reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny ja po wizycie. Ostatnia miesiaczka 8listopad, owu 24listopad. Wg aplikacji 5t5d. Na usg widac bylo tylko pęchęrzyk z ogonkiem, ktory jest czlowieczkiem . Calosc ma niecaly 1cm. Lekarka powiedziala, ze powinno byc juz serduszko wg jej obliczen, ktore zrobila na swojej aplikacji wychodzi jej 6t0d. Powoedxiala tez , ze Jest malutki ale nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Mam na razie nie robic badan ze skierowania, przyjsc za dwa tyg (03.01) i sprawdzimy czy jest serduszko. Dopiero isc z badaniami. Zalozyla mi karte ciazy, wyszlam i mam mieszane uczucia 🤔 ale mysle, ze zle policzyla, nie zapytala mnie jakie mam cykle (nawet33dni) nie zwrocila uwagi na to ze powiedzialam o owu 24 listopada. Wg mnie ciąża jest mlodsza...

reklama
Dziewczyny ja po wizycie. Ostatnia miesiaczka 8listopad, owu 24listopad. Wg aplikacji 5t5d. Na usg widac bylo tylko pęchęrzyk z ogonkiem, ktory jest czlowieczkiem . Calosc ma niecaly 1cm. Lekarka powiedziala, ze powinno byc juz serduszko wg jej obliczen, ktore zrobila na swojej aplikacji wychodzi jej 6t0d. Powoedxiala tez , ze Jest malutki ale nie znaczy to, ze jest cos nie tak. Mam na razie nie robic badan ze skierowania, przyjsc za dwa tyg (03.01) i sprawdzimy czy jest serduszko. Dopiero isc z badaniami. Zalozyla mi karte ciazy, wyszlam i mam mieszane uczucia 🤔 ale mysle, ze zle policzyla, nie zapytala mnie jakie mam cykle (nawet33dni) nie zwrocila uwagi na to ze powiedzialam o owu 24 listopada. Wg mnie ciąża jest mlodsza...
Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu. Jeśli miałaś 8 listopada, to jesteś koło 6 tygodnia ciąży. W takim wieku ciąży może jeszcze nie być serduszka i nie jest to powód do zmartwień.

Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu. Jeśli miałaś 8 listopada, to jesteś koło 6 tygodnia ciąży. W takim wieku ciąży może jeszcze nie być serduszka i nie jest to powód do zmartwień.
Wiem wiem, rozumiem ze musiala mnie uswiadomic z kazdej strony;) nie martwie sie, mam podswiadomie same dobre mysli ;)

Przepraszam, na kiedy masz termin? Bo ja 5 tydzień a Ty już o 10 tc? Ja badania będę robić w 8 tc.
Ja mam termin porodu na 1 sierpnia. Ostatni miesiączką 25 października.Ja byłam 17grudnia to wtedy dostałam skierowania na te badania na bardzo krótki termin bo do 3 stycznia. i do 3 stycznia mam zrobić usg do 10 tygodnia, z moja lekarka co poradziła poprzednia ciaze mam wizytę na 17 stycznia, ale to juz bede zdecydowanie za późno...Kurde a pracuje cały czas nawet w weekendy i nie mam kiedy zrobić i jeszcze ta przerwa świąteczna.

reklama
Do góry