reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ale przyrosty bety są w porządku, czy nie mierzyłascie? Ja się w poprzedniej ciąży zafiksowałam sie na pozamaciczną, bo ciągle mnie kłuł właśnie ten jajnik z którego była owu, ciąża była dobrze umiejscowiona a jeszcze długo czułam rozciąganie i kłucie z tej strony, potem się okazało że to raczej ból promieniował z macicy bo po tej stronie zagnieździło się jajeczko a potem wytworzyło łożysko. Jeśli ból nie jest mocny nie zamartwialabym się na zapas.
Robił ktoś może betę wczoraj? Jestem taka zła bo poszłam do Alab i mają od wczoraj awarie wyników online, dostałam smsy że wyniki już na stronie o 16 i 19 a tam ciągle popsute :wściekła/y: miały być dzisiaj, ale nadal nie ma :no::angry: następnym razem pójdę do diagnostyki!
Ja tylko raz zrobiłam betę, nie robiłam przyrostu. Wiem ze to jeszcze nie jest bol taki jak miałam przy pozamacicznej. Wtedy to umierałam z bol plus krwawienie. W porównaniu do tamtego bolu ten jest na razie delikatny

reklama
Ale przyrosty bety są w porządku, czy nie mierzyłascie? Ja się w poprzedniej ciąży zafiksowałam sie na pozamaciczną, bo ciągle mnie kłuł właśnie ten jajnik z którego była owu, ciąża była dobrze umiejscowiona a jeszcze długo czułam rozciąganie i kłucie z tej strony, potem się okazało że to raczej ból promieniował z macicy bo po tej stronie zagnieździło się jajeczko a potem wytworzyło łożysko. Jeśli ból nie jest mocny nie zamartwialabym się na zapas.
Robił ktoś może betę wczoraj? Jestem taka zła bo poszłam do Alab i mają od wczoraj awarie wyników online, dostałam smsy że wyniki już na stronie o 16 i 19 a tam ciągle popsute :wściekła/y: miały być dzisiaj, ale nadal nie ma :no::angry: następnym razem pójdę do diagnostyki!
Dziewczyny, kłucie jajnika, bóle jak na @, lekkie skurcze, nie są niczym niepokojącym. Dopóki nie towarzyszy im ostry ból, utrudniający funkcjonowanie, plamienie, krwawienie, nie dzieje się nic złego, jednak zawsze wychodzę z założenia że dla świetego spokoju pytajmy ginekologów.
W przypadku ciąży ektopowej betaHCG rośnie, ale wolniej, ale czasami niższy przyrost bety nie oznacza, że dzieje się coś złego. Było tutaj wiele historii dziewczyn, które martwiły się niskim przyrostem a z ciążą wszystko było w jak najlepszym porządku.
Moja ciąża jest troszkę starsza, bo aktualnie 7t3d, ale miałam podobne obawy, o wszystko wypytałam lekarza.

Witam kobitki
Która z was teraz zaczęła 6t i ma jakieś kucia jajników lub coś takiego
Mnie coś tak pobolewa prawy jajnik
A wizyta za tydzień ehh
Ja zaczelam z 2 dni temu 6 tydzien i też mam kłocia jajnika i ciagniecie jakby w pachwinach..dzis mniej ale z 2 dni temu to bardziej też troche sie wystraszyłam ale potem stwierdziłam, że bedzie co ma być i ważne ze nie ma plamień a bol niewielki;)

Dziewczyny, kłucie jajnika, bóle jak na @, lekkie skurcze, nie są niczym niepokojącym. Dopóki nie towarzyszy im ostry ból, utrudniający funkcjonowanie, plamienie, krwawienie, nie dzieje się nic złego, jednak zawsze wychodzę z założenia że dla świetego spokoju pytajmy ginekologów.
W przypadku ciąży ektopowej betaHCG rośnie, ale wolniej, ale czasami niższy przyrost bety nie oznacza, że dzieje się coś złego. Było tutaj wiele historii dziewczyn, które martwiły się niskim przyrostem a z ciążą wszystko było w jak najlepszym porządku.
Moja ciąża jest troszkę starsza, bo aktualnie 7t3d, ale miałam podobne obawy, o wszystko wypytałam lekarza.
Beta przy mojej pozamacicznej do 7 tyg rosła prawidłowo. Później trochę spadła i znów rosła jak oszalała. Nie ma reguły. Ja tam przyrostem się nie martwię bo go nie robiłam :) w piątek usg to się wszystkiego dowiem.

