reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Tak,w piątek pojechałam z plamieniem a na usg stwierdzono brak akcji serca . Dostałam skierowanie do szpitala,i w razie gdyby samo "ruszyło" mam jechać odrazu ale póki co czekam... To chyba jeszcze gorsze to czekanie , chyba wolę to mieć za sobą [emoji25][emoji2731]

Bardzo współczuję tego przez co przechodzisz, znam ten ból[emoji22] I faktycznie, lepiej mieć to już za sobą...

Ja mam wizytę jutro o 15.45 I już mam stresa. A moje mdłości zamieniły się w wieczorne. Przed chwilą w pracy kroiłam pani mielonkę i myślałam że już będę musiała uciekać do kibelka A potem poczułam jej perfumy. Ło matko.

U mnie mdłości dopiero się zaczynają, ale też są popołudniowe. Niby dobrze, bo może będę w stanie jakoś w pracy funkcjonować, ale za to w domu jestem dętka[emoji53]

Witam wszystkich [emoji4] założyłam ten wątek i się więcej nie odezwałam . Nie mogłam się zalogować a reset hasła nie przychodził ma mail i się chwilowo poddałam . Teraz zainstalowalam aplikacje i zobaczymy jak to wszystko działa w aplikacji [emoji4] wiec tak z OM termin wychodzi mi na 26.07 ale z usg wynika ze ciąża jest o2 tyg młodsza ... czyli jestem aktualnie w 9 tyg ciazy, jestem już mama 2 córek 6 i 2 lata i spodziewam się bliźniąt dwuowodniowych . Pozdrawiam wszystkie Sierpniowki [emoji4]

Gratulacje[emoji7]Mnie przeraziła na początku wizja trzeciego malucha, a Ty przeskoczyłaś tą trójeczkę[emoji12]

reklama
Słuchajcie, mam pytanie dotyczące badań krwi. Chodzę do ginekologa prywatnie i dostałam skierowanie na badania, sprawdziłam cennik z luxmedzie i wyszła astronomiczna kwota. Nie mogę znaleźć cennika przychodzi NFZ w internecie. W ogóle moja lista badań:
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza igG
Toksoplazmoza iGM
Różyczka igG
Różyczka igM

Na różyczkę byłam szczepiona, to w ogóle nie wiem po co, a te weneryczne strasznie drogie, tak że za te badania cennik Luxmedu mówi 617zl :o
Dostanę od internisty skierowanie na któreś z tych badań? Gdzie zrobić płatne? Pomocy
Może coś źle sprawdziłas ? Bo cena z kosmosu

Hej a gdzie jest ten kalendarz w tej apce Preglife ?
O to chodzi? [emoji846]
Screenshot_20200107_224051.jpeg

Hej a gdzie jest ten kalendarz w tej apce Preglife ?
Druga zakładka na dole z żarówką ;)

Kochana jestem po tej serii badań w luxmedzie:
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza IgG
Toksoplazmoza IgM
Różyczka IgG
HBc IgM
Nie miałam oznaczenia grupy krwi i różyczki IgM. Za to mialam HBc IgM.
I zapłaciłam 216zł, spora różnica pomiędzy tym co w cenniku luxmedu o którym piszesz. Ja jestem z lubelskiego jakby coś. 😊
To całkiem znośnie, ja weszłam na stronę Luxmed i Warszawa... Ale aż taka różnica? A może masz jakiś pakiet Luxmedu z pracy? Bo ja nie mam nic i patrzę na cennik na stronie. Już zgłupiałam 😵

Aż muszę sprawdzić ile te badania kosztują w Medicoverze 🤔 Luxmed jest dość drogi, ale Medicover też ma ceny galante, mam u nich pakiet z pracy ale jak robiłam badania do prywatnego gina, porównałam ceny z przychodnią rejonową POZ i różnice były zaskakujące 😬

Druga zakładka na dole z żarówką ;)

To całkiem znośnie, ja weszłam na stronę Luxmed i Warszawa... Ale aż taka różnica? A może masz jakiś pakiet Luxmedu z pracy? Bo ja nie mam nic i patrzę na cennik na stronie. Już zgłupiałam 😵
Nie mam żadnego pakietu u nich, jestem zwykłym prywatnym pacjentem. Weszłam teraz na stronę luxmed lublin cennik i licząc z cennika powinnam zapłacić 261zl, a tak jak pisałam zapłaciłam 216zl. Więc nie wiem skąd wynikają te różnice.😑

Miałam iść na pobieranie krwi, ale chłop mnie tak rozgorzał do czerwoności, że nigdzie nie idę, bo się niezbyt dobrze czuję [emoji2959][emoji20]

reklama
Do góry