusto (ferie letnie zaczynają się dopiero 30.07. ).
Jak ladnie wyglada twoje ciało w tej ciąży!! Gratulacje!!! Moje to jeden wielki obraz przejęcia ciała przez hormony! Trądzik żeby nie nazwać tego trądem! Cellulit, jakas taka budyniowa konsystencja Ogolnie, obrzęki, 😂 tylko brzuch jedrniuśki heh w okresie dojrzewania tak nie mialam jak teraz😂😂
Mam nadzieje ze to się jakoś wróci do stanu w miare wyjściowego 🤔 jak nie to kostium Buki z Muminków bedzie trzeba uszyc🤭🤭🤭

Do góry