Cześć dziewczyny! Coraz ciężej nadrobić czytanie ;D Dużo nas już;D u mnie weekend przeleciał jako tako w sobote po pracy bardzo byłam zmeczona nie mialam na nic siły ale jakos pojechałam na zakupy, za to w niedziele stwierdziłam ze czas ucieka i trzeba sprzątać wiec trochę udało mi sie coś zrobić i w końcu zrobiłam sobie ten rosól;d zostało mi na dziś i jutro, zawszw robie pomidorowa ale tak mnie tym kapuśniakiem kusicie..ale szczerze mówiąc nie umiem go robić..nigdy nie robiłam...
Dziś w pracy zmeczenie standardowo i brak apetytu juz od długiego czasu...mam ochote tylko na jakies kanapki z dżemem do tego mleko;) nie moge patrzeć na potrawy z piersi kurczaka;( czuje sie jakbym zjadła coś niedobrego i sie czyms przytruła...a może faktycznie tak jest? Czy to normalne w ciaży?
Aaa piersi zaczynaja boleć niemołosiernie ciagna az od pach..jak śpie bez stanika i wstaje to czuje jak działa grawitacja...
A jak Wy się czujecie? Który u Was tydzień i jakie objawy?

Poza tym udanych wizyt ! I miłego dnia!

Cześć dziewczyny! Coraz ciężej nadrobić czytanie ;D Dużo nas już;D u mnie weekend przeleciał jako tako w sobote po pracy bardzo byłam zmeczona nie mialam na nic siły ale jakos pojechałam na zakupy, za to w niedziele stwierdziłam ze czas ucieka i trzeba sprzątać wiec trochę udało mi sie coś zrobić i w końcu zrobiłam sobie ten rosól;d zostało mi na dziś i jutro, zawszw robie pomidorowa ale tak mnie tym kapuśniakiem kusicie..ale szczerze mówiąc nie umiem go robić..nigdy nie robiłam...
Dziś w pracy zmeczenie standardowo i brak apetytu juz od długiego czasu...mam ochote tylko na jakies kanapki z dżemem do tego mleko;) nie moge patrzeć na potrawy z piersi kurczaka;( czuje sie jakbym zjadła coś niedobrego i sie czyms przytruła...a może faktycznie tak jest? Czy to normalne w ciaży?
Aaa piersi zaczynaja boleć niemołosiernie ciagna az od pach..jak śpie bez stanika i wstaje to czuje jak działa grawitacja...
A jak Wy się czujecie? Który u Was tydzień i jakie objawy?

Poza tym udanych wizyt ! I miłego dnia!
Hej, ja dzisiaj 5t1d. Czuję się bardzo dobrze, tylko piersi bolą [emoji6] Mnie bardziej ciągnie do słonego, słodycze mogłyby nie istnieć [emoji23]
Hmm.. chyba mnie też dziewczyny namówiły na kapuśniak, akurat kapusta mi została z wczorajszych pierogów [emoji16]

Aktualnie tylko piersi bolą, chyba zaczynają się rozkręcać, bo wcześniej tylko w dzień bolały a teraz przez cały czas i w nocy tak bardziej po bokach [emoji6] No i jeszcze szybciej wieczorem chodzę spać. A Ty jakie masz objawy? [emoji3526]

No u mnie to samo plus właśnie spanie miałam wolny weekend i cały przespałam bez problemu :) ale żadnych mdłości czy coś w tym stylu[emoji4]

reklama
A ja każdą ciążę przechodzę inaczej🤔 teraz mam 7 TC czasem mnie muli ale jak zjem to jest ok. Bolą cycki i sutki strasznie🙄poza tym nic . Dziś idę do gina rano betę robiłam

Do góry