reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

U mnie też nie ma. Ale również telefonowa wersja bo w domu brak komputera

Jak wasze fasolki przy niedzieli
Postęp prac przed świętami?!

U nas spokojnie i leniwie i duża fura frytek z nuggetsami :)
Jesteśmy u rodziców, wiec jak to zwykle bywa dom cały już przygotowany, mama nie daje dotknąć się do gotowania, bo popsuję [emoji23]

reklama
Jak tak wasze objawy dziewczyny? U mnie 5 tydzień i jestem już spuchnięta jak balon boję się co będzie pózniej [emoji53]

U mnie w czwartek żółto różowy śluz, ale taki blady, ze teraz myśle, ze może mi się przewidziało. W każdym razie już nie występuje i odkąd to się stało to przestałam narzekać na samopoczucie. Wiec tylko bolesność piersi i ciągniecie jajnika raz na jakiś czas
Może pij więcej wody? Zazwyczaj pomaga i na opuchnięcia i zaparcia

Witajcie w niedziele;-).
Co do snów to dzisiaj miałam pierwszy sen w ciąży - wygadalam się koleżance, ze jestem w ciąży, reszty nie pamietam 🤣

w pierwszej ciąży miałam głupie sny. W sumie jedno i to samo, albo dziecko, które wypada mi z rak i spada na głowę, albo erotyczne 😂

Dziewczyny czy was również brzuch pobolewa? Raz ciągnie, raz kuje i ten krzyż ...
nie miałam tak we wcześniejszych ciążach.

Niestety mam to samo. Nie codziennie, ale prawie. Staram się o tym nie myśleć bo jak myślę to mi się czarne scenariusze włączają....

Słabo słabo
Napewno w najbliższym czasie jajecznicy nie tkne
Przed świętami mam obawy dość spore zwłaszcza że na wigilii będzie moja mama i "teściowa
Wiec wypadało by się postawić ale tak bardzo chęci niema

O jeny, ale się wpakowałaś! Nie dość, że samopoczucie ciążowe to jeszcze organizujesz wigilię? Współczuję i trzymam kciuki, abyś podołała ;)

A są taki suwaki żeby pokazywało który to tydzień ciąży, a nie ile do porodu?

Oczywiście, ja mam taki ustawiony :)
W trzecim kroku masz do wyboru: który to tydzień ciąży albo odliczanie ile zostało do porodu :)

U nas spokojnie i leniwie i duża fura frytek z nuggetsami :)
Jesteśmy u rodziców, wiec jak to zwykle bywa dom cały już przygotowany, mama nie daje dotknąć się do gotowania, bo popsuję [emoji23]

Zazdroszczę Ci, nic nie musisz dzięki temu robić :) A ja mam kupę roboty i lenia jak nigdy dotąd!!! 😖🧐

Witajcie w niedziele;-).
Co do snów to dzisiaj miałam pierwszy sen w ciąży - wygadalam się koleżance, ze jestem w ciąży, reszty nie pamietam 🤣

w pierwszej ciąży miałam głupie sny. W sumie jedno i to samo, albo dziecko, które wypada mi z rak i spada na głowę, albo erotyczne 😂

No nieźle, nieźle! To się mężuś cieszy jak mu zdajesz relację ze swoich erotycznych wyobrażeń 😆😁

Klara28, masz piękny serduszkowy suwaczek z informacją, że za 7 miesięcy, 2 tygodnie i 3 dni będziesz rodzić :)

Karolaa134, Ty również pięknie wstawiłaś swój suwaczek z ciężarną, na którym widnieje napis, że jesteś w 6 tygodniu i 3 dniu ciąży :) Prawie tak jak ja 😁 Kiedy miałaś ostatnią @ i na kiedy masz termin?

Dziewczyny, jak chcecie zobaczyć suwaki to musicie się zalogować na forum przez kompa/lapka. Na telefonach niestety ich nie widać :(

reklama
Mamtak samo..juz sie nawet zastanawiałam czy to aby nie jakies zatrucie...bo jak mam przez chwile na cis ochote to jak to zjem to potem juz drugi raz nie dam rady tego przełknac..zbrzydł mi już kapuśniak nawet;/ jedyne ci cały czas moge jesc to chyba owoce... miesa..fuj...juz nawet przestałam gotować bo nic mi nie smakuje;(
Dokładnie to samo. Gotowanie przychodzi mi z mega trudnością. Jednego dnia rzuciłam się na kiszone ogórki, a teraz nie mogę zdzierżyć ich zapachu. Mam nadzieję że szybko nam minie :)

Do góry