reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja bez czekolady żyć nie mogłam, codziennie do kawki jakiś smakołyk... A teraz mięso, mięso i jeszcze raz mięso. Pod każda postacią.
Ostatnio popłakałam się z żalu, ze nie mogę zjeść wątróbki, a tak pysznie wyglądała :(
I grejpfruty. Wcześniej nie przepadałam, teraz jeden dziennie to minimum
Słodycze mogą nie istnieć
może będziemy miały chłopców? :-D
Mnie niestety na odwrot, na mięso patrzec nie moge;( a całe zycie jem tylko mieso czyli wszystko odwrotnie...
ja tak miałam przy córce, a teraz zupełnie odwrotnie ;)
@SierraP @nata$za88 udanej wizyty
emoji1364.png
emoji1364.png

@MalyGosc to normalne w ciąży! Do 5tego miesiąca mogą bolec mięśnie bo zaczął się proces „relaksacji mięśni” który przygotowuje ciało do porodu

Miłego dnia dziewczyny! Ja dziś mam w planie sprzątanie całej chaty i zakupy bo jutro ruszam w trasę po mamę
emoji28.png
ale w przerwie na kawę wpadnę poczytać co u Was
emoji177.png
Dzięki, już się nie mogę doczekać! Miłego sprzątania, tylko się nie forsuj 😘
@Bezkonserwantow fajny pomysł, ja byłam przeciwna mówieniu już teraz, ale ostatecznie zdecyduje ta wizyta, żeby był chociaż pęcherzyk to jednak mówimy, okazja powiedzieć takie coś w Święta pewnie się już nam nie zdarzy :-D
@SierraP i @kasiula34 za Was też będę trzymać kciuki, oby ten dzień był dla nas wszystkich szczęśliwy 🤞

reklama
Beta powyżej normy może sugerować raka... czego nikomu nie życzę. Mój znajomy musiał zrobić test ciążowy, ale zrobił oczy jak mu lekarz powiedział o tym. Ale wszystko skończyło się dobrze.
O to nie wiedzialam. Gdzies mi smignelo ze bete sie na cos tez sprawdza ale na co juz sie nie zaglebialam. Dobrze ze sie szczealiqie skonczylo.

Pewnie, ze powtórzę, ale do piatku chyba zwariuję. Właśnie jakies dziwne te widelki, nigdzie indziej w internecie takich nie znalazlam... Wszedzie powyżej 5 to ciąża. Zobaczymy... Widziałam ze pisalyscie o wadze, ja to dopiero jestem szkielet 43kg 160cm wzrostu... W pierwszej ciazy przytyłam 17kg liczylam, ze cos zostanie, nie zostalo nic 😋
To figurę mamy wręcz identyczna. Ja ostatnio przytylam 2 kg i mam 45 ale przez jakiś czas miałam 43 i też 160 wzrostu.
Co do widełek to moje laboratorium do wyników nie dołączyło żadnych widełek. Więc jeszcze "lepiej".

Hej kochane!
Na poczatku gratuluje wszystkich serduszek oraz wizyt potwierdzajacych ciążę:) [emoji3059][emoji847]
Witam nowe koleżanki;)
Cały czas poczytuje Was, ale dużo mam roboty w pracy i noe za bardzo mam kiedy pisac..
Poza tym ostatnio mialam straszne mdłosci i wysublimowany apetyt...
Wczoraj mi sie polepszyło i znowu jakby mniej bolą mnie piersi a w głowie już durne myśli powstają, że chyba nic z tego ;/ i znowu jestem przerażona;(
Cieżka jest ciąża poki jej nie widać..
Jak u Was?
Hej, mnie też piersi bolą raz mniej a raz bardziej i to o różnych porach dnia ale się tym nie martwię. To dopiero początki, więc pewnie wszystko się dopiero rozkręca [emoji6]

Boże co za okropny dzień... Dobrze że już jutro wizyta,szkoda tylko że na 20:30. Jest może ktoś kogo tak ciągnie do mięsa? No słodyczy nie mogę, a mięso tak, nie wiem czy to mój własny apetyt czy jednak ciążowa zachcianka?!
Mnie też bardziej ciągnie do mięsa i słonych rzeczy niż słodyczy. Zobaczymy, czy się sprawdzi czy to na synów [emoji16]

Helloł ! 😀 Odebrałam wyniki badań,wszystko dobrze jedynie ciężar właściwy moczu troszkę zaniżony ... Ciekawe co powie mój gin 😁 Ja to wogole laski powiem że odpukac ! nic mi nie jest 😀 Gdyby nie brak okresu to bym ciąży nie podejrzewała :D Jem wszystko,ale raczej niewiele czyli jak do tej pory 😂 Dziś już 6t4d nie mogę uwierzyć jak to leci . Oby do 30 grudnia i wizyta 🤩 Miłego dnia Wszystkim !

Tak Was podczytuję z nadzieją, że jeszcze uda mi się dołączyć rzutem na taśmę z terminem na 25 sierpnia :) Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)
A z tym mięsem to mnie odrzucało w ciąży z synem, za to słodkie mogłam jeść ciągle, ale u mnie to żaden wyznacznik bo normalnie też nie umiem się powstrzymać :p I odrzuciło mnie od kawy.

reklama
Tak Was podczytuję z nadzieją, że jeszcze uda mi się dołączyć rzutem na taśmę z terminem na 25 sierpnia :) Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)
A z tym mięsem to mnie odrzucało w ciąży z synem, za to słodkie mogłam jeść ciągle, ale u mnie to żaden wyznacznik bo normalnie też nie umiem się powstrzymać [emoji14] I odrzuciło mnie od kawy.
To trzymam kciuki, żebyś dołączyła do sierpniówek [emoji6] na kiedy masz termin @?

Do góry