reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ale przyrosty bety są w porządku, czy nie mierzyłascie? Ja się w poprzedniej ciąży zafiksowałam sie na pozamaciczną, bo ciągle mnie kłuł właśnie ten jajnik z którego była owu, ciąża była dobrze umiejscowiona a jeszcze długo czułam rozciąganie i kłucie z tej strony, potem się okazało że to raczej ból promieniował z macicy bo po tej stronie zagnieździło się jajeczko a potem wytworzyło łożysko. Jeśli ból nie jest mocny nie zamartwialabym się na zapas.
Robił ktoś może betę wczoraj? Jestem taka zła bo poszłam do Alab i mają od wczoraj awarie wyników online, dostałam smsy że wyniki już na stronie o 16 i 19 a tam ciągle popsute :wściekła/y: miały być dzisiaj, ale nadal nie ma :no::angry: następnym razem pójdę do diagnostyki!
Ja tylko raz zrobiłam betę, nie robiłam przyrostu. Wiem ze to jeszcze nie jest bol taki jak miałam przy pozamacicznej. Wtedy to umierałam z bol plus krwawienie. W porównaniu do tamtego bolu ten jest na razie delikatny

reklama
Ale przyrosty bety są w porządku, czy nie mierzyłascie? Ja się w poprzedniej ciąży zafiksowałam sie na pozamaciczną, bo ciągle mnie kłuł właśnie ten jajnik z którego była owu, ciąża była dobrze umiejscowiona a jeszcze długo czułam rozciąganie i kłucie z tej strony, potem się okazało że to raczej ból promieniował z macicy bo po tej stronie zagnieździło się jajeczko a potem wytworzyło łożysko. Jeśli ból nie jest mocny nie zamartwialabym się na zapas.
Robił ktoś może betę wczoraj? Jestem taka zła bo poszłam do Alab i mają od wczoraj awarie wyników online, dostałam smsy że wyniki już na stronie o 16 i 19 a tam ciągle popsute :wściekła/y: miały być dzisiaj, ale nadal nie ma :no::angry: następnym razem pójdę do diagnostyki!
Dziewczyny, kłucie jajnika, bóle jak na @, lekkie skurcze, nie są niczym niepokojącym. Dopóki nie towarzyszy im ostry ból, utrudniający funkcjonowanie, plamienie, krwawienie, nie dzieje się nic złego, jednak zawsze wychodzę z założenia że dla świetego spokoju pytajmy ginekologów.
W przypadku ciąży ektopowej betaHCG rośnie, ale wolniej, ale czasami niższy przyrost bety nie oznacza, że dzieje się coś złego. Było tutaj wiele historii dziewczyn, które martwiły się niskim przyrostem a z ciążą wszystko było w jak najlepszym porządku.
Moja ciąża jest troszkę starsza, bo aktualnie 7t3d, ale miałam podobne obawy, o wszystko wypytałam lekarza.

Witam kobitki
Która z was teraz zaczęła 6t i ma jakieś kucia jajników lub coś takiego
Mnie coś tak pobolewa prawy jajnik
A wizyta za tydzień ehh
Ja zaczelam z 2 dni temu 6 tydzien i też mam kłocia jajnika i ciagniecie jakby w pachwinach..dzis mniej ale z 2 dni temu to bardziej też troche sie wystraszyłam ale potem stwierdziłam, że bedzie co ma być i ważne ze nie ma plamień a bol niewielki;)

Dziewczyny, kłucie jajnika, bóle jak na @, lekkie skurcze, nie są niczym niepokojącym. Dopóki nie towarzyszy im ostry ból, utrudniający funkcjonowanie, plamienie, krwawienie, nie dzieje się nic złego, jednak zawsze wychodzę z założenia że dla świetego spokoju pytajmy ginekologów.
W przypadku ciąży ektopowej betaHCG rośnie, ale wolniej, ale czasami niższy przyrost bety nie oznacza, że dzieje się coś złego. Było tutaj wiele historii dziewczyn, które martwiły się niskim przyrostem a z ciążą wszystko było w jak najlepszym porządku.
Moja ciąża jest troszkę starsza, bo aktualnie 7t3d, ale miałam podobne obawy, o wszystko wypytałam lekarza.
Beta przy mojej pozamacicznej do 7 tyg rosła prawidłowo. Później trochę spadła i znów rosła jak oszalała. Nie ma reguły. Ja tam przyrostem się nie martwię bo go nie robiłam :) w piątek usg to się wszystkiego dowiem.

