reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jak dla mnie imię Leon super! Jak nie możecie się zdecydować to proponuje zrobić listw imion i wspólnie wybrać to które oboje na liście zapiszecie. Ostatecznie losowanie- my tak zrobiliśmy, bo nie mogliśmy się zdecydować. I mamy już wybrane imię, które w prawdzie było naszym pierwszym pomysłem, a losowanie tylko potwierdziło ze to, to. Choć ostatnio mieliśmy lekkie wątpliwości czy aby nie zrobimy dziecku krzywdy.
A zdradzisz co to za imie?

reklama
Hugo 💙
Musieliśmy wybrać imię międzynarodowe bo nie mieszkamy w Polsce i dużo podróżujemy.
Kolezanki z pracy corka tez tak dała bo sie kreca miedzy pl a światem . A druga nathaniel.
Teraz to sama widzisz ze sie imiona wymieszaly i śmieszkuje sie z normalnych jak Janusz czy Grażyna, Sebastian . Brajanki , Dzesiki juz sie nudzą.
Jak Hugo wam się podoba to nie ma co patrzeć na nikogo tym bardziej w Pl bo u nas wiadomo jak jest. Nie dogodzisz. Mamy Samuela w okolicy i jakos sie przyzwyczaili ludziska

Kolezanki z pracy corka tez tak dała bo sie kreca miedzy pl a światem . A druga nathaniel.
Teraz to sama widzisz ze sie imiona wymieszaly i śmieszkuje sie z normalnych jak Janusz czy Grażyna, Sebastian . Brajanki , Dzesiki juz sie nudzą.
Jak Hugo wam się podoba to nie ma co patrzeć na nikogo tym bardziej w Pl bo u nas wiadomo jak jest. Nie dogodzisz. Mamy Samuela w okolicy i jakos sie przyzwyczaili ludziska
Dokładnie! Nikt w rodzinie niewie, jak będzie się nasz syn nazywał. Chcemy uchronić się od zbędnych komentarzy. Imię dziecka poznają wraz z waga i długością urodzeniowa 😂

Dokładnie! Nikt w rodzinie niewie, jak będzie się nasz syn nazywał. Chcemy uchronić się od zbędnych komentarzy. Imię dziecka poznają wraz z waga i długością urodzeniowa 😂
No to imion na swiecie tyle ze szok😀
A my chcemy Polskie imie ale nie Antek, Kuba, Jaś, Olek i reszta z czołowek rankingow tylko takie normalne. Co myslicie o Przemku???
A może macie inne pomysly?

Hej dziewczyny.
Leon jest ok! Bardzo przyjemne imię i zdrobnienie polskie jest bardzo ładne 👍😜👍

Przemkiem sama miałam być... 😂

Z międzynarodowymi imionami zawsze trudno wszystkim dogodzić! Ale znajomi mają Mieszka i z większą otwartością się spotkali w UK niż w Polsce 🤷🏼‍♀️ nie dogodzisz! Nie ma co się przejmować. Mnie się osobiście podoba Hugo!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Leon jest ok! Bardzo przyjemne imię i zdrobnienie polskie jest bardzo ładne 👍😜👍

Przemkiem sama miałam być... 😂

Z międzynarodowymi imionami zawsze trudno wszystkim dogodzić! Ale znajomi mają Mieszka i z większą otwartością się spotkali w UK niż w Polsce 🤷🏼‍♀️ nie dogodzisz! Nie ma co się przejmować. Mnie się osobiście podoba Hugo!
Heheh no to zaskoczyłaś rodzicow😂😂😂
A ja mam sasiadke Ariane. Nigdzie nie wyjeżdżają. Ale najlepsze jest to ze sasiedzi i tak wolaja Adrianka😁😁😁
Widać po minie jej mamy ze ją to troche irytuje ale coz...
A z kolei tez taka sytuacja byla ze inna sasiadka nie wiedziala jak dac corce na imie i spytala przypadkiem mojego brata bo sie napatoczyl co mu sie podoba. A on gamoń wyklepał ze on z żoną to dla corki by Ola chcieli. I wyobrazcie sobie ze tak dala swojej!!!

reklama
Ja właśnie tez muszę brać żelazo. :).
@Patrycja1995 ja miałam straszne zaparcia bez żelaza 🤦🏻‍♀️ Na początku nic nie pomagało, ale zaczęłam pić rano na czczo letnia wodę z cytryna i miodem i potem szklanka kefiru z dwiema dużymi łyżkami otrębów, a wieczorem przed spaniem jeszcze raz szklanka kefiru z dwoma solidnymi łyżkami otrębów. „Odetkało” mnie po kilku dniach regularnego stosowania i odpukać do tej pory nie mam problemu :)

Witajcie dziewczynki ! Ja na wizytę idę we wtorek 😍 już się doczekać nie mogę jaki ten mój chłopczyk już duży 😊

powiedzcie mi czy imię Leon wam się podoba ? 🤔 mój mąż stara się mnie przekonać do niego. Wcześniej mi się podobało, ale teraz jak decyzja ma być podjęta to już nie wiem 😂
Jeszcze zastanawiamy się nad Kacprem 🤔
Pomóżcie Haha 😂😅
Ja mam Kacperka:) mój mały król. Teraz raczej będzie Julka :) A pokaże wam ostatnie zdjęcie usg córeczki oraz synka. Podobni ? :D
Polish_20200515_181936171.jpg

Do góry