reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Słuchajcie, mam pytanie dotyczące badań krwi. Chodzę do ginekologa prywatnie i dostałam skierowanie na badania, sprawdziłam cennik z luxmedzie i wyszła astronomiczna kwota. Nie mogę znaleźć cennika przychodzi NFZ w internecie. W ogóle moja lista badań:
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza igG
Toksoplazmoza iGM
Różyczka igG
Różyczka igM

Na różyczkę byłam szczepiona, to w ogóle nie wiem po co, a te weneryczne strasznie drogie, tak że za te badania cennik Luxmedu mówi 617zl :o
Dostanę od internisty skierowanie na któreś z tych badań? Gdzie zrobić płatne? Pomocy
Ja robie prywatnie i na Link do: ALAB pakiet wychodzi 400 zl a w doagnostyce czy jakos tak ponad 300 przez neta (19 badan) wszystkie chyba sa z tego co musimy zrobic.Polowe taniej 🙂

reklama
Słuchajcie, mam pytanie dotyczące badań krwi. Chodzę do ginekologa prywatnie i dostałam skierowanie na badania, sprawdziłam cennik z luxmedzie i wyszła astronomiczna kwota. Nie mogę znaleźć cennika przychodzi NFZ w internecie. W ogóle moja lista badań:
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza igG
Toksoplazmoza iGM
Różyczka igG
Różyczka igM

Na różyczkę byłam szczepiona, to w ogóle nie wiem po co, a te weneryczne strasznie drogie, tak że za te badania cennik Luxmedu mówi 617zl :o
Dostanę od internisty skierowanie na któreś z tych badań? Gdzie zrobić płatne? Pomocy

Mysle ze na czesc badań może wystawić internista skierowania ale chyba akurat na te najtańsze jak morfologia i mocz . Ja np prowadzę ciaze u dwóch ginekologów jednego w luxmedzie gdzie mam pakiet i robię tam wszystkie badania a drugi jest prywatny pracuje w szpitalu w którym będę miała cc .

Witam wszystkich [emoji4] założyłam ten wątek i się więcej nie odezwałam . Nie mogłam się zalogować a reset hasła nie przychodził ma mail i się chwilowo poddałam . Teraz zainstalowalam aplikacje i zobaczymy jak to wszystko działa w aplikacji [emoji4] wiec tak z OM termin wychodzi mi na 26.07 ale z usg wynika ze ciąża jest o2 tyg młodsza ... czyli jestem aktualnie w 9 tyg ciazy, jestem już mama 2 córek 6 i 2 lata i spodziewam się bliźniąt dwuowodniowych . Pozdrawiam wszystkie Sierpniowki [emoji4]
Hohoooo nasza zguba założycielka się znalazla 🙈🤗😁

Grupa krwi
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza igG
Toksoplazmoza iGM
Różyczka igG
Różyczka igM

Ja placilam 230 prywatnie

Grupa krwi
Morfologia
Mocz
WR
HIV
HCV
TSH
Glukoza
Toksoplazmoza igG
Toksoplazmoza iGM
Różyczka igG
Różyczka igM

LuxMed jest chyba najdroższa klinika medyczna, co niestety nie idzie w parze z jakością świadczonych usług czasami :)
Laboratoria Diagonstyka maja chyba najbardziej zachęcające ceny.
Ale spokojnie możesz pójść do ginekologa na NFZ jakiekolwiek i da Ci skierowania. Co więcej podobno położne mogą wypisywać skierowania.
Ja również do moje gina chodzę prywatnie, a do LuxMedu zgłaszam się po skierowania na badania laboratoryjne.

reklama
Ja za część badań płaciłam 100zl i jutro idę na kolejne pobieranie krwi. Niestety nie pomogę w cenniku, bo ja mam troszkę taniej z tego faktu, że teściowa to pielęgniarka [emoji6]

Do góry