reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Tak,w piątek pojechałam z plamieniem a na usg stwierdzono brak akcji serca . Dostałam skierowanie do szpitala,i w razie gdyby samo "ruszyło" mam jechać odrazu ale póki co czekam... To chyba jeszcze gorsze to czekanie , chyba wolę to mieć za sobą [emoji25][emoji2731]

Bardzo współczuję tego przez co przechodzisz, znam ten ból[emoji22] I faktycznie, lepiej mieć to już za sobą...

Ja mam wizytę jutro o 15.45 I już mam stresa. A moje mdłości zamieniły się w wieczorne. Przed chwilą w pracy kroiłam pani mielonkę i myślałam że już będę musiała uciekać do kibelka A potem poczułam jej perfumy. Ło matko.

U mnie mdłości dopiero się zaczynają, ale też są popołudniowe. Niby dobrze, bo może będę w stanie jakoś w pracy funkcjonować, ale za to w domu jestem dętka[emoji53]

Witam wszystkich [emoji4] założyłam ten wątek i się więcej nie odezwałam . Nie mogłam się zalogować a reset hasła nie przychodził ma mail i się chwilowo poddałam . Teraz zainstalowalam aplikacje i zobaczymy jak to wszystko działa w aplikacji [emoji4] wiec tak z OM termin wychodzi mi na 26.07 ale z usg wynika ze ciąża jest o2 tyg młodsza ... czyli jestem aktualnie w 9 tyg ciazy, jestem już mama 2 córek 6 i 2 lata i spodziewam się bliźniąt dwuowodniowych . Pozdrawiam wszystkie Sierpniowki [emoji4]

Gratulacje[emoji7]Mnie przeraziła na początku wizja trzeciego malucha, a Ty przeskoczyłaś tą trójeczkę[emoji12]

reklama
Słuchajcie, mam pytanie dotyczące badań krwi. Chodzę do ginekologa prywatnie i dostałam skierowanie na badania, sprawdziłam cennik z luxmedzie i wyszła astronomiczna kwota. Nie mogę znaleźć cennika przychodzi NFZ w internecie. W ogóle moja lista badań:
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza igG
Toksoplazmoza iGM
Różyczka igG
Różyczka igM

Na różyczkę byłam szczepiona, to w ogóle nie wiem po co, a te weneryczne strasznie drogie, tak że za te badania cennik Luxmedu mówi 617zl :o
Dostanę od internisty skierowanie na któreś z tych badań? Gdzie zrobić płatne? Pomocy
Może coś źle sprawdziłas ? Bo cena z kosmosu

Hej a gdzie jest ten kalendarz w tej apce Preglife ?
O to chodzi? [emoji846]
Screenshot_20200107_224051.jpeg

Hej a gdzie jest ten kalendarz w tej apce Preglife ?
Druga zakładka na dole z żarówką ;)

Kochana jestem po tej serii badań w luxmedzie:
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza IgG
Toksoplazmoza IgM
Różyczka IgG
HBc IgM
Nie miałam oznaczenia grupy krwi i różyczki IgM. Za to mialam HBc IgM.
I zapłaciłam 216zł, spora różnica pomiędzy tym co w cenniku luxmedu o którym piszesz. Ja jestem z lubelskiego jakby coś. 😊
To całkiem znośnie, ja weszłam na stronę Luxmed i Warszawa... Ale aż taka różnica? A może masz jakiś pakiet Luxmedu z pracy? Bo ja nie mam nic i patrzę na cennik na stronie. Już zgłupiałam 😵

Aż muszę sprawdzić ile te badania kosztują w Medicoverze 🤔 Luxmed jest dość drogi, ale Medicover też ma ceny galante, mam u nich pakiet z pracy ale jak robiłam badania do prywatnego gina, porównałam ceny z przychodnią rejonową POZ i różnice były zaskakujące 😬

Druga zakładka na dole z żarówką ;)

To całkiem znośnie, ja weszłam na stronę Luxmed i Warszawa... Ale aż taka różnica? A może masz jakiś pakiet Luxmedu z pracy? Bo ja nie mam nic i patrzę na cennik na stronie. Już zgłupiałam 😵
Nie mam żadnego pakietu u nich, jestem zwykłym prywatnym pacjentem. Weszłam teraz na stronę luxmed lublin cennik i licząc z cennika powinnam zapłacić 261zl, a tak jak pisałam zapłaciłam 216zl. Więc nie wiem skąd wynikają te różnice.😑

Miałam iść na pobieranie krwi, ale chłop mnie tak rozgorzał do czerwoności, że nigdzie nie idę, bo się niezbyt dobrze czuję [emoji2959][emoji20]

reklama
Do góry