reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny :)
U nas już po wizycie wczorajszej a właściwie to po dwóch. Wczoraj zepsuł się aparat USG i musiałam umawiać się dodatkowo dzisiaj do innego gabinetu. Płci nie stwierdzono, chociaż samo badanie USG trwało dobre 20 minut. Młody (?) odwrócił się plecami, podwinął nogi i nie chciał w ogóle współpracować. Jest dosyć duży.. 203g :) znacznie większy niż wypada termin porodu z OM, bo różnicy mam ponad tydzień.
Prenatalne dopiero za 3 tygodnie więc jakoś będę musiała wytrzymać z tym niepoznanym sekretem.

Odpoczywaj dużo... mnie też położyli w szpitalu, dali kroplówkę i na drugi dzień do domu. Ale wiadomo, że lepiej być pewnym że wszystko jest ok. Często masz te skurcze?

Gratuluję wszystkim wizyt :)

Był jeszcze poruszany temat bólu głowy.. dziewczyny faktycznie miałyście rację. Wypiłam dzisiaj rano dwie szklanki wody i tak po 30 minutach głowa już mnie nie bolała. Magia :rofl2:
Bardzo się cieszę, że pomogłam z tymi dwoma szklankami wody😉 u mnie też działają dwie szklanki wody, ostatnio nawet moja mama zaczęła się stosować do tego ma dosyć częste bóle głowy ale na tą chwilę jej też pomaga 😀

U mnie waga stoi w miejscu, brzuszek rośnie i jest już widoczny, apetyt też mam dosyć dobry pomimo tego że od grudnia ciągle piecze mnie w buzi i gardle.. U nas będzie chłopak i już niektórzy mi coś przynoszą z ciuszków, ja obiecałam sobie ze zacznę od kwietnia kompletować wyprawkę, ale nie wiem czy wytrzymam bo te wszystkie rzeczy kuszą żeby je kupić.😀

Ja na razie nadrabiam braki, ktore byly spowodowane wymiotami.. doganiam juz wage sprzed zajscia w ciaze;)
Co do wyprawki to kupilam bodziaki w smyku w super promocji, takie neutralne bo nie znam płci. ;) ogolnie ceny dziecięcych rzeczy są zaporowe, tez pewnie pójde do lumpka coś kupic ;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów? Nie ma żadnych przeciwwskazań? Bo po rodzinie pytałam i niektorzy mówią,że można inni ze nie i trzeba sie wstrzymać do końca...

Ratunku co na zaparcia [emoji53][emoji53][emoji53]
Od kilku dni pojawil się problem , wcześniej było ok . Brzuch boli okropnie ...

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów? Nie ma żadnych przeciwwskazań? Bo po rodzinie pytałam i niektorzy mówią,że można inni ze nie i trzeba sie wstrzymać do końca...
Jeśli wierzysz w przesady (ja nie) to nie farbuje się bo niby dziecko urodzi soe rude 😅 A co do takich prawdziwych spraw to farbowanie u fryzjera może szkodzić tym składem i smrodem. Ja kupiłam na gemini farbę z naturalnych składników bezpieczna do stosowania w czasie ciąży i zaryzykowałam sama. Powiem że jestem zadowolona z efektu ;):)

Jeśli wierzysz w przesady (ja nie) to nie farbuje się bo niby dziecko urodzi soe rude 😅 A co do takich prawdziwych spraw to farbowanie u fryzjera może szkodzić tym składem i smrodem. Ja kupiłam na gemini farbę z naturalnych składników bezpieczna do stosowania w czasie ciąży i zaryzykowałam sama. Powiem że jestem zadowolona z efektu ;):)
Znajoma fryzjerka sama mi wlasnie wczoraj zaproponowała farbowanie, a wie ze jestem w ciąży , dlatego mowie podpytam tutaj co o tym sądzicie ;)

reklama
Znajoma fryzjerka sama mi wlasnie wczoraj zaproponowała farbowanie, a wie ze jestem w ciąży , dlatego mowie podpytam tutaj co o tym sądzicie ;)
Dużo się o tym naczytałam i wolałam nie ryzykować zwykłymi farbami. Może jak masz znajoma fryzjerkę to jak kupisz naturalna farbę to zgodzi Ci się nią poprostu zafarbować ☺

Do góry