reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dzień dobry ☀️

Witam Patrycja!

Andziulka daj znać koniecznie po wizycie jak było! 🍀

Wczoraj miałam okazję poznać w końcu moją położną. Trochę pogadałyśmy, podpisałyśmy umowę. No i umówiliśmy się na następną wizytę. Niby ja nie bardzo potrzebuję... 🤷🏼‍♀️ Ale ona ma od kasy chorych za wizytę płacone. Więc czemu nie. 🤷🏼‍♀️ Zwłaszcza że pracuje w szpitalu w którym i tak będę chciała rodzić. I mogę się popytać na bieżąco jak wygląda sytuacja.

Zaskoczyło mnie ,że w tej chwili nawet mamy po CC wychodzą już po 2 dniach! 😲 Oczywiście jak wszystko jest w porządku.

Dzwonili z gabinetu ginekologicznego... W prawdzie nie mam cukrzycy ale mam brać żelazo do następnej wizyty. Przygotowuję się psychicznie na zaparcia 🥴

Tym miłym akcentem kończę. I życzę wszystkim miłego dnia ✌️🤩✌️

Po 2 dniach? Toż to szook 😳
Ja od miesiąca też biorę żelazo i zaparcia katasrofa. Już piję kefiry, suszone śliwki i różne inne cuda, ale na mnie nic nie działa. 😒

Również kobietki miłego dnia 🌞☺️

reklama
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do Was. Termin na 9, sierpnia, aktualnie jestem w 27 tc i 3 dniu. Mam już 2 chłopaków w wieku 14 i 11 lat, teraz będzie córeczka. Jak na razie jestem 6kg na plusie i mam w pasie 94 cm. Wszystko jest dobrze, oprócz tego,że mała leży w pozycji poprzecznej. Strasznie się kręci.
Witamy wśród sierpniowej. Ja również mam dwóch synów 9 i 12 lat a teraz córeczka 😍
A z jakich okolic jesteś??

Hejo, jesteśmy po wizycie u ginekologa. Moja Jadwiga rośnie, waży 1450g, wiek ciąży 28 tydz. 3 dni, wiek dziecka po usg 29 tydz. i 3 dni. Główkę ma już w dole. Do gin chodzę priv niestety w PL na NFZ graniczy z cudem zeby się dostać. Moja pani doktor nic nie mowila o porodzie, nastepna wizyte mam na 19.06. wiec chyba jeszcze jest czas....
Pozdrawiamy

Ja biorę żelazo jakoś od 14 tygodnia i nie zauważyłam specjalnie skutków ubocznych :) Jedynie kolor się zmienił na bardzo ciemny i się na początku wystraszyłam :O Także, nie zawsze są zaparcia! :)

Ja również biorę żelazo od samego początku, i problemów zaparciowych nie mam wrecz odwrotnie. Jem duzo owocow, jablko, kiwi, gruszka, banan czasami, duzo pomarańczy.
Mi p. doktor dołożyła tylko magnez.
Pozdrawiamy

Andziulka super! Jadwiga rzeczywiście duża dziewczynka już 🤗

Dzięki dziewczyny. Cieszę się że jest nadzieja 😁 grunt to się nie nastawiać negatywnie. Nie tracić pogody ducha. Chociaż minione doświadczenia nie nastawiają optymistycznie 😂

Patrycja ja też od razu wprowadzam zwielokrotnioną dawkę jogurtu. Ale warto się zaopatrzyć w śliwki, morele i figi. Dzięki 👍

Hejo, jesteśmy po wizycie u ginekologa. Moja Jadwiga rośnie, waży 1450g, wiek ciąży 28 tydz. 3 dni, wiek dziecka po usg 29 tydz. i 3 dni. Główkę ma już w dole. Do gin chodzę priv niestety w PL na NFZ graniczy z cudem zeby się dostać. Moja pani doktor nic nie mowila o porodzie, nastepna wizyte mam na 19.06. wiec chyba jeszcze jest czas....
Pozdrawiamy
Jeeeej. Jaka duża już panna 😍

Po 2 dniach? Toż to szook 😳
Ja od miesiąca też biorę żelazo i zaparcia katasrofa. Już piję kefiry, suszone śliwki i różne inne cuda, ale na mnie nic nie działa. 😒

Również kobietki miłego dnia 🌞

@Patrycja1995 ja miałam straszne zaparcia bez żelaza 🤦🏻‍♀️ Na początku nic nie pomagało, ale zaczęłam pić rano na czczo letnia wodę z cytryna i miodem i potem szklanka kefiru z dwiema dużymi łyżkami otrębów, a wieczorem przed spaniem jeszcze raz szklanka kefiru z dwoma solidnymi łyżkami otrębów. „Odetkało” mnie po kilku dniach regularnego stosowania i odpukać do tej pory nie mam problemu :)

Witajcie dziewczynki ! Ja na wizytę idę we wtorek 😍 już się doczekać nie mogę jaki ten mój chłopczyk już duży 😊

powiedzcie mi czy imię Leon wam się podoba ? 🤔 mój mąż stara się mnie przekonać do niego. Wcześniej mi się podobało, ale teraz jak decyzja ma być podjęta to już nie wiem 😂
Jeszcze zastanawiamy się nad Kacprem 🤔
Pomóżcie Haha 😂😅

@Patrycja1995 ja miałam straszne zaparcia bez żelaza 🤦🏻‍♀️ Na początku nic nie pomagało, ale zaczęłam pić rano na czczo letnia wodę z cytryna i miodem i potem szklanka kefiru z dwiema dużymi łyżkami otrębów, a wieczorem przed spaniem jeszcze raz szklanka kefiru z dwoma solidnymi łyżkami otrębów. „Odetkało” mnie po kilku dniach regularnego stosowania i odpukać do tej pory nie mam problemu :)

Witajcie dziewczynki ! Ja na wizytę idę we wtorek 😍 już się doczekać nie mogę jaki ten mój chłopczyk już duży 😊

powiedzcie mi czy imię Leon wam się podoba ? 🤔 mój mąż stara się mnie przekonać do niego. Wcześniej mi się podobało, ale teraz jak decyzja ma być podjęta to już nie wiem 😂
Pomóżcie Haha 😂😅
Hej hej! U nas też chłopczyk i sami nie wiemy juz jak dac. Chcialam tak zeby w rodzinie i chociaz w bliskiej okolicy nie bylo to tylko Przemek nam sie nie powtarza i nie mamy z nim złych skojarzeń 😂
Kacper tez nam sie podobalo ale u nas za dużo Kacperkow.
Leoś fajnie brzmi. 😉

reklama

Pomóżcie Haha 😂😅
Jak dla mnie imię Leon super! Jak nie możecie się zdecydować to proponuje zrobić listw imion i wspólnie wybrać to które oboje na liście zapiszecie. Ostatecznie losowanie- my tak zrobiliśmy, bo nie mogliśmy się zdecydować. I mamy już wybrane imię, które w prawdzie było naszym pierwszym pomysłem, a losowanie tylko potwierdziło ze to, to. Choć ostatnio mieliśmy lekkie wątpliwości czy aby nie zrobimy dziecku krzywdy.

Do góry