reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny ja po wizycie. Ostatnia miesiaczka 8listopad, owu 24listopad. Wg aplikacji 5t5d. Na usg widac bylo tylko pęchęrzyk z ogonkiem, ktory jest czlowieczkiem . Calosc ma niecaly 1cm. Lekarka powiedziala, ze powinno byc juz serduszko wg jej obliczen, ktore zrobila na swojej aplikacji wychodzi jej 6t0d. Powoedxiala tez , ze Jest malutki ale nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Mam na razie nie robic badan ze skierowania, przyjsc za dwa tyg (03.01) i sprawdzimy czy jest serduszko. Dopiero isc z badaniami. Zalozyla mi karte ciazy, wyszlam i mam mieszane uczucia 🤔 ale mysle, ze zle policzyla, nie zapytala mnie jakie mam cykle (nawet33dni) nie zwrocila uwagi na to ze powiedzialam o owu 24 listopada. Wg mnie ciąża jest mlodsza...
Widzę ze całkiem podobnie jak u mnie. Owu mniej więcej 22-23 listopada. Tez idę 3 stycznia. Tylko ja @ mialam 3 listopada tylko owu koło 20dc.

reklama
Ja mam termin porodu na 1 sierpnia. Ostatni miesiączką 25 października.Ja byłam 17grudnia to wtedy dostałam skierowania na te badania na bardzo krótki termin bo do 3 stycznia. i do 3 stycznia mam zrobić usg do 10 tygodnia, z moja lekarka co poradziła poprzednia ciaze mam wizytę na 17 stycznia, ale to juz bede zdecydowanie za późno...Kurde a pracuje cały czas nawet w weekendy i nie mam kiedy zrobić i jeszcze ta przerwa świąteczna.
O, a mi lekarz wyliczył na 2 sierpnia, też ostatnia @ 25 października 💪🏻

Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu. Jeśli miałaś 8 listopada, to jesteś koło 6 tygodnia ciąży. W takim wieku ciąży może jeszcze nie być serduszka i nie jest to powód do zmartwień.
To tez takie liczenie nie do końca dobre bo moja koleżanka miała tak długie cykle ze szkoda gadać. Owu po 30dc cyklu czyli nie miala nawet co liczyć tygodni od pierwszego dnia @ bo u niej owu była dobre dwa tygodnie poniej niż u kogoś kto ma cykl 28- dniowy. Według OM była np w 8 tygodniu a według usg 5-6 wiec duża różnica.

Otulka5, Otoona - macie piękne wyniki, gratki :)

Możliwe, sama jestem przykładem niestety ;)
Połóż się i odpocznij, mi pozycja pozioma pomaga na ból brzucha :)

Mnie też jest lepiej w pozycji leżącej albo chociaż pół-leżącej :)

Ja ide na 27 grudnia bo to jedyny termin.Macie zrobione juz wszystkie badania do 10 tygodnia ciazy?? Czy tylko ja na ostatnia chwile bede robi.

Ja jeszcze badań żadnych nie robiłam. Zrobię dopiero początkiem stycznia, żeby były "świeże" na wizytę ;)

Dziewczyny dzieki za kciuki beta 1295.8 [emoji4]

Super :) Teraz możesz spać spokojnie :)

27 mam USG, chodzę do przychodni gdzie osobno jest wizyta i osobno badanie, średnie to ale lekarz super. Akurat ja dostałam skierowanie na wszystkie badania jakoś w piątym tygodniu, jak poszłam pierwszy raz do lekarza. Nie wiem tylko czy mam wszystkie, usiądę jutro i sprawdzę, w razie czego będę szybko nadrabiać 🙈
@Wielka Mi :) tak mi się czasami odklei, ale rzadko 😅 chciałam trochę świątecznych gównostujek wyciągnąć, to tak w syfie postawić to wstyd 😂

Haha, ja nie pozwalam mężowi choinki ubierać bo syf w domu, ciekawe czy do wtorku uda mi się to ogarnąć :p

