reklama
AndziulkaPol
Zaciekawiona BB
Witajcie, na hemoroidy zewnętrznie proctohemolan maść. Osobiscie odpukac nie mam problemow z hemoroidami, aczkolwiek zaczynam miec problemy z wyproznianiem (29 tydz).
Mi p.dr. polecila zrobic usg,4d miedzy 28 a 32 tygodniem, jestem umówiona na 28.05., czyli 30 tydz. ciąży.
Mi p.dr. polecila zrobic usg,4d miedzy 28 a 32 tygodniem, jestem umówiona na 28.05., czyli 30 tydz. ciąży.
Mystic87
Fanka BB :)
Kurcze a u mnie jeszcze na takie usg nie przyjmuje nikt mądryWitajcie, na hemoroidy zewnętrznie proctohemolan maść. Osobiscie odpukac nie mam problemow z hemoroidami, aczkolwiek zaczynam miec problemy z wyproznianiem (29 tydz).
8tyg czekam. Juz mam 30 tydzien a tu nadal pozamykane. A tam gdzie maja to dr nie umie tego czytac i przyjmuje tylko swoje pacjentki. Czyżbym już mojego niuśka nie widziala aż do porodu???
MegBor
Chyba to żelazo jest do dupy, bo ja je tez biorę i tez wyniki poszły w dół :/ Jutro mam wizytę więc będę rozmawiać z lekarz. Słyszałam, że dobrym żelazem jest sorbifer durules..No Ja właśnie bralam szelazo sr raz na noc a mimo to hemoglobina spadła i teraz mam to brać rano dwie tabletki i wieczorem 1 tabl Tardyferon Fol. Na razie spadła do 10.5 :/
MegBor
I przede wszystkim dużo mięska i burakówMój gin narazie powiedzial żebym wcinała szpinak, szparagi i wszystko co naturalnie zawiera w sobie żelazo bo właśnie jak zapisze mi w tabletkach to na bank będą zaparcia. Ale coś czuję że te tabletki i tak mnie nie ominą
U mnie niestety wzbogacona dieta nie pomogła.. a samo przyjmowanie akurat tego żelaza tez nie :/
A na zaparcia stosuje już wszystko dużo pije, jem jabłka i suszone morele, codziennie rano i wieczorem pije siemię lniane I wystarczy ze czegoś nie zastosuje i już problem
Mdła
Siemię lniane jest dla mnie substancją nie do przełknięcia... Nie pomaga fakt że wiem jakie ma cudowne właściwości. Nie jestem w stanie przełknąć ale na razie nie muszę... Na razie wystarcza dużo jogurtu naturalnego i mocno urozmaicone jedzenie. Dużo błonnika i innych takich .
Kupiłam sobie strój kąpielowy na początku kwietnia. I teraz nie wiadomo czy w ogóle będzie można iść popływać... Niby jeszcze decyzja nie zapadła. Ale ja w ogóle słabo znoszę upały bez wody. Wystarczy mi godzinka pływania i już jest ok. A w wysokiej ciąży jeszcze upałów nie przechodziłam... I strach mnie ogarnia jak o tym myślę
Kupiłam sobie strój kąpielowy na początku kwietnia. I teraz nie wiadomo czy w ogóle będzie można iść popływać... Niby jeszcze decyzja nie zapadła. Ale ja w ogóle słabo znoszę upały bez wody. Wystarczy mi godzinka pływania i już jest ok. A w wysokiej ciąży jeszcze upałów nie przechodziłam... I strach mnie ogarnia jak o tym myślę
Lipka
My za miesiąc kupujemy duuuuuuzy basen więc będę się moczyła . Tylko że nie mam stroju. Wszystkie co mam sA na moje przed ciążowe piersi w rozm B. Teraz się nie mieszczą.Siemię lniane jest dla mnie substancją nie do przełknięcia... Nie pomaga fakt że wiem jakie ma cudowne właściwości. Nie jestem w stanie przełknąć ale na razie nie muszę... Na razie wystarcza dużo jogurtu naturalnego i mocno urozmaicone jedzenie. Dużo błonnika i innych takich .
Mdła
reklama
Mystic87
Jak ladnie wyglada twoje ciało w tej ciąży!! Gratulacje!!! Moje to jeden wielki obraz przejęcia ciała przez hormony! Trądzik żeby nie nazwać tego trądem! Cellulit, jakas taka budyniowa konsystencja Ogolnie, obrzęki, tylko brzuch jedrniuśki heh w okresie dojrzewania tak nie mialam jak terazA no widzi pani! A ja od stroju zaczęłam bo jak to tak w lecie w ciąży bez stroju
Zobacz załącznik 1122755
dzisiaj wyczytałam że baseny jednak otworzą tylko że z obostrzeniami.
Dla mnie ok bo i tak do porodu nie mogę pracować... A rano do końca lipca jest pusto (ferie letnie zaczynają się dopiero 30.07. ).
Mam nadzieje ze to się jakoś wróci do stanu w miare wyjściowego jak nie to kostium Buki z Muminków bedzie trzeba uszyc