reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny ja po wizycie. Ostatnia miesiaczka 8listopad, owu 24listopad. Wg aplikacji 5t5d. Na usg widac bylo tylko pęchęrzyk z ogonkiem, ktory jest czlowieczkiem . Calosc ma niecaly 1cm. Lekarka powiedziala, ze powinno byc juz serduszko wg jej obliczen, ktore zrobila na swojej aplikacji wychodzi jej 6t0d. Powoedxiala tez , ze Jest malutki ale nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Mam na razie nie robic badan ze skierowania, przyjsc za dwa tyg (03.01) i sprawdzimy czy jest serduszko. Dopiero isc z badaniami. Zalozyla mi karte ciazy, wyszlam i mam mieszane uczucia 🤔 ale mysle, ze zle policzyla, nie zapytala mnie jakie mam cykle (nawet33dni) nie zwrocila uwagi na to ze powiedzialam o owu 24 listopada. Wg mnie ciąża jest mlodsza...

reklama
Dziewczyny ja po wizycie. Ostatnia miesiaczka 8listopad, owu 24listopad. Wg aplikacji 5t5d. Na usg widac bylo tylko pęchęrzyk z ogonkiem, ktory jest czlowieczkiem . Calosc ma niecaly 1cm. Lekarka powiedziala, ze powinno byc juz serduszko wg jej obliczen, ktore zrobila na swojej aplikacji wychodzi jej 6t0d. Powoedxiala tez , ze Jest malutki ale nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Mam na razie nie robic badan ze skierowania, przyjsc za dwa tyg (03.01) i sprawdzimy czy jest serduszko. Dopiero isc z badaniami. Zalozyla mi karte ciazy, wyszlam i mam mieszane uczucia 🤔 ale mysle, ze zle policzyla, nie zapytala mnie jakie mam cykle (nawet33dni) nie zwrocila uwagi na to ze powiedzialam o owu 24 listopada. Wg mnie ciąża jest mlodsza...
Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu. Jeśli miałaś 8 listopada, to jesteś koło 6 tygodnia ciąży. W takim wieku ciąży może jeszcze nie być serduszka i nie jest to powód do zmartwień.

Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu. Jeśli miałaś 8 listopada, to jesteś koło 6 tygodnia ciąży. W takim wieku ciąży może jeszcze nie być serduszka i nie jest to powód do zmartwień.
Wiem wiem, rozumiem ze musiala mnie uswiadomic z kazdej strony;) nie martwie sie, mam podswiadomie same dobre mysli ;)

Przepraszam, na kiedy masz termin? Bo ja 5 tydzień a Ty już o 10 tc? Ja badania będę robić w 8 tc.
Ja mam termin porodu na 1 sierpnia. Ostatni miesiączką 25 października.Ja byłam 17grudnia to wtedy dostałam skierowania na te badania na bardzo krótki termin bo do 3 stycznia. i do 3 stycznia mam zrobić usg do 10 tygodnia, z moja lekarka co poradziła poprzednia ciaze mam wizytę na 17 stycznia, ale to juz bede zdecydowanie za późno...Kurde a pracuje cały czas nawet w weekendy i nie mam kiedy zrobić i jeszcze ta przerwa świąteczna.

reklama
Do góry