reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja w 1 ciąży nie chodziłam na szkole rodzenia. A przy porodzie położne chwalily mnie że dobrze sobie radzę itp. Ciało samo z siebie wiedziało co robić. Aż byłam w szoku. Tak samo parcie, jak odeszły wody to chwilę i miałam instynktownie checi na parcie. To jest maGia😀. No ale teraz jakoś mam większy strach. Może dlatego że wiem czego można sie spodziewać A pierwszy raz to taka niewiadoma. 😀

reklama
Ja zrobiłam i z cukrem coś nie tak więc czasem trzeba wybrać po prostu mniejsze zło.
Wiesz co, ja też nie wiem w takim razie od czego to zależy. Akurat wczoraj moja siostra, która też jest w ciąży i korzysta z usług innego lekarza pytała się o to i jej lekarz powiedział dokładnie to samo co mój[emoji848] i też jej odradził robienie tego badania. Powiem Wam, że jestem zdziwiona że wszystkie to badanie robicie w tych warunkach :D

U nas tak samo, ale powiedzieli że mogę iść usiąść do samochodu.
Warunki lepsze niż przed wirusem [emoji3]. U nas kolejka przed laboratorium jest na dworze. Wpuszczana jest tylko jedna osoba. Więc jak sobie wejdę, wypije to dziadostwo to siedzę na poczekalni sama. A kiedyś...od rana tłumy, że nie było gdzie usiąść nawet.

Mnie też właśnie czeka glukoza za około 2 tygodnie. Lekarz wystawiła skierowanie i kazała możliwie zaczekać do ostatniego momentu „jak może minie pandemia” 🙄 ale to akurat tak szybko nie minie skoro są głosy, że szczyt nastąpi w lipcu 😳
Dziewczyny, a czy odczuwacie bóle brzucha, pachwin, pleców? Jak często? Jak silne? ja od jakiegoś czasu łykam codziennie magneB6 bo mi dokuczają 😖

Hej dziewczyny!

Nie mam się właściwie na co uskarżać... Dwie pierwsze ciążę rzygałam jak kot całe 9 miesięcy. Z tego względu nie planowaliśmy kolejnego dziecka 🤷🏼‍♀️ i długo byłam nieświadoma...

Ja rodzę w Niemczech. Do krzywej w poprzedniej ciąży podchodziłam 2 razy. Bezskutecznie. Skończyło się na wylewnym haftowaniu. Ciekawe jak będzie teraz. Ale wizyta dopiero 8.05.

Jak spędzacie wolny czas? Ja głupia martwię się że basenów nie otworzą w lecie. I jak ją się będę ratować? 🙈 W zeszłym roku było 40°C 🥴

Ostatnia edycja:
Dzień dobry 💙
Wolny czas to zależy od pogody, albo sofa albo ogród. Innej możliwości na kwarantannie nie mam. Tez ubolewam, ze baseny zamknięte, ale nie z powodu lata a z braku ruchu. Choć nie wiem czy przy moim nisko położonym łożysku mogłabym pływać. W przyszłym tygodniu idę sprawdzić czy się podniosło.

Hejka,
Ja jutro na krzywa cukrową, robię prywatnie, 3 punktowa, mam od lekarza napisane co i jak i podbita pieczątkę i to mam pokazac. Jestem z Krakowa. Umawialam się na daną godzinę, ze względów bezpieczeństwa, i z tego co mi tel powiedzieli nieoge wychodzić z laboratorium, bo mówiłam że mąż będzie mnie przywoził, ale nie ma takiej opcji.
Wczoraj dotlenialismy się na spacerze w lesie, bez maseczki na szczęście i mała w nocy szalała :) :)
Powoli kompletuje wyprawkę, narazie zamawiam przez neta, ale chciałabym się przejechać do sklepu :) lozeczko początkowo myślałam o dostawce, ale zdecydowałam się na normalne łóżko, niż podwójny koszt.

Hejka,
Ja jutro na krzywa cukrową, robię prywatnie, 3 punktowa, mam od lekarza napisane co i jak i podbita pieczątkę i to mam pokazac. Jestem z Krakowa. Umawialam się na daną godzinę, ze względów bezpieczeństwa, i z tego co mi tel powiedzieli nieoge wychodzić z laboratorium, bo mówiłam że mąż będzie mnie przywoził, ale nie ma takiej opcji.
Wczoraj dotlenialismy się na spacerze w lesie, bez maseczki na szczęście i mała w nocy szalała :) :)
Powoli kompletuje wyprawkę, narazie zamawiam przez neta, ale chciałabym się przejechać do sklepu :) lozeczko początkowo myślałam o dostawce, ale zdecydowałam się na normalne łóżko, niż podwójny koszt.

Ja też z Krakowa :) ! Na kiedy masz termin dokładnie? 😊 myślałaś już gdzie rodzic ? 🤔

reklama
Cześć Suzie :) termin mam na początku sierpnia, różnie mi wychodzi, zwykle tak między 1 a 6 sierpnia, a p. doktor o porodzie mówiła że będziemy rozmawiać po 30 tyg. narazie jestem w 25 +4. A narazie docelowo Kopernik, bo mam lekarza prowadzącego stamtąd :) a co będzie to się okaże...narazie mi szkole rodzenia odwołali w Koperniku...
A Ty jakie plany? wiesz już coś?Gdzie chcesz rodzic? jaki termin?

Do góry