Dziewczyny ja po wizycie. Ostatnia miesiaczka 8listopad, owu 24listopad. Wg aplikacji 5t5d. Na usg widac bylo tylko pęchęrzyk z ogonkiem, ktory jest czlowieczkiem . Calosc ma niecaly 1cm. Lekarka powiedziala, ze powinno byc juz serduszko wg jej obliczen, ktore zrobila na swojej aplikacji wychodzi jej 6t0d. Powoedxiala tez , ze Jest malutki ale nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Mam na razie nie robic badan ze skierowania, przyjsc za dwa tyg (03.01) i sprawdzimy czy jest serduszko. Dopiero isc z badaniami. Zalozyla mi karte ciazy, wyszlam i mam mieszane uczucia 🤔 ale mysle, ze zle policzyla, nie zapytala mnie jakie mam cykle (nawet33dni) nie zwrocila uwagi na to ze powiedzialam o owu 24 listopada. Wg mnie ciąża jest mlodsza...

My Kobiety zawsze mamy najlepsze przeczucia, najlepiej wiesz w jakim wieku może być Twoja ciąża. Nie chciałabys zmienić lekarki, jeśli ta nie jest zbyt precyzyjna i skupiona na pacjentce?

Ja mam termin porodu na 1 sierpnia. Ostatni miesiączką 25 października.Ja byłam 17grudnia to wtedy dostałam skierowania na te badania na bardzo krótki termin bo do 3 stycznia. i do 3 stycznia mam zrobić usg do 10 tygodnia, z moja lekarka co poradziła poprzednia ciaze mam wizytę na 17 stycznia, ale to juz bede zdecydowanie za późno...Kurde a pracuje cały czas nawet w weekendy i nie mam kiedy zrobić i jeszcze ta przerwa świąteczna.
Masz już jakiś plan jak to ogarnąć, żeby było dobrze i żebyś się wyrobiła?

My Kobiety zawsze mamy najlepsze przeczucia, najlepiej wiesz w jakim wieku może być Twoja ciąża. Nie chciałabys zmienić lekarki, jeśli ta nie jest zbyt precyzyjna i skupiona na pacjentce?

Masz już jakiś plan jak to ogarnąć, żeby było dobrze i żebyś się wyrobiła?
sprawdza czy w wigilie można rano zrobić badania, jak nie to 27grudnia mam na rano ginekologa a pózniej zrobie badania.Weźme stare wyniki i powiem jaka sytuacja.

Kochana spac ja bede spokojnie jak bede juz po usg. Lekarz po dzisiejszym wyniku kazał mi przyjść za dwa tyg. Ooo losie tyle czekania
Otulka5, Otoona - macie piękne wyniki, gratki :)

Mnie też jest lepiej w pozycji leżącej albo chociaż pół-leżącej :)

Ja jeszcze badań żadnych nie robiłam. Zrobię dopiero początkiem stycznia, żeby były "świeże" na wizytę ;)

Super :) Teraz możesz spać spokojnie :)

Haha, ja nie pozwalam mężowi choinki ubierać bo syf w domu, ciekawe czy do wtorku uda mi się to ogarnąć :p

Trzymam dwa kciuki z całych sił 👍 👍

Super podejście, jesteś mega Optymistką - zaraź mnie proszę :) Macie jakiś plan jak oswoić z nowiną córki?

Super, to może jednak nie jest taki zły jak myślałam ;) Choć jak łykałam Maglek to czułam ten magnez w sobie, a po tych na razie nie bardzo czuję.
U mnie po tym MagneB6 jakby mniej brzuch ciągnął. A podobno właśnie o to w tym wszystkim chodzi ;)

reklama
My już po wieczornej drzemce
To jest straszne człowiek wraca z pracy po 17 lekka obiadokolacja i kocyk 🤭
A tu święta za pasem a nic się niechce 😅

Do góry