Chyba zmienie lekarza prowadzącego.. Tylko czy on mi da od razu i czy będzie chciał prowadzić moja ciążę..Ale przy L4 raczej powinna bardziej patrzeć na charakter Twojej pracy a nie na Twój obecny stan zdrowia... Ja bym chyba zmieniła lekarza. Mój się wręcz dopytywał czy chce L4 ze względu na charakter mojej pracy.
reklama
Machiatta
Fanka BB :)
Kochana u mnie w 10 tc 2,97 cmPiękny kolor
Ja też nigdy nie dostałam po żebrach
Dziewczyny ile długości miały wasze maluszki w 11tc? U nas wczoraj w 10+6 wyszło 2,42cm ale sprzęt moim zdaniem bardzo średni bo Lesko było widać zarys dziecka, w sumie tylko taka fasolkę a u mojej lekarki do której chodzę prywatnie już ponad 2 tygodnie temu było widać delikatnie zarys rączek, glowki i dziecko miało 1,24cm
Apsik09
Bylam wczoraj u internistki, dala mi sol morską i kazała duzo pic. Mowie jej, ze co wypije to wszystko zwracam, wiec dala mi na krew morfologie i na potas z czymś zeby sprawdzic czy sie nie odwodniłam. Jak bedzie kiepsko to szpital. Wczoraj bełt w przychodni, w samochodzie i po powrocie do domu na korytarzu. Chyba jestem w tych 2% kobiet, ktore maja niepowściągliwe wymioty :/ dzisiaj z rana na razie spokoj [emoji1303]
Napolka93
Piękny kolor
Dziewczyny ile długości miały wasze maluszki w 11tc? U nas wczoraj w 10+6 wyszło 2,42cm ale sprzęt moim zdaniem bardzo średni bo Lesko było widać zarys dziecka, w sumie tylko taka fasolkę a u mojej lekarki do której chodzę prywatnie już ponad 2 tygodnie temu było widać delikatnie zarys rączek, glowki i dziecko miało 1,24cm
Ja niestety nie wiem, bo miałam badanie w 8 tc a później w 13 tc.
Machiatta
Współczuję mnie męczyły tylko mdłości i wiem jakie to było męczące... nie wyobrażam sobie jak Ty musisz się czuć no ale trzeba to jakoś przemęczyć dla tego okruszkaBylam wczoraj u internistki, dala mi sol morską i kazała duzo pic. Mowie jej, ze co wypije to wszystko zwracam, wiec dala mi na krew morfologie i na potas z czymś zeby sprawdzic czy sie nie odwodniłam. Jak bedzie kiepsko to szpital. Wczoraj bełt w przychodni, w samochodzie i po powrocie do domu na korytarzu. Chyba jestem w tych 2% kobiet, ktore maja niepowściągliwe wymioty :/ dzisiaj z rana na razie spokoj [emoji1303]
Paulianna89
Chyba zmienie lekarza prowadzącego.. Tylko czy on mi da od razu i czy będzie chciał prowadzić moja ciążę..
Rozumiem że pracodawca nie ma możliwości przeniesienia Ciebie na inne stanowisko a nie chce Ciebie zwolnić ze świadczeń pracy? Mimo że masz do tego prawo
Jeżeli nie chce tego zrobić pracodawca to ja bym porozmawiała z lekarzem powiedziała jak sprawa wyglada, myśle że nie powinien robić problemów.
Ja też zmienialabym lekarza, bo z tym to raczej nic nie uzyskasz. Ja powiedziałam, że ze względu na charakter pracy nie mogę pracować a usłyszałam, że zwolnienie dostanę ale ze względu na stan zdrowia a nie pracęDawno się nie udzielałam ale czytam regularnie. Dziewczyny pomocy! Wczoraj byłam u lekarza (NFZ, 14 tc), po koniec wizyty mówię że będę prosić o zwolnienie na kolejnej wizycie (to będzie 17 tc), a ona że mi nie da, dopiero po 20 tc. Nie widzi wskazan (Nie plamie, a z zaslabnieciami mam isc do neurologa) i ze jej nie przekonam. Co mam zrobić, zmienić lekarza prowadzącego, iść prywatnie po zwolnienie. Chciałam pracować do końca lutego. Jak to opowiadam rodzinie i znajomym to nie wierzą, kazda dostawala bez problemów, wrecz lekarz pytal czy wypisywac zwolnienie.
U mnie w 10 tc maleństwo miało 3.5 cm i tez było widać już zarys dziecka ale to pewnie zależy od jakości sprzętuPiękny kolor
Annallie
Hej, bardzo rzadko się udzielam ale czytam wszystko! [emoji4]
U moich maluchów w 10w2d było po ok 3,5cm.
U moich maluchów w 10w2d było po ok 3,5cm.
Tak w ogóle, jeśli mnie jeszcze ktoś stąd pamięta, to na prenatalnych wyszło, że jednak to ciąża 1k2o [emoji3060]. Dzieci mają już po 7,5cm [emoji3059]Jestem przez dużo spokojniejsza, choć panie doktory nastraszyły mnie, że może będę musiała do Warszawy bądź Gdańska jechać na jakieś badania lub konsultacje. Jutro mam do odbioru wyniki z PAPPA wraz z konsultacja genetyczną. Teraz pytanie, taka konsultacja genetyczna jest zawsze? Zdziwiłam się, że mi kazali przyjść.Piękny kolor
reklama