reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Nie mam pojecia 🤷‍♀️bo jak bylam w poniedziałek u ginekologa to powiedzial ze jest pecherzyk i nic nie mowil. 30 grudnia mam przyjść z wynikami badan na kontrolę. Ostatnia miesiączkę mialam 8 listopada. Owulacje nie mam pojecia ok 24 listopada chyba. Czekam bardzo na ta wizyte=)
Zwłaszcza że przyspieszyła bym wizulyte tylko na 30
A chciałam iść już teraz w tej chwili bo miałam mega boleści brzucha a to poprostu "kalendarzowy" okres którego nie było

reklama
Dzisiaj od rana jak to ja się cieszyłam, ze dobrze się czuje... byłam w południe w toalecie i na papierze leciuteńko różowa, może brązowa wydzielina. A tak naprawdę to teraz się zastanawiam czy była bardziej żółto różowa... już sama nie wiem :/
Oczywiście się zestresowałam, bo 4 mce temu poronienie
To była pojedyncza sytuacja
Ale teraz jestem na spacerze z psem i tak mnie brzuch nawala, nieco poniżej pepka, aż wchodzi ten ból na plecy [emoji20]
Zawsze tak miałam jak był problem z....”2”... bo ból okresowy to na pewno nie jest.
Brzuch wzięty jakby miał zaraz wybuchnąć. Czy to możliwe żeby na samym początku ciąży działy się takie rzeczy?
Możliwe, sama jestem przykładem niestety ;)
Połóż się i odpocznij, mi pozycja pozioma pomaga na ból brzucha :)

Ja już przepisałam się na 10.01, bo do 17 to bym chyba zakwitła, a jak się pojawi możliwość to pójdę 09.01. I tak ciągle z tyłu głowy o tym myślę. Jak tu świętować?

Jeśli miałaś 8 listopada to wychodzi coś koło 6tc. Tak to się liczy, a dokładniejszy wiek podadzą na USG. Owu się mogła przesunąć to różnie z tym wiekiem faktycznym bywa 🙈 też idę 30 grudnia do lekarza, będę już po drugim USG 😎
Ja ide na 27 grudnia bo to jedyny termin.Macie zrobione juz wszystkie badania do 10 tygodnia ciazy?? Czy tylko ja na ostatnia chwile bede robi.

Jeśli miałaś 8 listopada to wychodzi coś koło 6tc. Tak to się liczy, a dokładniejszy wiek podadzą na USG. Owu się mogła przesunąć to różnie z tym wiekiem faktycznym bywa 🙈 też idę 30 grudnia do lekarza, będę już po drugim USG 😎
No ja 1 usg mialam w poniedzialek. Ale mam tego ginekologa takiego mruka. 30 ide do niego ostatni raz i pozniej juz do innego sie zapisze

reklama
Ja ide na 27 grudnia bo to jedyny termin.Macie zrobione juz wszystkie badania do 10 tygodnia ciazy?? Czy tylko ja na ostatnia chwile bede robi.
27 mam USG, chodzę do przychodni gdzie osobno jest wizyta i osobno badanie, średnie to ale lekarz super. Akurat ja dostałam skierowanie na wszystkie badania jakoś w piątym tygodniu, jak poszłam pierwszy raz do lekarza. Nie wiem tylko czy mam wszystkie, usiądę jutro i sprawdzę, w razie czego będę szybko nadrabiać 🙈
@Wielka Mi :) tak mi się czasami odklei, ale rzadko 😅 chciałam trochę świątecznych gównostujek wyciągnąć, to tak w syfie postawić to wstyd 😂

Do góry