reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej dziewczyny [emoji1309][emoji846] jak tam piątek 13go rozpoczął się u Was? U mnie dziś okej [emoji846]
Wczoraj wieczorem jak robiłam sobie zastrzyk z clexane to straciłam przytomność, jak zaczęło robic mi się biało przed oczami zdążyłam tylko zawołać mojego K. Ocknęłam się po chwili na podłodze, dał mi wody i jakoś doszłam do siebie [emoji20] Zastanawialiśmy się dlaczego tak się stało i doszliśmy do wniosku, że pewnie z niedotlenienia, bo za długo trzymałam głowę w dół, a dodatkowo na stojąco (w sumie pierwszy raz, a mam za sobą cała wcześniejsza ciaze na clexane), poszłam do łazienki, bo nie chciałam obudzić młodego. A teraz się stresuje, czy z dzidziusiem wszystko okej będzie [emoji20] Tydzien ciąży 5 plus 6 dni około.
Wizytę miałam mieć 21 grudnia, ale ostatnio zmieniłam na 16 grudnia na godzinę 22.40 (chyba nikt mnie nie przebije [emoji23], prawie wpasowałam się w 17go jak większość [emoji16]). Musiałam zmienić, bo lekarz zlecił mi zrobienie dodatkowych badań ,czy nic się nie przyplątało, a tak wynikało z wcześniejszych, mniej dokładnych. BardZo był niepocieszony, że będzie musiał coś przepisać w I trymestrze, dlatego lepiej się upewnić.
Ale naskrobalam [emoji23] ale musiałam chyba wyrzucić wszystko z siebie [emoji846] miłego dnia dziewczyny! [emoji4]

reklama
A ja wczoraj myślałam już że po tej ciąży, dostałam wieczorem okropnej jelitowka, biegunka, i ból brzucha, a wiadomo że skurcze jelit to nic dobrego dla macicy 😢 po kąpieli zwymiotowalam. Zjadłam dupka, 2 nospy, w nocy trzecia, tak mnie skręcało, bałam się że się obudzę z okresem. Jakoś dojechałam do lekarza, ale nie robiła nawet USG, żeby tam nie gmerać niepotrzebnie. Była w lekkim szoku że jestem ciąży, skoro nie było żadnych pęcherzyków, i też sądzi że to młoda ciąża. Mam brać dupka, zrobić betę dziś i w niedzielę, do tego morfo, cukier, tsh. W sumie do dalej czuje się w takim zawieszeniu.

A ja wczoraj myślałam już że po tej ciąży, dostałam wieczorem okropnej jelitowka, biegunka, i ból brzucha, a wiadomo że skurcze jelit to nic dobrego dla macicy 😢 po kąpieli zwymiotowalam. Zjadłam dupka, 2 nospy, w nocy trzecia, tak mnie skręcało, bałam się że się obudzę z okresem. Jakoś dojechałam do lekarza, ale nie robiła nawet USG, żeby tam nie gmerać niepotrzebnie. Była w lekkim szoku że jestem ciąży, skoro nie było żadnych pęcherzyków, i też sądzi że to młoda ciąża. Mam brać dupka, zrobić betę dziś i w niedzielę, do tego morfo, cukier, tsh. W sumie do dalej czuje się w takim zawieszeniu.
Wspolczuje przezyc. Biezr grzecznie dupka i na pewno bedzie dobrze 😘 a juz bylas na jakims usg czy jeszcze nie mialas? Sorry ze pytam ale mam w glowie galarete ciazowa juz 😅

Ja dzisiaj jestem kompletnie bez mocy.. spaaaaaać! Ledwo glowe trzymam 😅🤦🏼‍♀️

Myślę, że ten początkowy okres jest dla nas wszystkich najbardziej stresujący, bo każda by chciała wiedzieć, że albo w tą albo w drugą stronę.. Czekanie od wizyty to wizyty to dla nas wieczność, ale ta wieczność to dla maluszka duże szanse 😉

Hej Dziewczyny.
Byłam chwile, zniknęłam bo czułam ze znów będzie biochemiczna.
Na razie jest wszystko w porządku.
Najgorsze jest, ze jestem baddzo zestresowana, pełna obaw i chodzę jakbym w głowę dostała

Hej Dziewczyny.
Najgorsze jest, ze jestem baddzo zestresowana, pełna obaw i chodzę jakbym w głowę dostała
Rozumiem Cie doskonale😘 tez chodze i sie martwie. Staram sie myslec pozytywnie. Co ma byc to bedzie, nie mamy na to wpływu niestety. Ale Kazdy dzien daje nadzieje bedzie dobrze zobaczysz, trzymam mocno za Was kciuki

Hej Dziewczyny.
Widzę, ze nie tylko ja zestresowana. Strasznie się boje. W pierwszej ciąży chyba aż tak silnie stresu nie odczuwałam..
a teraz to wręcz paniczny strach, zaraz mnie brzuch boli i mnie czyści .... 🙄😪

Hej dziewczyny! Ja sie czuje coraz gorzej, nie chce mi się jesc a jak pomysle o obiedzie to mnie niedobrze..nie wyemituje ale jesc tez nie mam ochoty..pje kefir i jem owoce, tylko na razie to mi podchodzi chociaz w pracy zapachniało mi rosolem( nie wiem skad) i tak mnie naszło ze może sobie rosołek zrobie ;d bo zupy jeszcze przełkne ale miesa nie...;/ poza tym piersi bolą ale juz sie przyzwyczaiłam do tego:)
Trzymam kciuki za wszystkie ktore maja dziś wizyte i czekam na relacje !;)
Miłego dnia !
Mam dokładnie to samo zupy mogę jeść, ale mięso blee ;)
Napisałaś o rosołku i chyba też sobie zrobię mniam :D

reklama
Dziewczynki, wszystko w porządku!! 🥰 Jest maluszek 11 mm, serduszko bije 😍
Pojawiły się na nowo krwiaki i muszę je kontrolować, ale już jestem o wiele spokojniejsza... :)
Termin wychodzi mi pomiędzy 30 lipca a 3 sierpnia, ale znając życie przenoszę ciążę tak długo jak się da 😄
Bardzo dziękuję za wsparcie i trzymanie kciuków 😘😘

Do góry