reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dzięki dziewczyny, ale marnie się czuje, wolałabym żeby to były objawy ciąży a nie głupiego wirusa, ale co mi pozostaje? Jak fasolka silna to przetrwa. Nie byłam jeszcze na żadnym USG.
Hej Dziewczyny.
Byłam chwile, zniknęłam bo czułam ze znów będzie biochemiczna.
Na razie jest wszystko w porządku.
Najgorsze jest, ze jestem baddzo zestresowana, pełna obaw i chodzę jakbym w głowę dostała
Widzę, ze nie tylko ja zestresowana. Strasznie się boje. W pierwszej ciąży chyba aż tak silnie stresu nie odczuwałam..
a teraz to wręcz paniczny strach, zaraz mnie brzuch boli i mnie czyści .... 🙄😪
Oby po wizytach serduszkowych zszedł trochę z nas ten stres, bo to też niedobrze dla dzieci tak się martwic

reklama
Hej Dziewczyny.
Byłam chwile, zniknęłam bo czułam ze znów będzie biochemiczna.
Na razie jest wszystko w porządku.
Najgorsze jest, ze jestem baddzo zestresowana, pełna obaw i chodzę jakbym w głowę dostała
Witam Panie
U mnie dziś 5+5 i mam też kupę obaw cały czas myślę co będzie dalej boję się że będzie jak wcześniej biochem
Byłam dziś na becie zobaczymy jak to wygląda
Mam takie dziwne te cycki raz bolą bardziej raz wcale nie są jakieś nabrzmiale czy to normalne mój m cały czas mówi żebym przestała czytać cokolwiek i się stresować ehh A ja tak się boję

Cześć dziewczyny,
U mnie dzisiaj od rana kiepsko. Wymioty, boli mnie brzuch jak przed okresem :( stresuję się tylko...
Postanowiłam się dzisiaj wreszcie zabrać za jakąś pracę i choć zasypiam na siedząco to muszę coś podziałać.

Natknęłam się na taki jeden artykuł odnośnie szczepień: Link do: Lekarze prawie jednomyślni: szczepienia niestety są niebezpieczne!!! - (nie)zdrowybiznes.pl I Blog I Zdrowie I Biznes
Co myślicie? Szczepić? Nie szczepić? Ja swoich chłopców szczepiłam na wszystko i nawet się nie zastanawiałam o co tyle szumu w okół tych szczepionek. Przecież odkąd pamiętam się szczepiło...
A teraz jakiś autyzm, alergie.. I pewnie znowu bym to olała, ale znam przypadki gdzie moi znajomi mają poważne problemy ze swoimi dziećmi i nawet jeżeli by nie chcieli, to ciężko jest im tego nie wiązać ze szczepieniem, po którym wszystko się zmieniło.
Wiem, że to drażliwy temat.. ale dajcie znać co myślicie.

Za wszystkie dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty trzymam kciuki i czekam na info :)

kasiula43 Nie ma co się stresować na zapas. Ja w poprzedniej ciąży byłam bardzo wyczulona na wszystko: a to ból brzucha, a to ból cycków, a to znowu objawy ustały i panika i tak ciągle się doszukiwałam problemów z tego strachu. Teraz mam już większy luz bo co ma być to będzie. A ja mogę tylko zadbać o to, by się stresować jak najmniej :)

nata$za88 o rany, ale miałaś przeżycia. Ja w poprzedniej ciąży miałam jelitówkę (zaraziłam się od młodych) właśnie na początku ciąży i pamiętam jak strasznie świrowałam, czy wszystko będzie ok. Poza tym ciężko jest wyeliminować takie dolegliwości w trakcie 9 miesięcy. Można chyba jeść w ciąży węgiel leczniczy?
Trzeba być dobrej myśli!

Ostatnia edycja:
U nas podobnie jak u Ciebie też nikt nie wie a my wiemy od poniedziałku. Ale powiem chyba normalnie w prost. Też na wigilii. Ciekawy ten Twój pomysł, ale sporo przy nim roboty. To nie dla mnie. A za Was trzymam kciuki :)
My też powiemy na Wigilii , że mamy prezent dla wszystkich i tyle :)

Dziewczynki, wszystko w porządku!! 🥰 Jest maluszek 11 mm, serduszko bije 😍
Pojawiły się na nowo krwiaki i muszę je kontrolować, ale już jestem o wiele spokojniejsza... :)
Termin wychodzi mi pomiędzy 30 lipca a 3 sierpnia, ale znając życie przenoszę ciążę tak długo jak się da 😄
Bardzo dziękuję za wsparcie i trzymanie kciuków 😘😘
I takie wiadomości lubię! Od razu lżej na serduchu ❤️ gratuluje!

A ja wczoraj myślałam już że po tej ciąży, dostałam wieczorem okropnej jelitowka, biegunka, i ból brzucha, a wiadomo że skurcze jelit to nic dobrego dla macicy 😢 po kąpieli zwymiotowalam. Zjadłam dupka, 2 nospy, w nocy trzecia, tak mnie skręcało, bałam się że się obudzę z okresem. Jakoś dojechałam do lekarza, ale nie robiła nawet USG, żeby tam nie gmerać niepotrzebnie. Była w lekkim szoku że jestem ciąży, skoro nie było żadnych pęcherzyków, i też sądzi że to młoda ciąża. Mam brać dupka, zrobić betę dziś i w niedzielę, do tego morfo, cukier, tsh. W sumie do dalej czuje się w takim zawieszeniu.
Jejku, współczuję... Będzie wszystko dobrze, dużo teraz odpoczywaj i nawadniaj się!

Witam Panie
U mnie dziś 5+5 i mam też kupę obaw cały czas myślę co będzie dalej boję się że będzie jak wcześniej biochem
Byłam dziś na becie zobaczymy jak to wygląda
Mam takie dziwne te cycki raz bolą bardziej raz wcale nie są jakieś nabrzmiale czy to normalne mój m cały czas mówi żebym przestała czytać cokolwiek i się stresować ehh A ja tak się boję
Nie martw się, mnie też cycki nie bolą w ogóle, a jest wszystko ok :)

A ja wczoraj myślałam już że po tej ciąży, dostałam wieczorem okropnej jelitowka, biegunka, i ból brzucha, a wiadomo że skurcze jelit to nic dobrego dla macicy 😢 po kąpieli zwymiotowalam. Zjadłam dupka, 2 nospy, w nocy trzecia, tak mnie skręcało, bałam się że się obudzę z okresem. Jakoś dojechałam do lekarza, ale nie robiła nawet USG, żeby tam nie gmerać niepotrzebnie. Była w lekkim szoku że jestem ciąży, skoro nie było żadnych pęcherzyków, i też sądzi że to młoda ciąża. Mam brać dupka, zrobić betę dziś i w niedzielę, do tego morfo, cukier, tsh. W sumie do dalej czuje się w takim zawieszeniu.
Rany bąbel biedulko..
Będzie dobrze nie zamartwiaj się !
Ja też się boje co to wyjdzie u lekarza w poniedziałek :/

reklama
Do góry