reklama
Mdła
Fanka BB :)
Dzięki Lipka zrobiłam koktajl z bananami i migdałami na mleku coś musi przecież zadziałać
Krzywa cukrowa paskudna sprawa bo strasznie niedobrze się robi. Ja nie dałam rady ostatnim razem. Teraz nie wiem kiedy co i jak. Ta ciąża to trochę grom z jasnego nieba
Krzywa cukrowa paskudna sprawa bo strasznie niedobrze się robi. Ja nie dałam rady ostatnim razem. Teraz nie wiem kiedy co i jak. Ta ciąża to trochę grom z jasnego nieba
Lipka
Haha mąż co chwilę mi kupuje sorbet z truskawek. Uwielbiam . Czekam aż będą w sklepach polskie truskawki..kupię i będę jeść i jeść..
Lipka
Ha mam nadzieję że pomoże.Dzięki Lipka zrobiłam koktajl z bananami i migdałami na mleku coś musi przecież zadziałać
Ja chyba w środę będę szła. Muszę kupić smakowa glukoze. Chce już mieć to za sobą.
AndziulkaPol
Zaciekawiona BB
Wczoraj byłam na krzywej cukrowej...i miałam tą w płynie gotową (niby że lepsza, droższą nieco od tej w proszku) ale mi kazali przynieść w proszku, kupiłam smakowa i byłam dzisiaj. Ojjj potworne badanie...najgorzej jest w pierwszej godzinie, liczyłam minuty żeby sobie nie rzygnac. Jak wasze wyniki, wizytę mam dopiero na 15 maja. 4,3 mam na czczo, po 1h mam 8,1 a po 2h 7,8 i 140 mg/l. Nie wiem czy jest ok, co myślicie? Jak wasze wyniki?
Joanulka
Bardzo dziwne masz wyniki zazwyczaj są dwu lub trzycyfroweWczoraj byłam na krzywej cukrowej...i miałam tą w płynie gotową (niby że lepsza, droższą nieco od tej w proszku) ale mi kazali przynieść w proszku, kupiłam smakowa i byłam dzisiaj. Ojjj potworne badanie...najgorzej jest w pierwszej godzinie, liczyłam minuty żeby sobie nie rzygnac. Jak wasze wyniki, wizytę mam dopiero na 15 maja. 4,3 mam na czczo, po 1h mam 8,1 a po 2h 7,8 i 140 mg/l. Nie wiem czy jest ok, co myślicie? Jak wasze wyniki?
AndziulkaPol
Zaciekawiona BB
Na czczo 77, po 1h 146 po 2h 140 to są przedziały w mg
Mystic87
u mnie tez 3cyfrowe wyniki ale podobno to zalezy od laboratorium. Sa normy obok wynikow wypisane i tez w zależności od laboratorium sie różnią jakąś niedużą różnicą.jak np hemoglobina u nas w zaleznosci od lab w jednym 12.5 to minimum a w innym 12.a i chyba z cukrem sie spotkalam ze w jednym 99 a w drugim bylo 102 jako gorna granica normy.Bardzo dziwne masz wyniki zazwyczaj są dwu lub trzycyfrowe
Joanulka
Nie jestem ekspertem ale chyba masz wyniki w normie, po 2h górna granica ale cukrzycy nie maszNa czczo 77, po 1h 146 po 2h 140 to są przedziały w mg
reklama
AndziulkaPol
Zaciekawiona BB
Też się zastanawiam, mam nadzieję że jest oki, gina mam dopiero na 15.05.