Cześć dziewczyny! Coraz ciężej nadrobić czytanie ;D Dużo nas już;D u mnie weekend przeleciał jako tako w sobote po pracy bardzo byłam zmeczona nie mialam na nic siły ale jakos pojechałam na zakupy, za to w niedziele stwierdziłam ze czas ucieka i trzeba sprzątać wiec trochę udało mi sie coś zrobić i w końcu zrobiłam sobie ten rosól;d zostało mi na dziś i jutro, zawszw robie pomidorowa ale tak mnie tym kapuśniakiem kusicie..ale szczerze mówiąc nie umiem go robić..nigdy nie robiłam...
Dziś w pracy zmeczenie standardowo i brak apetytu juz od długiego czasu...mam ochote tylko na jakies kanapki z dżemem do tego mleko;) nie moge patrzeć na potrawy z piersi kurczaka;( czuje sie jakbym zjadła coś niedobrego i sie czyms przytruła...a może faktycznie tak jest? Czy to normalne w ciaży?
Aaa piersi zaczynaja boleć niemołosiernie ciagna az od pach..jak śpie bez stanika i wstaje to czuje jak działa grawitacja...
A jak Wy się czujecie? Który u Was tydzień i jakie objawy?

Poza tym udanych wizyt ! I miłego dnia!

Cześć dziewczyny! Coraz ciężej nadrobić czytanie ;D Dużo nas już;D u mnie weekend przeleciał jako tako w sobote po pracy bardzo byłam zmeczona nie mialam na nic siły ale jakos pojechałam na zakupy, za to w niedziele stwierdziłam ze czas ucieka i trzeba sprzątać wiec trochę udało mi sie coś zrobić i w końcu zrobiłam sobie ten rosól;d zostało mi na dziś i jutro, zawszw robie pomidorowa ale tak mnie tym kapuśniakiem kusicie..ale szczerze mówiąc nie umiem go robić..nigdy nie robiłam...
Dziś w pracy zmeczenie standardowo i brak apetytu juz od długiego czasu...mam ochote tylko na jakies kanapki z dżemem do tego mleko;) nie moge patrzeć na potrawy z piersi kurczaka;( czuje sie jakbym zjadła coś niedobrego i sie czyms przytruła...a może faktycznie tak jest? Czy to normalne w ciaży?
Aaa piersi zaczynaja boleć niemołosiernie ciagna az od pach..jak śpie bez stanika i wstaje to czuje jak działa grawitacja...
A jak Wy się czujecie? Który u Was tydzień i jakie objawy?

Poza tym udanych wizyt ! I miłego dnia!
Hej, ja dzisiaj 5t1d. Czuję się bardzo dobrze, tylko piersi bolą [emoji6] Mnie bardziej ciągnie do słonego, słodycze mogłyby nie istnieć [emoji23]
Hmm.. chyba mnie też dziewczyny namówiły na kapuśniak, akurat kapusta mi została z wczorajszych pierogów [emoji16]

Aktualnie tylko piersi bolą, chyba zaczynają się rozkręcać, bo wcześniej tylko w dzień bolały a teraz przez cały czas i w nocy tak bardziej po bokach [emoji6] No i jeszcze szybciej wieczorem chodzę spać. A Ty jakie masz objawy? [emoji3526]

No u mnie to samo plus właśnie spanie miałam wolny weekend i cały przespałam bez problemu :) ale żadnych mdłości czy coś w tym stylu[emoji4]

reklama
A ja każdą ciążę przechodzę inaczej🤔 teraz mam 7 TC czasem mnie muli ale jak zjem to jest ok. Bolą cycki i sutki strasznie🙄poza tym nic . Dziś idę do gina rano betę robiłam

Do góry