reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja w 1 ciąży nie chodziłam na szkole rodzenia. A przy porodzie położne chwalily mnie że dobrze sobie radzę itp. Ciało samo z siebie wiedziało co robić. Aż byłam w szoku. Tak samo parcie, jak odeszły wody to chwilę i miałam instynktownie checi na parcie. To jest maGia😀. No ale teraz jakoś mam większy strach. Może dlatego że wiem czego można sie spodziewać A pierwszy raz to taka niewiadoma. 😀

reklama
Ja zrobiłam i z cukrem coś nie tak więc czasem trzeba wybrać po prostu mniejsze zło.
Wiesz co, ja też nie wiem w takim razie od czego to zależy. Akurat wczoraj moja siostra, która też jest w ciąży i korzysta z usług innego lekarza pytała się o to i jej lekarz powiedział dokładnie to samo co mój[emoji848] i też jej odradził robienie tego badania. Powiem Wam, że jestem zdziwiona że wszystkie to badanie robicie w tych warunkach :D

U nas tak samo, ale powiedzieli że mogę iść usiąść do samochodu.
Warunki lepsze niż przed wirusem [emoji3]. U nas kolejka przed laboratorium jest na dworze. Wpuszczana jest tylko jedna osoba. Więc jak sobie wejdę, wypije to dziadostwo to siedzę na poczekalni sama. A kiedyś...od rana tłumy, że nie było gdzie usiąść nawet.

Mnie też właśnie czeka glukoza za około 2 tygodnie. Lekarz wystawiła skierowanie i kazała możliwie zaczekać do ostatniego momentu „jak może minie pandemia” 🙄 ale to akurat tak szybko nie minie skoro są głosy, że szczyt nastąpi w lipcu 😳
Dziewczyny, a czy odczuwacie bóle brzucha, pachwin, pleców? Jak często? Jak silne? ja od jakiegoś czasu łykam codziennie magneB6 bo mi dokuczają 😖

Hej dziewczyny!

Nie mam się właściwie na co uskarżać... Dwie pierwsze ciążę rzygałam jak kot całe 9 miesięcy. Z tego względu nie planowaliśmy kolejnego dziecka 🤷🏼‍♀️ i długo byłam nieświadoma...

Ja rodzę w Niemczech. Do krzywej w poprzedniej ciąży podchodziłam 2 razy. Bezskutecznie. Skończyło się na wylewnym haftowaniu. Ciekawe jak będzie teraz. Ale wizyta dopiero 8.05.

Jak spędzacie wolny czas? Ja głupia martwię się że basenów nie otworzą w lecie. I jak ją się będę ratować? 🙈 W zeszłym roku było 40°C 🥴

Ostatnia edycja:
Dzień dobry 💙
Wolny czas to zależy od pogody, albo sofa albo ogród. Innej możliwości na kwarantannie nie mam. Tez ubolewam, ze baseny zamknięte, ale nie z powodu lata a z braku ruchu. Choć nie wiem czy przy moim nisko położonym łożysku mogłabym pływać. W przyszłym tygodniu idę sprawdzić czy się podniosło.

Hejka,
Ja jutro na krzywa cukrową, robię prywatnie, 3 punktowa, mam od lekarza napisane co i jak i podbita pieczątkę i to mam pokazac. Jestem z Krakowa. Umawialam się na daną godzinę, ze względów bezpieczeństwa, i z tego co mi tel powiedzieli nieoge wychodzić z laboratorium, bo mówiłam że mąż będzie mnie przywoził, ale nie ma takiej opcji.
Wczoraj dotlenialismy się na spacerze w lesie, bez maseczki na szczęście i mała w nocy szalała :) :)
Powoli kompletuje wyprawkę, narazie zamawiam przez neta, ale chciałabym się przejechać do sklepu :) lozeczko początkowo myślałam o dostawce, ale zdecydowałam się na normalne łóżko, niż podwójny koszt.

Hejka,
Ja jutro na krzywa cukrową, robię prywatnie, 3 punktowa, mam od lekarza napisane co i jak i podbita pieczątkę i to mam pokazac. Jestem z Krakowa. Umawialam się na daną godzinę, ze względów bezpieczeństwa, i z tego co mi tel powiedzieli nieoge wychodzić z laboratorium, bo mówiłam że mąż będzie mnie przywoził, ale nie ma takiej opcji.
Wczoraj dotlenialismy się na spacerze w lesie, bez maseczki na szczęście i mała w nocy szalała :) :)
Powoli kompletuje wyprawkę, narazie zamawiam przez neta, ale chciałabym się przejechać do sklepu :) lozeczko początkowo myślałam o dostawce, ale zdecydowałam się na normalne łóżko, niż podwójny koszt.

Ja też z Krakowa :) ! Na kiedy masz termin dokładnie? 😊 myślałaś już gdzie rodzic ? 🤔

reklama
Cześć Suzie :) termin mam na początku sierpnia, różnie mi wychodzi, zwykle tak między 1 a 6 sierpnia, a p. doktor o porodzie mówiła że będziemy rozmawiać po 30 tyg. narazie jestem w 25 +4. A narazie docelowo Kopernik, bo mam lekarza prowadzącego stamtąd :) a co będzie to się okaże...narazie mi szkole rodzenia odwołali w Koperniku...
A Ty jakie plany? wiesz już coś?Gdzie chcesz rodzic? jaki termin?

Do góry