reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej kochane!
Na poczatku gratuluje wszystkich serduszek oraz wizyt potwierdzajacych ciążę:) 🥰🤗
Witam nowe koleżanki;)
Cały czas poczytuje Was, ale dużo mam roboty w pracy i noe za bardzo mam kiedy pisac..
Poza tym ostatnio mialam straszne mdłosci i wysublimowany apetyt...
Wczoraj mi sie polepszyło i znowu jakby mniej bolą mnie piersi a w głowie już durne myśli powstają, że chyba nic z tego ;/ i znowu jestem przerażona;(
Cieżka jest ciąża poki jej nie widać..
Jak u Was?

reklama
To ja już sie pogubiłam jak to jest z tymi umowami...
Przepraszam ze tak sie cofnelam w temacie ale przegladalam co bylo predzej niewiem czy juz znalazłaś wyjasnienie tego tematu ale tak jak pisza ze ochrona hest od pierwszego dnia ciazy czy to umowa na stale czy na czas okreslony. Mozna rozwiazac umowe z ciezarna ale tylko w przypadky kiedy ta umowa sama konczy sie przed uplywam 12 tygodnia np. Masz teraz 7 tydzien a umowa konczylaby ci sie z koncem grudnia to nie musza przedluzac ale w twoim przypadku masz umowe do lipca wiec musza przedluzyc ci do dnia porodu a macierzyński bedziesz dostawac z zusu

Hej kochane!
Na poczatku gratuluje wszystkich serduszek oraz wizyt potwierdzajacych ciążę:) 🥰🤗
Witam nowe koleżanki;)
Cały czas poczytuje Was, ale dużo mam roboty w pracy i noe za bardzo mam kiedy pisac..
Wczoraj mi sie polepszyło i znowu jakby mniej bolą mnie piersi a w głowie już durne myśli powstają, że chyba nic z tego ;/ i znowu jestem przerażona;(
Jak u Was?
Ja kupiłam pastylki z imbirem do ssania póki co pomagają. I wit b6.

Hej kochane!
Witam nowe koleżanki;)
Jak u Was?
Raz bolą, raz nie bolą... Jak bolą to bez spektakularnych odczuć, taki... hmmm... zakwas.
Pobolewanie podbrzusza, ale to już nie wiem z jakich powodów, bo od kilku dni mam zaparcia :( Na pewno raz na jakiś czas ciągnie jajnik, głównie prawy.
No i jedna rzecz, która trochę mnie niepokoi. Zmęczenie mięśni, a to w kolanach, a w udach. Łapały mnie takie bóle na kilka dni przed jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Jak wstaję po nocy to jest ok, później pojawiają się w ciągu dnia.

Cześć w czwartek!
Mnie od wczoraj muli....
Zamówiłam w końcu wczoraj fotokalendarz.
Na sierpień wstawilam zdjecie syna w koszulce „będę starszym bratem” i zaznaczyłam wstępna datę porodu.
Ciekawa jestem bardzo min rodziców i czy wogole zajarza o co chodzi 🥰
Super pomysł :)
Widziałam kilka filmików jak przyszli rodzice informują swoich rodziców o tym, że zostaną dziadkami :) baaardzo to wzruszające :) Ale pomysłów jest całe mnóstwo!
Ale ten z kalendarzem chyba zgapię od Ciebie :D

Super pomysł :)
Widziałam kilka filmików jak przyszli rodzice informują swoich rodziców o tym, że zostaną dziadkami :) baaardzo to wzruszające :) Ale pomysłów jest całe mnóstwo!
Ale ten z kalendarzem chyba zgapię od Ciebie :D
Początkowo chciałam zrobić cały album z nasza „historia”. Ale jak zaczęłam wybierać zdjęcia i je przeglądać to stwierdziłaM ze jednak za dużo roboty i wpadł mi do głowy kalendarz, bo chyba wyświetlił mi się na Facebooku 😅

Boże co za okropny dzień... Dobrze że już jutro wizyta,szkoda tylko że na 20:30. Jest może ktoś kogo tak ciągnie do mięsa? No słodyczy nie mogę, a mięso tak, nie wiem czy to mój własny apetyt czy jednak ciążowa zachcianka?!
Mnie niestety na odwrot, na mięso patrzec nie moge;( a całe zycie jem tylko mieso czyli wszystko odwrotnie...

Przepraszam ze tak sie cofnelam w temacie ale przegladalam co bylo predzej niewiem czy juz znalazłaś wyjasnienie tego tematu ale tak jak pisza ze ochrona hest od pierwszego dnia ciazy czy to umowa na stale czy na czas okreslony. Mozna rozwiazac umowe z ciezarna ale tylko w przypadky kiedy ta umowa sama konczy sie przed uplywam 12 tygodnia np. Masz teraz 7 tydzien a umowa konczylaby ci sie z koncem grudnia to nie musza przedluzac ale w twoim przypadku masz umowe do lipca wiec musza przedluzyc ci do dnia porodu a macierzyński bedziesz dostawac z zusu
Nie szukałam nic jeszcze wiec dziękuje za informacje;* przyda się:)

reklama
Raz bolą, raz nie bolą... Jak bolą to bez spektakularnych odczuć, taki... hmmm... zakwas.
Pobolewanie podbrzusza, ale to już nie wiem z jakich powodów, bo od kilku dni mam zaparcia :( Na pewno raz na jakiś czas ciągnie jajnik, głównie prawy.
No i jedna rzecz, która trochę mnie niepokoi. Zmęczenie mięśni, a to w kolanach, a w udach. Łapały mnie takie bóle na kilka dni przed jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Jak wstaję po nocy to jest ok, później pojawiają się w ciągu dnia.
Zaparcia tez mam...ale jak podjadłam tego kapusniaku to troche polatałam do toalety plus kefir wypiłam jakos idzie;d
Te piersi też wlasnoe mam bardziej takie zakwasya dwa dni temu bolały strasznie...
moze wspomnij o tym bólu dla lekarza jak bedziesz na wizycie;)

Do góry