reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cos mi nie pasuje z tym moim wynikiem, weszlam w wersję do wydruku i tam są podane jakieś normy tego laboratorium i moj wynik nie miesci sie w ich przecialach😔 juz nie wiem zupelnie jak to interpretować. Nakrecam się strasznie...
Nie nakręcaj się, spójrz, w moim labo są takie normy, te widełki są bardzo szerokie, ale ważny jest przyrost, jeśli beta Cię niepokoi, powtórz ją po 48h, od wysokości ważniejszy jest przyrost.

Załączniki

• 55A74456-D6E0-4880-942B-D010FADFCF72.jpeg
    55A74456-D6E0-4880-942B-D010FADFCF72.jpeg
    76,4 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Mnie tez dużo mocniej ale zaczynało się od boli jak na @. I skąd to moje skojarzenie. Ja byłam w 11tc jak poroniłam. Miałam wywoływane poronienie bo serduszko przestało bić a samo się nie chciało zacząć. Chcieli mi od razu dac tabletki ale ja stwierdziłam ze może samo się zacznie A najlepiej w domu (unikam szpitali jak okna) ale nic z tego. Musiałam iść. Obylo się bez zabiegu na szczęście
Ja też w domu 😔ale jeszcze potem zabieg. Zrobiłam taką głupotę że głowa mała🥺poroniłam o północy i po wszystkim poszłam spać wstałam rano zawiozłam córkę do przedszkola i pojechałam ze skierowaniem /które przecież dostałam dzień wcześniej wieczorem ale nie!!! Tylko nie do szpitala 😒/ mogło to się źle skończyć dostałam opr od lekarza ale w szoku byłam 🙄

Cos mi nie pasuje z tym moim wynikiem, weszlam w wersję do wydruku i tam są podane jakieś normy tego laboratorium i moj wynik nie miesci sie w ich przecialach😔 juz nie wiem zupelnie jak to interpretować. Nakrecam się strasznie...
Zrób dokładnie tak jak jest napisane, czyli dla wyniku większego lub równego 25 powtórz badanie po 48 godzinach ;)

Nie stresuj sie. Dziwne te widelki. Przeciez beta 47 to ewidentnie ciaza. Nie martw sie ! Niejedna taka wartosc miala

Pewnie, ze powtórzę, ale do piatku chyba zwariuję. Właśnie jakies dziwne te widelki, nigdzie indziej w internecie takich nie znalazlam... Wszedzie powyżej 5 to ciąża. Zobaczymy... Widziałam ze pisalyscie o wadze, ja to dopiero jestem szkielet 43kg 160cm wzrostu... W pierwszej ciazy przytyłam 17kg liczylam, ze cos zostanie, nie zostalo nic 😋

Ja w pierwszej ciąży miałam jakoś koło 70, po 48h niecałe 200. Wiec moje wartości tez by się nie mieściły 🤣

No dziwne te normy u mnie są inne🤔 hmmm żebym jeszcze umiała zdjęcie wrzucić to by super było😎😎coś mi nie idzie

Pewnie, ze powtórzę, ale do piatku chyba zwariuję. Właśnie jakies dziwne te widelki, nigdzie indziej w internecie takich nie znalazlam... Wszedzie powyżej 5 to ciąża. Zobaczymy... Widziałam ze pisalyscie o wadze, ja to dopiero jestem szkielet 43kg 160cm wzrostu... W pierwszej ciazy przytyłam 17kg liczylam, ze cos zostanie, nie zostalo nic 😋
Taaaa całkiem jak u mnie 😋😋😋 i tylko cycki zmizerniały😂😂😂 najgorsze z tego wszystkiego. Powiem wam że jak się uda i będzie dobrze to karmię 2 miesiące i przestawiam na modyfikowane. Starsza karmiłam piersią 2.5 miesiąca że względów zdrowotnych a młodszą 9 miesięcy może mnie ktoś za to skarci ale nigdy więcej!!!! Z moją wagą to była tragedia w 4 miesiące miesciłam się s stare spodnie wręcz były za duże i strasznie mi z tym było. Jeśli chodzi o nieprzecenione wartości karmienia piersią to hmmmm to mlodsza jest mega alergikiem I ma astmę a była na piersi natomiast starsza okaz zdrowia. Może przypadek ale ja nie dam rady znów karmić za duży to dla mnie wysiłek

Ja też w domu 😔ale jeszcze potem zabieg. Zrobiłam taką głupotę że głowa mała🥺poroniłam o północy i po wszystkim poszłam spać wstałam rano zawiozłam córkę do przedszkola i pojechałam ze skierowaniem /które przecież dostałam dzień wcześniej wieczorem ale nie!!! Tylko nie do szpitala 😒/ mogło to się źle skończyć dostałam opr od lekarza ale w szoku byłam 🙄
Ja nawet nie będę pisać co zrobiłam przy pozamacicznej. Bo byście mnie za głupią wzięły :( ważne, że żyje...
Choć wtedy było mi wszystko jedno

reklama
Taaaa całkiem jak u mnie 😋😋😋 i tylko cycki zmizerniały😂😂😂 najgorsze z tego wszystkiego. Powiem wam że jak się uda i będzie dobrze to karmię 2 miesiące i przestawiam na modyfikowane. Starsza karmiłam piersią 2.5 miesiąca że względów zdrowotnych a młodszą 9 miesięcy może mnie ktoś za to skarci ale nigdy więcej!!!! Z moją wagą to była tragedia w 4 miesiące miesciłam się s stare spodnie wręcz były za duże i strasznie mi z tym było. Jeśli chodzi o nieprzecenione wartości karmienia piersią to hmmmm to mlodsza jest mega alergikiem I ma astmę a była na piersi natomiast starsza okaz zdrowia. Może przypadek ale ja nie dam rady znów karmić za duży to dla mnie wysiłek
To dopiero jak mnie mogą skarcić :(
Pierwsze dziecko karmione 4 tyg. Dostałam takiego zapalenia piersi ze tydzień miałam wyjęty z życiorysu. Drugie niekarmione piersią w ogóle - z własnego wyboru! Jeśli się uda trzecie będzie tez na modyfikowanym. Napisze tylko tyle ze moje dzieci to okazy zdrowia!! I dodam od siebie ze podziwiam te karmiące choć uważam, ze jak widzę jak matka karmi trzylatka to jak dla mnie przesada!
Mnie tak zraziło karmienie piersią ze to jest nie do opisania. Ponad 40- godzinny poród to był pikus!

Do góry